Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 37 497
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
Момичета, и аз съм от тези с констипация при прием на желязо. Приемам Сорбифер по 1 таблетка дневно и запекът е факт веднага на втория ден от приема.
До момента пробвах:
- Сутрин на гладно - топла вода с лимон - няма ефект;
- Сутрин на гладно - топла вода с мед и зехтин - няма ефект;
- Пия по 1 капсула  синбиотик;
- Ям доста плодове и зеленчуци;
- Пия над 2 литра вода
Ефект дотук  - нулев и май вървя към хемороиди.....
Мисля да пробвам фибри Хуск и сладко от рози.
Някой ще сподели ли препоръки?

# 481
  • UK
Киви, счукано ленено семе, сок от сини сливи при мен работят със смесен успех, но може да пробваш.

# 482
Аничка и Лунатичка, радвам се, че при вас всичко е наред.
Джу, стискаме палци естествено. Всичко ще е наред и ще продължат да си наддават.
За запек може да пробвате по една лъжица тахан сутрин. Може да добавите и мед.
Аз вече спирам да пазарувам. Поръчала съм си скрин, за да започна да редя нещата и едва тогава ще видя от какво се нуждая.
Дрешки, пелени, гнездо, корито, термометър, одеало, две чувалчета за сън и и имам два комплекта чаршафи, ножички и т.н. съм взела. Остава ми да взема кърпа за баня, поставка за корито, козметика, разни марли и разтвор за промиване на пъпа и капки за колики и лекарства. Мисля тях да взема по натам. И също комплект за изписването. Комплектите за изписване за момиченца са много прекрасни. За момченца изобщо не ми харесват.
Момичетата с едно детенце може ли да дадат насоки за лекарства, с които е хубаво да се запасим - копки за колики, за температура, нещо друго?
И козметиката - мислех да взема на бебо на първо време. Имате ли наблюдения оттам?
Бях правила един сладкиш със сини сливи и домашен сладолед та на обяд ядох от него .. захарта е 6.5, имате ли идея дали е добре или не? Аз още не съм си правила обременяването и скоро не съм я вдигала толкова високо.

# 483
Това сладко на мен ми действа много добре, но не си е за употреба всеки ден.

# 484
  • UK
Момичетата с едно детенце може ли да дадат насоки за лекарства, с които е хубаво да се запасим - копки за колики, за температура, нещо друго?
И козметиката - мислех да взема на бебо на първо време. Имате ли наблюдения оттам?
Бях правила един сладкиш със сини сливи и домашен сладолед та на обяд ядох от него .. захарта е 6.5, имате ли идея дали е добре или не? Аз още не съм си правила обременяването и скоро не съм я вдигала толкова високо.

От капки за колики за мен няма нужда, за температура - Панадол, но педиатърът ще ви каже най-добре.

Колко време след консумацията на сладкиша е 6.5 е захарта? Не е много висок пик, после до колко е спаднало след като са минали да речем 2 часа от последното хранене? Под 6 са добри стойности, на гладен стомах дори под 5 е оптимално.

# 485
И аз мисля да пробвам бебо или марката на дм babylove, ако някоя мама ги е ползвала, ще бъда благодарна да сподели мнение 😊 също от намаленията на хиполенд взех начален комплект биберони на авент, и един пластмасов пак на авент защото не мога да преценя кое е по-добре, пластмаса или стъклени 😄 в момента имат много добри намаления там на продуктите на авент
Аничка и Лунатичка, радвам се, че при вас всичко е наред.
Джу, стискаме палци естествено. Всичко ще е наред и ще продължат да си наддават.
За запек може да пробвате по една лъжица тахан сутрин. Може да добавите и мед.
Аз вече спирам да пазарувам. Поръчала съм си скрин, за да започна да редя нещата и едва тогава ще видя от какво се нуждая.
Дрешки, пелени, гнездо, корито, термометър, одеало, две чувалчета за сън и и имам два комплекта чаршафи, ножички и т.н. съм взела. Остава ми да взема кърпа за баня, поставка за корито, козметика, разни марли и разтвор за промиване на пъпа и капки за колики и лекарства. Мисля тях да взема по натам. И също комплект за изписването. Комплектите за изписване за момиченца са много прекрасни. За момченца изобщо не ми харесват.

# 486
Панадол бебе, лепенки Куул пач за след ваксина, физ.разтвор за промивка на очи/нос, кл.за уши с ограничител, тампони за почистване, спирт етилов 70 процента за почистване на пъп.
Аз взех капки Био гая, сега са на промо в Софармаси.

# 487

От капки за колики за мен няма нужда, за температура - Панадол, но педиатърът ще ви каже най-добре.

Колко време след консумацията на сладкиша е 6.5 е захарта? Не е много висок пик, после до колко е спаднало след като са минали да речем 2 часа от последното хранене? Под 6 са добри стойности, на гладен стомах дори под 5 е оптимално.
Около два часа беше след храненето. Сега е 4.7. по принцип на гладно ми е 4. И гледам да я поддържам под 6 винаги. Ама сега пусто дояде ми се.
Шишета съм взела на Авент комплект директно пластмасови с клапи разни. Две шишета съм взела стъклени на Нук. Там само трябва да взема подходящ биберон за новородено. Биби също няколко вида имам. Макар че те намаляха, че Кайра ги докопа.

# 488

Около два часа беше след храненето. Сега е 4.7. по принцип на гладно ми е 4. И гледам да я поддържам под 6 винаги. Ама сега пусто дояде ми се.
Шишета съм взела на Авент комплект директно пластмасови с клапи разни. Две шишета съм взела стъклени на Нук. Там само трябва да взема подходящ биберон за новородено. Биби също няколко вида имам. Макар че те намаляха, че Кайра ги докопа.

Sway , моята захар веднъж я премериха 6 и нещо, около 1ч след Кока-Кола и около 1.5-2ч след огромен сладолед, на тези около мен беше 4.4. Съвпадението в резултатите ми харесва.

# 489
2 деца имам и са коренно различни. Едното имаше колики, на другото разбрах всеки пораснал зъб. Едното ми вдига температура и почва веднага повръщане. Там помагат само свещички. Другото не се сещам досега да е вдигало Т от раждането. Едното боледуваше като малко, другото не е пило още АБ и се надявам и занапред да е така. Лекарства нямам почти никакви у дома. Но зная какво да купя при необходимост. От соли за повръщане до фенестил при прилагане за бебета след алергична реакция.

Препоръчвам ви да изкарате курс за бърза помощ при бебета и малки деца, ако нямате опит. Може да не ви се наложи, но ако се случи ще можете по-бързо да запазите спокойствие и да реагирате адекватно. За 12 години с децата изпаднах няколко пъти в различни ситуации.

# 490
В бебешката аптечка трябва да има: Панадол, Нурофен, Ефералган супозитории, Аналгин капки, капки за колики, термометър, в последствие още много други неща за повръщане и разстройство, алергии и травми. Обаче всички лекарства са поне за деца на 2 месеца или поне 6 килограма. В началото не трябва нищо, освен термометър. Даже и капки за колики се вземат ако детето има изобщо колики и най-добре след консултация с педиатър. Ако едно бебе на 1-2 месеца нещо го боли или има температура, се  ходи спешно на лекар. И за мен няма смисъл да се приготвят аптечки за след 2,3,4 и повече месеца и да им тече срокът на годност и да събират прах. Аптеки има навсякъде 🤯
Може Вигантол или други капки вит. Д да се вземат. Например на Джеймисън. Но Вигантолът си е лекарство, всички други са хранителни добавки.

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 07:33 от Stasy28

# 491
В началото само термометър, капки за колики, панадол, паста за венците по-натам може да трябва. Обаче при малки бебета така или иначе постоянно сме при педиатрите и не им се изписва безразборно да пият каквото и да е без да са прегледани. Т.е ако нещо се наложи ще го купиш след предписание от лекар.

# 492
Аз днес съм на преглед на частно.Пак в 14ч,в най-големия мор.Снощи или при кашляне(аз си кашлям 4-5 пъти дневно или от климатика,или от намалянето на цигарите),или при обръщане усетих ужасна болка в корема.Все едно се втвърди и закръгли.Щом да събуди пън като мен,значи е било доста силно.За пръв път ми се случва и не знам на какво може да се дължи.

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 08:58 от Lunatichka92

# 493
Аз днес съм на преглед на частно.Пак в 14ч,в най-големия мор.Снощи или при кашляне(аз си кашлям 4-5 пъти дневно или от климатика,или от намалянето на цигарите),или при обръщане усетих ужасна болка в корема.Все едно се втвърди и закръгли.Щом да събуди пън като мен,значи е било доста силно.За пръв път ми се случва и не знам на какво може да се дължи.

Аз лично не мисля, че съм изпитвала до този момент, но моя приятелка точно така описва контракциите на Бракстън Х. Да кажат и остнлитв момичета.

# 494
Относно аптечката, според мен е достатъчно само термометър преди разждането. Когато изписват бебето, ще ви кажат как и с какво да почиствате пъпчето. Аз не съм използвала капки за колики или каквито и да е лекарства без консултация с педиатър. Не се презапасявайте, защото ако се разболее бебето, така или иначе ще отидете първо на преглед и ще ви изпишат каквото е необходимо.

Lunatichka92, звучи като Бракстън Х, но по принцип при тях няма болка, а стягане. Аз всяка сутрин като се събудя съм с много твърд корем и като стана ме отпуска.

Общи условия

Активация на акаунт