Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 35 765
  • 749
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте и от мен! Тези дни не е такава жега и ми е идеално. Скоро смятам да се изнеса на село и септември основно ще се занимавам с дрехи и други покупки. Сега всичко ми е в кашони и различни торби. Дори кошарата си е в оригиналния кашон и не съм я видяла как изглежда. Стаята в момента се ползва за игри от децата и тренировки за татко им. Не зная дали ще махна лежанката на първо време или само ще сместя някъде кошарата между останалите неща. Есента ще го умуваме. Имам скрин от 3 големи чекмеджета и реших най-горното да е за бебето. Трябва да го оправя другата седмица. Пълно е със сутиени, които са ми малки и разни екипи за спорт, в които определено скоро няма да вляза с тези качени 9 кг към момента. Може би ще ги прибера в един кашон и на тавана на село 😆
Имам скрин от децата, доста голям и удобен, в друго помещение извън апартамента е, с тях ми беше удобен, но няма къде да го сложа в този апартамент. Цветово също изобщо не ми се връзва.
С акушерката се чух и се разбрах септември да й звънна и да се срещнем. Тя ще ми е на раждането и ще обсъдим протичане, дишане и прочие.
Все по-близо е терминът, но предпочитам да се наслаждавам на лятото. Другото ще е голяма веселба и сега ми е едно тихо и спокойно.

# 706
Появявам се и аз! Animal Whale

Преди 2 седмици както бях стресирана заради необяснимото скъсяване на шийката от 44 на 30см, така се и заредих психически на морето на 350км от София. Моят док позволи и реших да не се чудя, а да се разнообразявам като така или иначе се чувствам ок.
Имаше горещи моменти, но не бяха прекалено много. От 12:30 до към 17:30 си стоях на климатиче в бунгалото и ми беше прекрасно. Всяка вечер разходки по 1-2 км. из центъра на Ахтопол и кея, след това отново в бунгалото..и да бъда заобиколена от моите близки беше доста разпускащо.
....Като изключим това, че племенниците ми получиха първи симптоми на варицела и я изкараха на морето.....Кофти, но добре, че аз съм я карала като малка и не се притеснявах изобщо. Всичко мина благополучно.

Продължаваме с ремонтни дейности по апартамента и крачка по крачка, ден след ден напредваме. Хубаво е да виждаш резултат след труда си. Утре съм на третата и последна фетална морфология, ще видя бебка, която ритка активно и ще ми кажат дали всичко е наред с шийката..Имам си още втвърдявания, но доста се разредиха и сякаш свикнах, не ме притесняват..

В момента обаче ми се стичат секрети в гърлото и ми се пълни носът със сухи секрети... Много се чудя дали да пия нещо или да оставя да мине, тъй като не ми пречи, но не знам дали е ок да постъпя така неглиже Laughing

Четох ви и виждам, че напредвате с покупките..Аз, както казах в самото начало, имам доста неща от приятелки и важните бъдещи покупки са кошара, бебефон, пелени за повиване, одеялца, спални комплекти, шишенца и май засега това се сещам...

# 707
  • Sofia
Бебефон какъв взехте (за тези, които сте закупили вече)?
Аз още не мога да преценя.
Остана ни матрак за кошарата + по-малки неща.
Основно се чудя все още дали бих се справила с кана или нагревател за шишета или си трябва машина за мляко.
Също се чудя дали да изчакам за люлка-шезлонг за по-късно или може да се ползва от раждането?

# 708
Ans браво че сте си изкарали готино на моренцето. 🥰🥰🥰
И аз съм като теб с хремата, задна  Sad  и за момента ползвам само Солемар спрей и билкови хапчета Геломиртол. Сподели ти как ще я лекуваш. 

Аз днес сутринта рано бях в Рамус да дам урина и кръв за кръвна картина и хормоните на щитовидната да ги видим, тромбоцитите също как се движат.
Идва нов месец и нови прегледи,  как съм ги наредила,  гинеколог, хематолог, ендокринолог,  женска консултация, а трябва и на зъболекар да отида.

Ние имаме засега легло, активна гимнастика   люлка, дрешки, всичко подарено.
Не знам дали и какво да купувам предварително... 🤔

Появявам се и аз! Animal Whale

Преди 2 седмици както бях стресирана заради необяснимото скъсяване на шийката от 44 на 30см, така се и заредих психически на морето на 350км от София. Моят док позволи и реших да не се чудя, а да се разнообразявам като така или иначе се чувствам ок.
Имаше горещи моменти, но не бяха прекалено много. От 12:30 до към 17:30 си стоях на климатиче в бунгалото и ми беше прекрасно. Всяка вечер разходки по 1-2 км. из центъра на Ахтопол и кея, след това отново в бунгалото..и да бъда заобиколена от моите близки беше доста разпускащо.
....Като изключим това, че племенниците ми получиха първи симптоми на варицела и я изкараха на морето.....Кофти, но добре, че аз съм я карала като малка и не се притеснявах изобщо. Всичко мина благополучно.

Продължаваме с ремонтни дейности по апартамента и крачка по крачка, ден след ден напредваме. Хубаво е да виждаш резултат след труда си. Утре съм на третата и последна фетална морфология, ще видя бебка, която ритка активно и ще ми кажат дали всичко е наред с шийката..Имам си още втвърдявания, но доста се разредиха и сякаш свикнах, не ме притесняват..

В момента обаче ми се стичат секрети в гърлото и ми се пълни носът със сухи секрети... Много се чудя дали да пия нещо или да оставя да мине, тъй като не ми пречи, но не знам дали е ок да постъпя така неглиже Laughing

Четох ви и виждам, че напредвате с покупките..Аз, както казах в самото начало, имам доста неща от приятелки и важните бъдещи покупки са кошара, бебефон, пелени за повиване, одеялца, спални комплекти, шишенца и май засега това се сещам...

# 709
Аз направих списък с нужните неща. Сега се замислям, че дрешките от голямото дете няма да са ми в полза, защото са за друг сезон. Купили сме само 2 играчки и едно одеялце. Гледам си ги от време на време и се моля всичко да е наред и шийката да задържи до някоя разумна седмица. Не съм суеверна, но нямам желание да пазарувам още. Вече имам много опит и знам какво ми трябва. Ще поръчам всичко в началото на 8ми месец и ще е при мен за няколко дни. Трябва да извадя и старите дрехи, поне 50-56ти размер ще се използват, после ще купуваме есенни дрехи. Трябва да се изперат количката, кошчето, кошарата next to me. Ангажирала съм майка ми да идва другия месец и да направим основно почистване. Малко е рано, но сега има възможност.
Иначе ММ изми климатика с обезмаслител. Може да се каже, че започваме лека полека да се стягаме. Още не съм решила в колко стерилна среда ще го гледам. Може би с кака, която си е бебе, няма да е толкова стерилна 😆.

# 710
Аз все още нищо не съм купила🙂.Живот и здраве,края на август започвам да пазарувам.Имаю си вече набелязани неща и магазини,така че ще ми е лесно.
Доста съм невежа в процеса,наречен бременност😁,ама май имам коластра.Вчера бодито ми се намокри с две петънца,а сега видях някакви корички по гърдите.Не е суха кожа или ранички,а все едно каймак от мляко.Абе обяснявам един път😂.Не е ли рано още?Едва в 27г.с. съм.

# 711
На прегледа ми по ехомамография при мамолог преди 1 месец ме питаха дали вече съм отделяла коластра. Явно е нормално такова прокапване още от 6ти месец, питай за всеки случай на следващия ти преглед.

За тези, които имат контракции Брандън Хикс - когато усетите стягането, то придружено ли е със специфично желание за ходене по малка нужда? Не мога все още да преценя дали имам или нямам, чат-пат ми се случва едно… то по-скоро ми е тежко и опънато на корема и постепенно е рамките на 10 секунди се появява и засилва порив за уриниране и си седи така докато не пишкам, обикновено съвсем малко количество, но след като се изпишкам изчезва това желание, но сякаш още ми е тежко и опънато… но не мога да преценя твърд ли ми се води корема или не, няма болка. Дали са контракции това или може би бебка се протяга някак навътре и ми подпира мехура?

Аз си поръчах първите дрешки.. не можах да се сдържа повече, то само такива неща ме заливат вече рекламите във ФБ и бисквитки от сайтове, бях си набелязала няколко сладки неща и си ги поръчах. Днес да е отворих първата поръчка. Неописуемо е да държа тези малки чорапки в ръце и да си представям малкото краче. Надявам се всичко да е наред до Октомври и да не се развие инфекцията, с която толкова много ме плашат… Последна работна седмица ми е и усещам как ми се гнезди, искам да подреждам вкъщи и да пазарувам бебешки неща…

# 712
Нормално е да има коластра.

Шишарче, може и просто да ти натиска бебето пикочния мехур.

# 713
И аз съм 27-ма седмица и имам коластра, отделя се и едно специфично нещо, които смазва зърната. И миналия път така бях. Самото кърмене обаче ми беше много трудно, защото бебето не искаше да суче, само спеше, после си беше все много злояда, винаги държеше долна граница на теглото...  Sad   Аз се цедях с ръчна помпа на Авент,  и денем, и нощем, и давах от шише, а много пъти тя е плюела материала, събран с толкова труд..
После мамоложката ми каза, че е удивена, как съм успяла да кърмя с толкова тесни канали...
Живи и здрави, ще опитам и този път да се кърмим.

# 714
Шишарче, braxton hicks се предизвикват понякога от пълен мехур, натиск отвътре или отвън на матката и т.н. Възможно е като ти се пишка да усещаш контракции. Още малко остана, няма да има никакви инфекции!

Аз сега приключих с обременяването с глюкоза, кръв и урина. Доктора ми беше пуснах и витамини, чакам резултати днес и утре на преглед. Както бях мега спокойна и не съм се притеснявала изобщо, че не съм виждала бебето от 3 седмици, сега пак ме обземат мисли да не се открие нещо на този преглед или на третата фетална…

# 715
Mommy, а и за всички които се тревожат преди преглед, всичко ще е наред!

Аз имам много банално притеснение за времето в България. Знам, че сега стана по-поносимо, но се очаква след 2 седмици отново да стане много горещо. Чудя се има ли смисъл да си идвам до България, ако ще е пак 40 градуса. реално няма да мога нищо да правя през деня навън.

# 716
  • UK
D_ana, аз другата седмица отивам в БГ, надявам се да съм пощадена от брутални жеги, но край морето все ще има проветриво място да си вдигна краката. Последен шанс и после закотвена тук
Аз сега бях на преглед, видях бебето, даде го над 1500г, аз съм вече 29+5, даже върви малко напред. Очите му бяха отворени и пиеше околоплодна течност 😆
Като се върнем от България за 1-2 седмици ще оправим стаята и всичко, малко дрехи, ще боядисваме и ще поръчаме мебелите и готово.

# 717
Ljoli, другата седмица ще е още хубаво. Но аз си взех билет за след 11 август и майка ми ме наплаши, че точно тогава отново става ад, а и прогнозата ми дава 41 градуса. Ние също мислим да мръднем към морето, но седмицата в София в такъв случай я пиша загубена и май ще променям плановете.

Ние имахме вече една много гореща и непоносима, но пък екзотична почивка. Аз си бях казала, че ще си пътувам и ще правя нещата, които и по принцип ми се правят, но все пак предпочитам да мога да отида поне на басейн и да съм активна през деня.

# 718
  • Sofia
След 10 август тази сутрин прогнозираха да бъде 44 градуса, което е ужасно. Жегите са ми голям кошмар през този период. Вечер спим само при пуснат климатик - имаме само 2-3 дни миналата седмица когато не сме включвали, но снощи започнахме отново. За София говоря.

# 719
Къде ги гледате тези прогнози, момичета? Ако наистина пак стане над 35 градуса, отивам да живея при нашите, че без климатик няма как да си го причиня на такава жега. Силно се надявам да не познаят или ако стане пак горещо да е само за седмица.

Общи условия

Активация на акаунт