Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 134 988
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 1 530
  • Варна
Като сте толкова против школи и уроци защо записвате децата си там? Много е грозно да плюеш там където пиеш вода.
Защото сме принудени!Затова ги записваме. Защото госпожата ни по математика при опит за въпрос отговаряше с "не ме занимавай", а тази по БЕЛ си гледаше в телефона цяла година. Затова родители сме принудени да записваме децата си по такива места и да наливаме маса пари. И същите тези учители, които се раздават по школите, болшинството от тях демонстрират коренно различно поведение в държавното училище. Защото министерството знае за всичко това и пак  приветства подобен формат като вариант за кандидатстване за всички училища, а не както беше "едно време" със съответният предмет за всяка гимназия.
И на фона на всички школи и частни уроци измерват  резултат от обучението в училище? Или може би рейтинг на школите?
Много точно казано, браво!!!

# 1 531
Виждам, че са заредени оценките от свидетелството, но липсва оценката от Компютърно моделиране и информационни технологии. При вас така ли е? Не е ли редно и тази оценка да е там? Отделно мисля, че е балообразуваща в някои гимназии...

Здравейте!
Аз сега проверих, но на дъщеря ми все още не са нанесени оценките от свидетелството. Има само точките от изпитите за НВО и от състезанията и олимпиадите, на които се е явявала в 7 клас.

# 1 532
При нас и самите свидетелства ще се раздават чак на 8 Юли.

# 1 533
При нас оценките още не са заредени.
А свидетелствата ще ги раздават в петък

# 1 534
Като сте толкова против школи и уроци защо записвате децата си там? Много е грозно да плюеш там където пиеш вода.
Защото сме принудени!Затова ги записваме. Защото госпожата ни по математика при опит за въпрос отговаряше с "не ме занимавай", а тази по БЕЛ си гледаше в телефона цяла година. Затова родители сме принудени да записваме децата си по такива места и да наливаме маса пари. И същите тези учители, които се раздават по школите, болшинството от тях демонстрират коренно различно поведение в държавното училище. Защото министерството знае за всичко това и пак  приветства подобен формат като вариант за кандидатстване за всички училища, а не както беше "едно време" със съответният предмет за всяка гимназия.
И на фона на всички школи и частни уроци измерват  резултат от обучението в училище? Или може би рейтинг на школите?
Много точно казано, браво!!!

Хаха и аз се сещам за дамата която им преподаваше по МАТ в училище - точно преди матурата им казала че ангажимента и към тях се изчерпвал с това да ги научи да решават задачите от първа част без грешки - нищо повече. Същата дама по една случайност разбрахме че е звезда в една частна школа в друг квартал. Интересно ако така си дефинираме ангажиментите то какъв е моя по отношение на нейната заплата ? Тия заплати не идват от Космосът, те се плащат от държавни пари - докато всеки може в училищата сам да си решава кое му е важно и кое не ще сме на тоя хал Cry

# 1 535
Момичета, медицинското трябва ли да е прикачено задължително с кандидатсването. Чета, че се носи при записване в оригинал. Ние ще пишем на първо желание училището, където го изизксват, но шанса за там клоник към 0, та се чудя дали ще е нужно реално това медицинско.

# 1 536
  • Варна
Варненци с някакви впечатления от нашата IV-та Езикова гимназия? Днес детето се замисли за паралелка с испански и английски там, понеже балът явно няма да стигне за Първа или Пета, който бяха първо желани.
Звездица небесна, точно така е.

# 1 537
Само да спомена, че очевидно и от ТУЕС ни четат. След като бяха сложили на страницата си изискване да се представи бележка с оценките от НВО (???) и тука две майки вдигнахме аларма що за документ е това, са го махнали от сайта си.

# 1 538
Момичета, медицинското трябва ли да е прикачено задължително с кандидатсването. Чета, че се носи при записване в оригинал. Ние ще пишем на първо желание училището, където го изизксват, но шанса за там клоник към 0, та се чудя дали ще е нужно реално това медицинско.
Ще го пишете, ако имате медицинско Grinning (аз поне така разбрах, че трябва да е сканирано и пратено в деня на кандидатстването) - тоест задължително ви трябва.

Само да спомена, че очевидно и от ТУЕС ни четат. След като бяха сложили на страницата си изискване да се представи бележка с оценките от НВО (???) и тука две майки вдигнахме аларма що за документ е това, са го махнали от сайта си.
Със сигурност и други четат, ама да си направят малко статистика, за да видят колко много желаещи към техните училища имат. Пък да вземат да увеличат паралелките, ей това ще е полезно. Smile Не само да четат.

# 1 539
Моля за помощ.  За Испанската, която така желаеше внучката, бал 473 няма да е достатъчен. Но не може да реши в подредбата кое да е следващото училище - 1 АЕГ или 2 АЕГ. Напоследък чуваме все повече не така добри неща за 1 английска, особено от родители . Извинявам се ако въпросът не е уместен за групата.
От двете английски аз бих избрала по-близката до дома. Simple Smile Моето лично усещане е, че са на едно ниво, но може и да греша. Успех!

# 1 540
Варненци с някакви впечатления от нашата IV-та Езикова гимназия? Днес детето се замисли за паралелка с испански и английски там, понеже балът явно няма да стигне за Първа или Пета, който бяха първо желани.
Звездица небесна, точно така е.
И аз се интересувам от езиковите гимназии във Варна. Моля, ако имате впечатления споделете за нивото на езиково обучение в Пета - паралелките с немски и английски и в Четвърта - паралелката с испански, среда, ниво на обучение по другите предмети.
Ивка смайл, тъй като и нашето първо желание е Първа ЕГ имате ли прогноза какви ще са минималните балове тази година?

# 1 541
  • Варна
Няма значение какъв е прогнозния минимален или максимална бал. Вижте колко деца има преди вашето с по - висок резултат от статистиката и ако попада в топ 200/400/600 ще е прието по 1, 2 или 3 желание със сигурност.

# 1 542
Ще го пишете, ако имате медицинско Grinning (аз поне така разбрах, че трябва да е сканирано и пратено в деня на кандидатстването) - тоест задължително ви трябва.

Със сигурност и други четат, ама да си направят малко статистика, за да видят колко много желаещи към техните училища имат. Пък да вземат да увеличат паралелките, ей това ще е полезно. Smile Не само да четат.

Моля, не всявайте паника за тези медицински. Може да се предостави и при записването.

# 1 543
Здравейте на всички...чета ви отдавна и се вълнувам с децата, моят син е бъдещ седмокласник, та са ми близо тези емоции...Съгласна съм, че МОН направо се гаврят с децата, надявам се никой да не им се връзва вече на медийните изявления колко са отлични децата тази година. Замислих се при толкова видни нередности при оценяването ( прочетох, че не е една и две работи са прегледани от родители) няма ли как да се вдигне шум около това? Не е ли възможно да се промени нещо, ако повече хора се обединят? Просто си размишлявам, така се ядосвам и аз, нищо, че не съм на пангара сега, но смятам, че това касае всички деца.
Стискам палци всички деца- живи и здрави да си намерят най- хубавите училища, среда и да са щастливи. На вас дами- повече спокойствие и ще продължавам да надничам тук Wink

# 1 544
https://infopriem.mon.bg/files/Online%20%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4 … %D1%81%202024.pdf
Тук е описано за медицинското свидетелство цитирам:
"Ако избраната паралелка е професионална, то за нея се изисква медицинско свидетелство.
Можете да го прикачите чрез бутон „Прикачване на медицинско свидетелство (PDF)”,
като системата изисква файлът да е във формат PDF и да не е по-голям от 2 MB."

"Имате възможност да подадете заявлението, а на по-късен етап да прикачите медицинското
свидетелство. Ако не прикачите свидетелството, е необходимо да го представите при
записването. В противен случай губите мястото си в класирането."

Общи условия

Активация на акаунт