Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 37 465
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
Понеже споделяте и аз да се включа. На мен пък ми капе коластра по няколко капки на ден. Много е странно. И ми се появяват хемангиоми по кожата. С предната бременност се сдобих с няколко, сега също. Подозирам, че може да е от хормоните, които приемам, не само от бременността. И отново започна да ми се гади от определени неща.

# 541
Ljoli, и при мен е релакс. Бебето го гледаха в 20та седмица и очакваме преглед в 28ма седмица, хич да не е са си два месеца. През това време аз съм дала урина при акушерката, която е за инфекции.

Аз затова сама си се гледам, ако се чувствам добре, значи всичко е наред!

Иначе ми направи впечатление, че всичко се активизира в последен триместър 🤔 обременяване с глюкоза, изведнъж всички искат да знаят стойности на желязо ( но по-късно, не сега 😂), мисля и още 3 ФМ предстоят, на месец по една.

# 542
Аз вчера малко си изкарах акъла 😄аз съм си виновна, наложи ми се да изляза на жегата (40°) и като се прибрах ми се скова цялото тяло, гръб, корем всичко се втвърди и трудно дишах, доста се уплаших и ходих до спешния кабинет, където ме прегледаха, казаха ми, ще всичко е наред и ми казаха, че е по-хубаво да ме приемат, при което аз исках да говоря с моя лекар който каза няма нужда, увеличи ми магнезият, и ми каза да пия и нош па и наистина до час ми мина.. Но наистина пийте повече вода и се крийте от жегата.. Вчера от тази жега за малко да ме вкарат в болница😬

# 543
Оле, мами сега като ви чета много се учудвам, нашето бебче ли е дребосъче, или вашите са лакомници Grinning? В 25 седмица е бил 700гр.  В края на месеца имам пак преглед в 31 седмица, ще видим колко е пораснал, но наистина се обърках каква е нормата... Grinning Иначе при мен шутовете станаха и леко болезнени. Също вече съм + 10 килца и сутрин ръцете са ми супер изтръпнали, после ми минава, но си остава една болка в ставите, някоя друга мама има ли го това усещане?

# 544
Оле, мами сега като ви чета много се учудвам, нашето бебче ли е дребосъче, или вашите са лакомници Grinning? В 25 седмица е бил 700гр.  В края на месеца имам пак преглед в 31 седмица, ще видим колко е пораснал, но наистина се обърках каква е нормата... Grinning Иначе при мен шутовете станаха и леко болезнени. Също вече съм + 10 килца и сутрин ръцете са ми супер изтръпнали, после ми минава, но си остава една болка в ставите, някоя друга мама има ли го това усещане?

И нашето върви така. Не знам, явно са ни по-дребни😀😀

# 545
Аз тук гледам като справка за нормата:

https://www.babycenter.com/pregnancy/your-body/growth-chart-feta … k-by-week_1290794

Нашата бебка върви по-едричка, ясно, че заради диабета.

Но все пак трябва да се има предвид и че тези измервания не са прекалено точни. На последната фетална ми казаха, че има над 20 формули, включващи различни параметри, по които може да се смята теглото. Така че често има разминавания и като се роди бебето е с тегло, различно от прогнозното.

Да ви питам, някоя има ли опит с летене след 29-та седмица?

# 546
  • UK
Да ви питам, някоя има ли опит с летене след 29-та седмица?

На мен ми предстои, някои компании след 28 седмица искат сертификат, и позволяват да се лети до 34 седмица с едноплодна бременност и 32-с близнаци. Провери си на сайта на компанията, с която ще летиш, какви точно са изискванията.

# 547
Не ги мислете размерите толкова. Първо, щяха да ви кажат, ако са прекалено малки или големи бебетата. Второ, измерването не е напълно точно. Първото ми дете вървеше винаги мъничко и се роди малка. С ехограф в 36 г.с я измериха 2500, роди се почти 2200. Поседя малко в болницата, заради килограмите, но беше здраво, доносено бебе, а сега здраво дете. Сега също върви леко по-дребна, но си е пак в нормите. Това бебе засега е точно в средните стойности за седмицата, ще видим как ще се държи по-натам, защото аз имам риск от изоставане в размера, заради плацентата.

# 548
Ljoli, аз проверих и планирах нещата според седмиците, в които все още биха ме пуснали да летя. Обаче Уиз имат само един общ документ на сайта, към който води линка от информацията за бременни. Чуденката ми е, че този документ никъде всъщност не споменава за бременност, а въпреки цялото ровене друг не откривам. Та се чудя дали някой е проигравал това упражнение преди Simple Smile

# 549
  • Sofia
При мен в 24-та го измериха 590 грама. Според едни таблици е ок, според лекарката е по-малко. Изписа ми протеин. Не знам - не може да са универсални грамажи - има си и гени тук.

# 550
И аз сега се връщам от преглед. Всичко е наред, 28+3 съм и бебето е 1,2 кг. Измериха ми и шийката вагинално 4 см. Нали имах съмнения за хемороиди, но АГто ме прегледа и каза, че нямам. Наистина вече не усещам парене или сърбеж.

Moonlit, aз ще летя в събота и АГто ми даде документ, в който пише в коя седмица съм, кога ми е терминът и че ми позволява да летя. Ако не ти е много голям коремът, може и да не ти искат документа, но е хубаво да го имаш. Сестра ми също скоро летя, беше около 30 г.с., имаше документ, но никой не и го е изискал при качването на самолета.

# 551
Привет момичета, на второ поредно изследване ми излиза белтък в урината. Всички останали изследвания са добре, кръвното ми е нормално, нямам отоци, бебето е в норма. На някоя от вас да се е случвало?

# 552
  • UK
Ljoli, аз проверих и планирах нещата според седмиците, в които все още биха ме пуснали да летя. Обаче Уиз имат само един общ документ на сайта, към който води линка от информацията за бременни. Чуденката ми е, че този документ никъде всъщност не споменава за бременност, а въпреки цялото ровене друг не откривам. Та се чудя дали някой е проигравал това упражнение преди Simple Smile

И аз тъкмо проверих Wizzair, нямат тяхна бланка доколкото виждам, аз ще взема документ от акушерките ми. Трябва да пише в коя седмица си и т.нар. fit to fly декларация. У

# 553
Dream, благодаря за споделянето, много полезно!

Ljoli, да, точно fit to fly имам предвид - бях го намерила през някакъв линк в сайта на Уиз като документът, който се изисква при пътуване след 28 седмица:

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&ur … t0Ungf2zQxfuDVjze

Но може би е най-добре наистина да се комбинира с друг документ, който указва седмиците и че няма причини да не се пътува.

# 554
Момичета, дайте идея какви дрехи трябва да взема за изписване на бебето през октомври? Трябва ли ми космонавт примерно или да предположим, че още ще е достатъчно топло да го вземем в одеало? И ако имате предложения за онлайн и физически магазини със сладки дрехи за момченца. За момичета има такива сладурски неща, но момчешките не ме грабват…

Общи условия

Активация на акаунт