Инвестиции - къде, как, какво? - Тема 4

• 36 862
  • 577
  •   1
Отговори
# 345
До колкото разбрах от този клип, Бъфет е продал дяловете си от Vangard и SPDR S&P 500, но това се равнява на 0.01 процента от портфолиото му. Което не е значителен ход.
https://youtu.be/FinIwXbtPBw?si=fHmx6m0SEJ1RCG-J

А какво мислите за това, че Бъфет е продал акциите си на  Вангард S&P 500?

# 346
Аха..значи просто е извадил костенурката за да сложи нещо по-бързичко на стартовата линия..

# 347
  • Русе
Четох, че намалява и позицията си в други активи, като Епъл и увеличава кешовата си част, което е интересно като действия, от гледна точка на " Какво мисли автора, защо постъпва така" и какво смята да прави. Неговите действия и стратегия обаче са далеч по различни от нашите, като микроинвеститори, поради разликата в количествата кеш за инвестиране, мисля. Някой разглеждал ли е по-подробно EXi2 към Дау Джонс и какво бихте казали в сравнение в някой следващ S&P500, като SXR8

# 348
  • Berlin
Някой ползва ли Saxo Bank/Trading?

# 349
А какво мислите за това, че Бъфет е продал акциите си на  Вангард S&P 500?
По пътя на логиката - заради технолигичния сектор. Доминантни там са технологичните акции, вероятно не очаква да растат. Но може и да иска да се оттегли от стоковия пазар. Той е вече на 94 години. Чувала съм, че искал да дари голяма част от парите си за благотворителност.

# 350
За НЕГОВИТЕ си пари, или за парите на управляваните от него фондове става дума.

# 351
То е горе-долу едно и също. Неговите пари са и парите на Berkshire Hathaway, от която притежава 37 процента

За НЕГОВИТЕ си пари, или за парите на управляваните от него фондове става дума.

# 352
Не е същото в контекста на това:

Цитат
Той е вече на 94 години. Чувала съм, че искал да дари голяма част от парите си за благотворителност.

# 353
Уорън Бъфет е известен с дарителските си усилия и е поел ангажимент да дари значителна част от своето богатство за благотворителност. Той планира да дари свои лични активи, а не средствата на фондовете, които управлява. Бъфет е обявил, че ще дари по-голямата част от своето богатство на Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс и на други благотворителни организации, като основно ще използва своите акции от Berkshire Hathaway.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 12:42 от Regalia43

# 354
В контекста е на това, което вие сте написали. - "Неговите или на управляваните от него фондове". Затова съм ви цитирам вас, а не Регалия. И няма фондове. Той управлява един-единствен фонд.

Не е същото в контекста на това:

Цитат
Той е вече на 94 години. Чувала съм, че искал да дари голяма част от парите си за благотворителност.

# 355
ОК, един фонд. Ако това е проблемът. Аз поне наблягах на това, че пенсионирайки се може да разпродава своята собственост, но пенсионирането не влияе на парите на другите, които са му поверени.

# 356
ОК, един фонд. Ако това е проблемът. Аз поне наблягах на това, че пенсионирайки се може да разпродава своята собственост, но пенсионирането не влияе на парите на другите, които са му поверени.
Grinning Има си хас да дарява и нечии други. Но в това не е въпросът.  Жената питаше какви са причините, че е продал Vanguard S&P 500. Казах и две,  които смятам за възможни. Също добавям трета причина , че може би е преценил, че пазарът е достигнал пик и ще търпи корекция.  Черна станция, не видях твоето мнение по въпроса.

# 357
Вангардът върви надолу вчера. Както и Бъркшир.

# 358
  • В сбъднатите си мечти
Здравейте , бихте ли дали съвет и мнение ,къде е изгодно да се инвестират долари ?

# 359
  • Русе
Вангардът върви надолу вчера. Както и Бъркшир.
То всичко е надолу. Да видим понеделника ка ще тръгне. Bybit изгоря с 1.5М в откраднат eth и трябва да се възстанови. Тръмп не спира да прави всякакви противоречиви изказвания. И аз трябва да вляза в пазара с etf, докато добия сигурност за акциите и се чудя да изчакам ли и другата седмица или да почна с малки суми. Май се спрях на EXI2.

Общи условия

Активация на акаунт