Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 37 653
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
Sway, радвай се, че е по-малко. Особено при нормално раждане едно е да се роди 3кг, друго е да е 4+. Simple Smile

Моето пак върви едро, но ако е секцио няма да ми пука.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 01:33 от *Sweety*

# 181
Аз обожавам работата си, но най-накрая промених приоритетите. Бременността ми я водят рискова.
Контракциите не са се увеличили, което ме успокоява. Старая се да излизам на кратки разходки. У дома и децата ми помагат. Баща им не спира да ми се кара като почна много да се навеждам, щото както съм добре, в следващия вземам болкоуспокояващо.
Аз бях от тези, на които лекарите казваха, че трябва да съм у дома, а отказвах месеци наред болничен. Зная какво е да се молиш да влезеш в 7-мия, сега усещането не е по-различно. Страхът го има. Зная какво е усещането и да спре развитие ембриона ти и следващото оцеляло в теб да е безценно. Наслаждавам се, че съм бременна. Не я чувствам като бреме, въпреки повръщането първите месеци преди работа или вечерен сън. Бях като парцал, но ходих усмихната сякаш нищо ми няма.
Всяка има различна история и всяка преценява какво е най-добре за нея.
Нагледала съм се през годините на леки бременности, които завършват неочаквано.

На мен докторът ми казва, че бебето расте идеално, аз не мога да преценя и му се доверявам. За 24 седмици е 600 гр. Наддава си, спокойна съм, че нали съм вегетарианка и протеините са само растителни. Не очаквам да родя бебе над 3 кг, пък ще видим.

# 182
Момичета, не съм казала за нито една от вас конкретно, не знам защо всички се  почувствахте лично нападнати и влязохте в оправдателен режим. Изобщо не мога да запомня коя какви симптоми и проблеми кога е имала и не обвинявам никого лично. Но съм почти сигурна или съм останала с впечатлението че И в този форум по някое време имаше точно такива изказвания - взимане на болничен САМО защото не им се работи и искат да си ходят наляво надясно, без НИКАКВИ рискове като кървене и всичко, което изредихте.

За мен просто не е редно да се измисля някакъв проблем, за да се впише като причина - ако щете и от суеверна гледна точка.

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 22:13 от So Mi

# 183
So Mi не си спомням някоя да е излизала в болничен за кеф. Просто на моменти не ни се работи, то всеки има такива дни. Днес съм работила около 4 часа на лаптопа, защото имах желание да им помогна и време да го сторя. Така се бях улисала в анализите, че забравих за онлайн срещата за "новороденото у дома" в zoom. Сетих се час и половина след приключването на срещата.

# 184
Момичета, не съм казала за нито една от вас конкретно, не знам защо всички се  почувствахте лично нападнати и влязохте в оправдателен режим. Изобщо не мога да запомня коя какви симптоми и проблеми кога е имала и не обвинявам никого лично. Но съм почти сигурна или съм останала с впечатлението че И в този форум по някое време имаше точно такива изказвания - взимане на болничен САМО защото не им се работи и искат да си ходят наляво надясно, без НИКАКВИ рискове като кървене и всичко, което изредихте.

Да, аз излязох в болничен месец преди да свърши учебната година, защото разбрах, че имам маточна аномалия, криеща рискове за преждевременно раждане, но всъщност без рискове към онзи момент.

Просто излязох в болнични, за да си почивам и да не предизвиквам различни проблеми, които биха се появили заради претоварване, тъй като работата е едно на ръка, всеки има и други задължения. Вършейки всичко се чувствах преуморена, колкото и глезотийско да звучи.
Не, че нещо, но не знаеш предисторията на всички бременни.
За някои бременността е чудо и всячески се опитват да задържат чудото в себе си! Да расте здраво в утробата и да се роди здраво! Дори бременността да не се води рискова, то тя може да е най-съкровената мечта на някоя жена и ти нямаш основателна причина да се изразяваш по този нелеп начин в нашата група, която реално е за подкрепа и съвети, а не за порицания от хора, които не познаваме лично и реално не знаем цялата им история.

# 185

Да, аз излязох в болничен месец преди да свърши учебната година, защото разбрах, че имам маточна аномалия, криеща рискове за преждевременно раждане, но всъщност без рискове към онзи момент.

Просто излязох в болнични, за да си почивам и да не предизвиквам различни проблеми, които биха се появили заради претоварване, тъй като работата е едно на ръка, всеки има и други задължения. Вършейки всичко се чувствах преуморена, колкото и глезотийско да звучи.
Не, че нещо, но не знаеш предисторията на всички бременни.
За някои бременността е чудо и всячески се опитват да задържат чудото в себе си! Да расте здраво в утробата и да се роди здраво! Дори бременността да не се води рискова, то тя може да е най-съкровената мечта на някоя жена и ти нямаш основателна причина да се изразяваш по този нелеп начин в нашата група, която реално е за подкрепа и съвети, а не за порицания от хора, които не познаваме лично и реално не знаем цялата им история.

Хубаво

# 186
В 23 седмица по “разписание” както го наричам аз трябва да е 600гр, моят младеж е 622гр, но той върви с 4-5 дни напред от самото начало на бременността 😄 И въпреки, че съм под 50кг правих обременяването с глюкоза, няма поводи за тревоги, а и аз сладко и плодове изобщо не ям, не обичам😊 Тесто под формата на филийка хляб хапвам само на закуска, наблягам на протеина и зеленчуците 😋

# 187
При мен в 23+2 е 650😬 лекарката каза да намаля сладкото и, че ще правя обременяване с глюкоза, надявам се всичко да е наред, и разбира се щом не може и бонбон няма да хапна 😄

# 188
Аз съм една от тези които с ав болничен от както разбрах че съм бременна,но работата ми е свързана с производство на полиетилен и дишам отрови всеки ден.След дългото чакане на чудото нямаше как да остана да работя и се радвам че не съм го направила защото след това имах и усложнения.Но всеки сам си решава за себе си и никой не може да държи сметка на някой друг.Аз утре съм на преглед да видим момата колко е пораснала.Мималия път си вървеше точно в седмиците сега ще видим утре как е

# 189
На мен ендокриноложката ми каза вечер да не ям плодове, затова тази вечер в 22.30 ядох торта 😆
Рязко ще променя храненето след обременяването, интуицията рядко ме е подвеждала. Сега съм като на диета. Забраненото е още по-желано.

# 190
Моят грях е тестото + пържени картофи 😂 2 пъти съм яла пържени картофи откакто съм бременна и двата пъти ми беше ужасно тежко и лошо после, а коремът ми на камък, та сега когато се присетя за тях се спирам само с мисълта колко ще ми е зле след тях 🤢 Иначе умирам за пица, паста, бургер и всичко производно, да не си помислите, че нямам пороци 😂

# 191
Моят грях е тестото + пържени картофи 😂 2 пъти съм яла пържени картофи откакто съм бременна и двата пъти ми беше ужасно тежко и лошо после, а коремът ми на камък, та сега когато се присетя за тях се спирам само с мисълта колко ще ми е зле след тях 🤢 Иначе умирам за пица, паста, бургер и всичко производно, да не си помислите, че нямам пороци 😂

И аз съм така..умирам си за мекички, банички, сандвичи, бургери, пици, спагети, пърж.картофки.
Сладкото и плодовете не ме блазнят.
😁

# 192

И аз съм така..умирам си за мекички, банички, сандвичи, бургери, пици, спагети, пърж.картофки.
Сладкото и плодовете не ме блазнят.
😁

Оооо мекици и баници 😭❤ Сърцето ми подскача само при мисълта 😂 Пороци хранителни колкото искаш, просто захарта не е сред тях, но те и тези не са по малко вредни за нея 😄 Затова воля му е майката, сърце не ми дава сега заради малкия😕

# 193
Всичко ми е порок сега и тестено и плодове ям,а до сега не съм го правила,но баничките и бургерите са ми слабост голяма

# 194
Взех си глюкомер и вчера даже го пробвах. Знаете ли какви са референтните стойности за домашните изследвания? Например, в лабораторията на гладно беше 4.86, а след 1вия час глюкозата ми беше 9.74, а вкъщи, на гладно преди вечеря 4.9, а 1 час след приключване на вечерята беше 7.9. Вижда ми се доста голяма разлика, но факт, вечерята беше предимно от протеини, мазнини и много малко въглехидрати, идващи от бобови култури и зеленчуци. В лабораторията очаква ли се да са винаги по-високи ли са стойностите, защото става дума за чиста глюкоза?

Общи условия

Активация на акаунт