Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 37 273
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
Истината е, че семейната динамика безвъзвратно се променя като станете трима или се появят още деца, но е прекрасно продължение на любовта ви да наблюдаваш как човекът до теб става родител, как се променя, как децата ти го обичат. Откакто имаме дете (и деца скоро) обичам мъжа си много повече и обичам как той обича дъщеря ми, както и тя него. И аз се разчувствах сега:heartbeat:
.......

Колко красиво си го описала, разчувства ме! ❤️

Мога да добавя, че когато става майка, жената разбира какво е истинската и вечна любов (по - различна от тази към мъжа), която е по-силна от всичко и всички, разбира как може да обича толкова много друго човешко същество, че да даде душата си, живота си за него. Разбира какво означава вече да не е тя самата на първо място, а да има друг човек много по-важен и ценен, как някой разчита на нея и животът има повече смисъл. Как това е естественото продължение на любовта между двама души, частичка от тебе и от него, най-съвършеното създание.

Avent шишета взех Анти колик.

# 646
Ljoli[ /, много красиво казано, наистина, даже си направих скрийншот 🤭

Sweety ,прекрасно!,

Stasy ,подсети ме за снимки на жени, които съм разглеждала “преди” и “след” раждане, дума да няма, много по-женствени и красиви след раждане.

***Сори, не знам как така целият текст излезе удебелен, извинявам се, нямам време сега да търся как да го оправя, че излизам.

# 647
За външния вид след раждане, не винаги е по-добър. Има жени, които качват по 30кг, не успяват всичко да свалят, стрии, увиснали гърди от кърмене, корем, косопад и т.н.
Е, при някои след 3 дни не личи, че са раждали. Зависи от фигура, ген, кожа. Ама си заслужава всичко!

# 648
Аз взех стъклени response комплект и една пластмасова анти колик, но ще ми е първо дете и нямам наблюдения дали са добре или не
Здравей те мамчета може ли да ми дадете мнение кой от тези два модела е по добре..колебая се кой от двата да взема.

# 649
seana_paula, аз взех от втория комплект. Но нямам наблюдения, тъй като ми е първо дете. Взех и едно стъклено шише на Нук с каучуков биберон.
Факт е, че нещата се променят, мисленето, ежедневието. Приоритетите се променят. За парите се замислям отвреме на време как ще се оправям сама. Но пари се изкарват. Оттам нататък нямам търпение да става октомври и да имам едно малко човече.
Най-любимо ми е като ме кажат "ще видиш", "ще даваш" и т.н. назидателен тон с "ще..." Ми е любимо просто.
Момичета вчера си пуснах гликиран хемоглобин. Резултата е 4.4, референтни стойности от 4.5-6, изследването показва кръвната захар три месеца назад. Тъй като моята е добре има ли смисъл да си пускам обременяването с глюкоза? Оказва ли влияние гестационния диабет при избора на раждане - нормално или секцио? Аз съм на диета така или иначе, знам си за проблема.
Днес и вчера не съм усещала бебо така активно както предишните дни. Предполагам е нормално да има затишие от време на време. В 26 седмица съм.
И друго забелязах от кучето ми - кане Корсо. Постоянно се движи по мен. Дори в тоалетната с мен влиза, ако не съм достатъчно бърза да затворя вратата. Иначе лежи пред нея. Постоянно трябва да ме следи с поглед. По разходки не се отделя от мен, ако има хора.

# 650
Усмихнахте ме с написаното! И аз слушам често “ще видиш като..”, заплахи за липсата на сън и в планинските среди тук как нямало да имам време за проекти и амбиции (безброй примери имам, че това може и с деца,нооо заплахи хаха), често от хора, които мислят само нищо да не се променя и нямат никакъв опит с това да са родители, а от тези, които са станали родители чувам, че за нищо на света не биха се върнали назад да се откажат да имат деца и това е най-голямата и красива метаморфоза през която са минали. Даже онзи ден един татко ми каза, че искрено завижда, че ми предстои да изпитам тази огромна любов и му се насълзиха очите. И той не е първият да ми го каже..

Със сигурност любовта между мен и приятеля ми порасна тройно от началото на бременността, а с хиперемезис гравидарум съм го слушала как иска да е на мое място, само за да не страдам аз. Не мога дори да си представя как ще е с тези малки съкровища, които имат само нас. Аз самата откривам в себе си толкова нови неща, жертвоготовност от сега, а дори не съм ги видяла и докоснала…

а за тялото постоянството е способно на много (не отричам, че при някои е по-лесно), но килограми се свалят Blush

Тази нощ сънувах, че гъделичкам малки крачета през корема си и се смея… хахаххахха

Sway, майките са свръх хора (от мама знам) и съм сигурна, че ще се оправиш, а и никога вече няма да си сама! Моите котки сякаш виждат, че нещо става, но без интерес към корема ми, просто са много до мен и ми спят до главата, което е ново!

# 651
Ех, колко хубаво и красиво сте го казали, момичета ❤️❤️❤️ и аз нямам търпение да дойде този нов етап от живота ни (след 2.5 месеца, не по-рано!). Отсега виждам колко по-сплотени сме и как и двамата с трепет чакаме "нашето човече", което ще се присъедини към семейството ни ❤️ нямам илюзии, че ще е лесно, но ще е наше си ❤️

Иначе и на мен това за заплахите ми е любимо, точно днес говорехме за това! Особено е забавно как хора, които години наред са ръчкали да имаме деца, сега са "оооо, ще видите вие като се роди", един вид, лесното свърши, сега само гадно предстои, особено е абсурдно Simple Smile

Да ви разсмея малко - днес най-сетне бях на консултацията си за гестационния диабет. Много разочароващо преживяване, аз отидох с амбиции да искам continuous glucose monitor, човекът ми каза как за него изобщо не било интересно да се следят нивата на кръвната захар (!?). За сметка на това обаче ми изписа хапчета и още клексан (!?), каза ми да ям повече месо, пиле и риба (след като го бях информирала, че съм вегетарианка) ииии как ако не му харесат изследванията, които ще пусна в петък, минаваме директно на инсулин. Бях доста скандализирана и не мисля да се връщам при него, но реших да ви споделя малко абсурди да ви разсея Simple Smile

# 652
Хаха, ти пък да отидеш без да съобразиш, че работата ти е да му правиш интересно… трябваше да го питаш, ако предпочита някой интересен обрив или някоя контузия..

Посмях се, но е добре да видиш някой, на който дори баналната захар му е интересна!

# 653
С риск да разваля смешката, на него НЕ му беше интересно да следим захарта, направо да си пия хапчетата и после инсулин 🙂 не виждал смисъл от следенето на кръвна захар преди и след хранене, както и изобщо...

# 654
Мога да кажа, че близнаците по никакъв начин не попречиха на нашите взаимоотношения. Те си бяха в детската, а ние имахме интимност като спряха лохиите. След цяла бременност, в която сексът беше мираж, добре си го припомнихме.
Не очаквам сега нещо по-различно. Има вече закупена камера за малкото човече, децата не ни занимават вечер, не са идвали при нас и да се будят като бяха по-малки.
Децата не са ограничение, а едно прекрасно допълнение към вашата любов. Поне за мен.

# 655
Когато връзката е стабилна и хармонична, децата няма как да я развалят. Да, ще имате предизвикателства, но ще ви направят по-сплотени и влюбени един в друг. Това е от моя личен опит. Ако имате проблеми от преди децата и се надявате да се оправят обаче, силно ме съмнява. Само се задълбочават обикновено.

Обожавам детето си и за нищо на света не бих заменила ролята на майка с това да имам повече лична свобода. Наистина няма такава любов, просто не може да се опише. И сякаш с времето става по-силна като го гледаш как расте. И, между другото, тук да вметна, че при мен нямаше “любов от пръв поглед” след раждането на първото ми дете. Чак след като си я прибрахме вкъщи, опознахме се и прекарахме повече време заедно, започнах да изпитвам силни чувства. Казвам го, за да ви успокоя, ако не излитате още от раждането силна връзка или любов към детето си.

Moonlit, това е скандално, какви ли не истории на “професионалисти” вече се събраха в тази тема. Иначе бебенцето е доносено след 37 г.с, така че при теб май и след 2 месеца може да се очаква съвсем спокойно. Simple Smile

# 656
Anichka,
Това е чудесно.
И аз мечтая да си запазим отношенията така и да се радваме и грижим за бебка, без от това да пострадат нашите интимни отношения. И даже напротив, както са писари момичетата, да станат по-дърбоки отношения и да се радваме заедно на родителството, въпреки че има и не толкова лесни моменти понякога.
Би ли споделила каква камера сте взели?
С първото дете не съм имала, креватчето беше до нашето легло, а сега е в съседната стая и може би ще трябва камерка.
[quote author=anichka.bs link=topic=1669942.msg48339643#msg48339643 date=1721864165]
Мога да кажа, че близнаците по никакъв начин не попречиха на нашите взаимоотношения. Те си бяха в детската, а ние имахме интимност като спряха лохиите. След цяла бременност, в която сексът беше мираж, добре си го припомнихме.
Не очаквам сега нещо по-различно. Има вече закупена камера за малкото човече, децата не ни занимават вечер, не са идвали при нас и да се будят като бяха по-малки.
Децата не са ограничение, а едно прекрасно допълнение към вашата любов. Поне за мен.
[/quote]

# 657
При нас детето спеше в нашата стая като бебе, но това не ни е пречило.
И в моментите, когато ни бяха забранени контактите, пак намирахме начини за интимност.

Sway, аз и преди бях писала, че съм с ИР и диабет в родата и т.н., но си следя КЗ като пускам на гладно и някой път след хранене с ВГХ.
Отделно се ограничавам от сладкото най-вече.

# 658
Аз хем нямам търпение,хем ме е страх.Чисто физически не знам какво да правя с това дете.Аз съм единствено дете,не съм пораснали покрай други деца,в на мъжа ми семейството също няма деца.Буквално не знам нито памперс как се слага,нито как се къпи,нито нищо.Психически също ме страх.Ние от години се мъчим и лишаваме,за да може като дойде този момент,детето ни да не е лишено.Все пак напр.ходя да помагам на баба ми и дядо ми,когато мога(те са по на 85,в далечно село, и са ме отгледали),поемам допълнителни смени,за да изкарам повече,ходя на курсове и специализации...Имам едни два часа свобода в седмицата,в които се качвам и карам без посока.Обикновено стигам до място с вода.Това ме успокоява,презарежда,изкарва стреса,събран през цялата седмица.Вече няма да мога да си позволя тези моменти.Отделно и съм много импулсивна.Сега мога да реша и утре да тръгна за Пловдив пр на разходка.
П.с.Детето аз няма да го возя,че не съм спокоен шофьор.За 10г шофиране кола под 300к.с не съм купила.Даже и ги чипирам после.Това е нещото,което ме държи жива и дори и заради детето,няма да го променя.Баща му да си го вози🙂.Той е със семеен автомобил и си кара нормално.
Просто не се чувствам готова да променя начина си на живот.Има неща,от които не бих се отказала.Баба ми и дядо ми са най-важните хора за мен и бих оставила бебе и на 5 дена,ако имат нужда от мен.Говорим за нещо сериозно,а не напр да им копая лозето или да им изпера килимите.

# 659
Лунатичке, можеш да потърсиш клипчета в нета, а също и книжки с полезна информация за хранене, къпане и т.н.
Не е сложно, аз също нищо не знаех с 1то, никой не ме е учил или помагал/показвал, сама се научих с четене и видеа.

Общи условия

Активация на акаунт