Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 37 486
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
Аз днес съм на преглед на частно.Пак в 14ч,в най-големия мор.Снощи или при кашляне(аз си кашлям 4-5 пъти дневно или от климатика,или от намалянето на цигарите),или при обръщане усетих ужасна болка в корема.Все едно се втвърди и закръгли.Щом да събуди пън като мен,значи е било доста силно.За пръв път ми се случва и не знам на какво може да се дължи.

Аз лично не мисля, че съм изпитвала до този момент, но моя приятелка точно така описва контракциите на Бракстън Х. Да кажат и остнлитв момичета.

При Бракстън Х няма болка, а само стягане на долната част на корема като след около 30секунди нищо вече ви няма. Аз ги получавам почти ежедневно по веднъж

Лунатичка, възможно е да е от разтягането на матката, а ако си имала и някакъв вид коремна операция е възможно също да е от срастванията, които се получават вътре.
Иначе не мисля, че е повод за тревога 😇

# 496
Аз за тези втвърдявания пия сума ти неща...в това число магнерот и но шпа...не ми помагат особено, ако съм на крак с нормално ежедневни задачки..
Ако лежа по цял ден може да не усетя никакво втвърдяване...
Почивам си повече, но не мога да не върша нищо...Ще ходя и на море, там също повече в легнало положение и това е.....писна ми вече да се притеснявам и спрях😀😀😀
Ако има нещо ще си покаже на прегледа след 2 седмици и тогава вече ако трябва ще се взимат по-сериозни мерки...но без болка, само стягане, четох, че си е нормално да го имат масово бременни.

# 497
Чела съм, че при някои бременни braxton hicks се усещат леко болезнени. Но аз преди седмица точно имах леки болки без втвърдяване и болка в кръста, мина от само себе си. Няма лошо да се консултираш с лекар, но надали е нещо притеснително. Иначе и аз имам доста често контракции последните дни особено. Пия си магнезия и гледам да не обръщам внимание.

Моето бебе не спира да се върти и да мърда, все повече се усеща. Прави ми впечатление, че ако потупам с пръсти по корема е започнало да ми “отговаря”, много е сладко. При вас случва ли се?

Дъщеря ми също беше много активна, но тя риташе много, а това бебе си сменя позицията по 10 пъти на ден. След 2 седмици сме на преглед пак да видим как върви всичко, но аз нямам оплаквания, чувствам се супер и пак се върнах към тренировки и стречинг. Не съм се мерила, но не се чувствам напълняла последните седмици. Нямам и особен апетит в тези жеги.

Вие как сте?

# 498
Аз за лекарства по скоро питах за физиологичен разтвор, спирт и т.н., за мазане и прочистване на пъп, примерно. В населението място, в които живея нямам аптека така или иначе.
Бях днес на преглед. Всичко е наред, само бебо върви с няколко дни по голям - 835 грама. Та другата седмица съм на обременяване с глюкоза. Казаха, че задължително имам гестационен диабет щом съм с инсулинова резистентност.
Показаха как ме.ритало, но аз нищо не усетих...

# 499
И моят преглед мина, бебка е добре 960гр е в 26г.с съм.От изследванията глюкозата на гладно ми е 4 така ,че няма да правя ОГГТ.И аз непрекъснато имам стягание ,но докторката каза че няма проблем,пия си магнезий 2х2

# 500
Здравейте мами,как сте в тези горещи дни.Чудя се има ли друга мама със същия проблем като моя ужасно много ме болят краката от коляното надолу и ако има как се справя с болката.По темата с втвърдяването и на мен ми се случва от време на време но нямам болка,а по скоро го усещам като издуване на корема и аз мисля че са контракциите Бракстън Х

# 501
Аз стоя на климатик и не ми се мърда навън преди да се е скрило слънцето. Контракциите са именно това - втвърдяване. Не е добре да са съпътствани с болка. Но и тези безболезнените не трябва да са повече от 3 на ден, това съм запомнила.

За пъпчето има спрей на Юриаж. Смятам да си купя такъв и да не се занимавам с мазане със 70% или 90% спирт.

# 502
О, това с контракциите е много индивидуално. Досега да съм се побъркала, ако се притеснявах за тях постоянно. Аз имам много повече от 3, поне по 10 на ден, някои дни повече, други дни изобщо. Зависи и от движенията на бебето, от позицията, от това колко се движим, колко вода пием и т.н. При мен често се получава като е много активно и рита силно да става контракция.

# 503
С патологичната бременност ги бях свела до 6 на ден. Но бяха болезнени.

Сега имам 1-2 безболезнени на ден и съм на магнезий 3х1.

# 504
И с първата бременност също имах много контракции, ама като трябваше да раждам никакви ги нямаше. Наложи се да го предизвикат, нищо, че ми бяха изтекли водите. Grinning

# 505
Момичета, а как разпознавате кое е контракция Бракстън Х и кое е движенията на бебето?

# 506
Ами аз не съм имала май контракции. Ноо според вашите мнения имам всеки ден. Там където е бебето се вижда една подутина. Три път съм била по този начин на преглед и докторката по феталната каза, че матката ми е спокойна и нямам контракции.
При движение на бебето виждам как корема ми се мърда. Но аз не съм имала болка нито при движение, нито при това заставане като топка.
Един: избрахте ли педиатър вече? Утре ще звъня в най близкото до мен ДКЦ, за да питам дали приемат нови пациенти. Имате ли идея как става записването? Дали всички настояват да идват до у нас за консултация? Отлагах го с идеята, че имаме време. Ноо... Мисля, че времето ни се стопява. А и като влязох да видя, че августските мами вече са се сдобили с едно бебенце.

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 18:47 от sway911029

# 507
Виждам,че отворих дискусия🙂.При мен беше снощи,еднократно.Досега не съм имала никакви неразположения.Нито в кръст,нито в корем.Днес влизам в 25г.с и бебчо е 800гр.Качил е около 130 гр за 6 дена.Днес много ми се наду крака и умирах от болки.Ама станах в 5 и 30,до 9 чистих основно(врати,прозорци,прах..),пуснах и 2 перални.В 10 пък ми звъняха,че свекърва ми е припаднала на работа и са я закарали в СП.Айде и там бях 3 часа на крак.В 13ч излязох за лекар и се прибрах в 16 и 30ч,та весел ден беше.

# 508
Кой питаше онзи ден за подуване на краката? Sweety, ти ли беше? Моите май започнаха леко, макар да не съм сигурна, защото си ходя с маратонки от началото и няма как да премеря разлика. Или пък е заради тежестта под колената, която започнах чувствам от вчера, по средата на 10К крачки, които целя ежедневно. Яненка , и при теб ли болката се появява по време на движение или си е там?

Контракциите, както казва Mommy22, явно са индивидуално нещо, както и цялата бременност. Същата работа като с коликите. Както каза тук някой онзи ден “бебетата на холандските майки нямат колики”, пък  българските мами са 80% с колики. Та същата работа и с контракциите май. Тук, в Англия, не изписват магнезий и нош-па за нищо.

По темата за жаждата, сутринта имах час при акушерката, като видя цвета на урината, каза “добре е за сутрешна, знам, че е трудно, но пий повече вода” 🤷🏼♀ Вчера и днес слагам кристалче морска сол във водата, по съвет, който прочетох от тук, от консултант по хранене, и о, чудо, доста по-добре се почувствах вчера. Акушерката обаче каза “недей, че ще вдигнеш кръвно от солта” 🤦🏼♀.

Та, моята диета продължава с фокус върху червено месо и зелении, та да събирам желязо, че ще трябва. От плодовете мисля да оставя само киви и боровинки, и лимонов сок всеки ден върху салатата, та да набавям витамин С за усвояване на желязото и да се надяваме, че ще проработи, че витамини на таблетки не щА 🤭.

Вие какви режими на хранене следвате?

# 509
У дома се яде рядко нещо 2 пъти и готвя всеки ден. Стремя се да е разнообразно. Пример днес доядох супата от коприва и спанак за обед и за вечеря имам направени за мен пълнени пиперки със сушени гъби (манатарки, челадинки и пачи крак), а за домочадието с кайма. Само че направих повече, утре да не готвя, сутринта планирам да разчистя едни дрехи. Обещала съм на децата пай, но не съм излизала в жегата да пазарувам продукти за него.

Направо ви се възхищавам как ставате толкова рано да чистите! Абсурдно ми се струва за мен.

Общи условия

Активация на акаунт