Когато искаш да избягаш от себе си.

• 7 680
  • 133
  •   1
Отговори
# 120
Nevena.
Материалното не винаги е добро решение в живота.
Това, което искаш е хубава къща с голям двор и басейн всяка година последен модел спортна кола и никога да не работиш в живота си, добре ще я имаш тази мечта докато си уна и много красива с + хубаво тяло. Smiling Imp

Един приятел с няколко бизнеса в България ми обясняваше колко е тарифата на фолк певиците. От 5 хиляди нагоре, а една известна се разведе заради това като последната прави всичко, което й кажеш. Но ние всички живеем в такава държава, как митниците легално пренасят наркотици, как полицаите разпространяват същите тези наркотици. Знам за ББ , че е съдник с жените плаща си и после ги унижава.

# 121
И обратния вариант- мъж ,който приема за свое детето на жената, която обича.

Тук се крие ключът – в любовта. Когато мъжът обича една жена, я приема всякак – и с деца, и с други ангажименти. Когато не я обича, всичко му пречи. Дори собствените му деца.

# 122
Подкрепям Сийка с горното.
Всъщност, истинските мъже са доста толерантни към децата на една жена. Трябва да е някакво тотално лайне или глезан лигав, за да се пърчи срещу дете/деца на жена, която обича и иска.

# 123
Защо си мислите,че ергенът е най- високата опция за нас? Имала съм връзка с такъв, искаше да припознае детето ми.Ами не, не позволих. Имат си едни гадни привички, дето не се търпят.Та, не ми е в списъка такъв. Предпочитам мъж с дете, който поне като му кажа детето е болно, няма да излизам, да каже- ок, разбирам. За секс и приятни забавления ставате, но дотам. А и не припирам да нахендря някой у дома, мамин златен, дето да му треперя. Не е за мен.

# 124
Ми естествено, че "ерген" /охх как я мразя тая дума, особено за мъже къмто 40/ не е опция за някакви по-дълготрайни отношения. Все пак хората без деца в някакъв момент се предполага, че искат да имат. За забавление, да, ОК, ама иначе е обречено. Ергените да си търсят моми /тая дума също не ме кефи/. И според мен, за майка с дете е по-добре също човек с дете. Хем ще разбира ангажиментите й и ограниченото свободно време, хем няма да иска още деца. Предполага се също, пе и на него няма да му се занимава пак със сериозности, съжителства и пр. битовизми. Виждате се, когато е удобно и после всеки в къщата си. Нещо като приятели с привилегии, май беше модерния термин. Особено ако са малки децата, има много ангажименти по тях и нормалните родители нямат особено време за срещички и губене на ценно време, което е априори за детето.

# 125
Само че авторката няма ограничено свободно време. Лепнала се за някакъв, постоянно искала да е с него - т.е. дете и всякакви други ангажименти са на заден план, поети от някой друг, докато тя се вманиачава по мъжа.

Мъжко внимание не ѝ липсвало, но в същото време "Нямам голям социален кръг и не знам къде бих срещнала мъж, с който да си паснем." Тоест чеше си егото най-вероятно, че разни загорели по социалните ѝ оказват мъжко внимание.  Имала висше образование и била от добро семейство, ама работа не се споменава. Докато за 26-годишна мома не е толкова голям проблем да "търси себе си" и пр., и да не набляга на работата, тя в случая е самотна майка с дете, от което бащата не се интересува, и тя е главата на семейството, от която се очаква да си издържа детето. Добави изискванията за външен вид и за възраст на мъжа, и не знам кой свестен мъж до 33 ще иска да си окачи воденичен камък на шията, жена, която се напива, зависима е от родители и търси някой, който да я поеме, като в същото време детето е на заден план, защото не били скачени съдове и тя си имала личен живот.

# 126
Мъже, които никога не биха създали връзка със самотна майка, обикновено са 40 плюс. Самодостатъчни, егоисти, дето се смятат за безсмъртни. Обикновено остават сами и без деца.
Много мъже познавам,които са ми набори- ни дете, ни коте, ни нищо.
И аз познавам няколко такива... кой защото не го харесват жените, кой защото те пък на неговите претенции не отговарят, трети пък за да не би да попаднел на използвачка. По-добре да натрупа там 3-4 апартамента, а като си отиде някой трети братчед ще ги вземе, вместо някоя златотърсачка, нали тъй Simple Smile

# 127
  • Paris, France
По-добре да натрупа там 3-4 апартамента, а като си отиде някой трети братчед ще ги вземе, вместо някоя златотърсачка, нали тъй Simple Smile

По-добре е, да. Апартаментите ще му носят пасивни доходи, които ще са си за него. Като остарее, може да ги прехвърли някому срещу месечна сума, запазвайки узурфрукта докато е жив и така да си финансира спокойни и удобни старини. Няма да си е късал нервите с жени, няма да си е цапал апартаментите със сополиви деца. Чиста работа.

# 128
Това работи до момента, в който хората с апартаменти и без деца са по-малко от хората с деца и без апартаменти.

# 129
  • Paris, France
Хората без деца при всички случаи ще имат по-малко дертове, харчове и грижи до края на живота си. Хората без жени също 🌞. Поне това виждам около мене от поне 50г. В идните 80 години децата по-ценни няма да станат.

# 130
Тъкмо днес четох статия за Япония и живеещите така, имат си дори термин - kodokushi - за стари хора без близки, които умират сами и ги намират след Х месеца. Самотата те скапва отвсякъде, никакви апартаменти и пари не могат да купят и един човек, на който да му пука за теб.

https://www.theguardian.com/world/article/2024/jul/01/life-at-th … d-i-wasnt-worried

# 131
  • Paris, France
Умиращите сами (кодокуши) обикновено имат живо дете или внуци, но те не ги търсят и не се интересуват от тях. Някои умират в стая в дом, в който живеят техни деца и внуци. Явлението се увеличава и в ОК и Франция.

Мъжът, който живееше срещу майка ми е намерен месец поне след смъртта си. Имаше жива дъщеря и 2 внучки, които живееха в апартамента. Просто не ходеха да го видят в селото, в което се прибра при майка си когато се разведе. На позната тук осиновителката е намерена след месеци, а тя разбра чак след 2 или 3 години. Тогава разбра и че осиновителят е починал преди 15г.

# 132
Невена. Не правете заключения само въз основа на своя житейски опит - вие имате един опит в живота , но в даден случай друг човек на вашата възраст може да има напълно различни житейски възгледи и опит. Бих казал, че сте голям философ.

# 133
Като чета темата и аз се отчайвам, колко малко любов и емпатия има между хората... Всичко се свежда до "ползване", до "подходяща партия", до "прецакан", "сваляч", "отчаяна"...
Ако историята е истинска, тогава на авторката ще кажа: Зарязвай го, не му се обаждай повече! Нищо добро няма да излезе така, както е тръгнало.

Общи условия

Активация на акаунт