Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 134 938
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 1 680
Ако на детето му харесва немски, пробвайте се... Едни деца го заобичват заради Рамщайн, други са "ужасени" от него пак заради същото Smiling Imp

Санака, пийни едно студено узо и за мен, с повечко ледчета моля Smirk

# 1 681
Моето дете е от тези, които не са ходили на школи, частни уроци и т.н., нито по БЕЛ, нито по математика. На НВО се представи блестящо и по двата предмета - 97,50. Два сборника по БЕЛ, три по математика и много пробни тестове. Всяка грешка се разглежда, обяснява, чете се наново и се упражнява. Всъщност, освен да се изфукам, искам да благодаря на всички, които споделяха пробни тестове и особено на Мама Ру за тестовете на СМБ, изключително полезни бяха! Благодаря!

# 1 682
  • Пловдив
В пловдивската МГ преди 30-тина години също приемаха една паралелка в седми клас. Това обаче изобщо не им гарантираше, че ше продължат да учат в МГ и след това, а кандидатстваха на общо основание.

# 1 683
За мен проблем е и бройката на математическите паралелки. В София са само 8 (СМГ и НПМГ), а за сравнение езиковите в двете немски, двете английски, френска и испанска са 40. Изобщо не включвам езиковите в 31, 32, 35, 133, 22, 18 и други. Затова е жестока борбата за математиката и затова са  споровете в темата за формата на изпита. Трябват още паралелки. Има много добри математици, които нямат избор.
Стигнах до този пост и съжалявам, ако е писано и напред (после ще се връщам да дочета), но вие сравнявате ябълки круши - езиците са различни и не може да се обобщава - 40 езикови паралелки, като са поне от 5 езика, тоест пак са по 8.

Златенце, вие ще пишете ли НПМГ с Географията?

# 1 684
Моето дете е от тези, които не са ходили на школи, частни уроци и т.н., нито по БЕЛ, нито по математика. На НВО се представи блестящо и по двата предмета - 97,50. Два сборника по БЕЛ, три по математика и много пробни тестове. Всяка грешка се разглежда, обяснява, чете се наново и се упражнява. Всъщност, освен да се изфукам, искам да благодаря на всички, които споделяха пробни тестове и особено на Мама Ру за тестовете на СМБ, изключително полезни бяха! Благодаря!

Детето напълно само ли се занимаваше или имаше помощ от родители/роднини?

# 1 685
Ако на детето му харесва немски, пробвайте се... Едни деца го заобичват заради Рамщайн, други са "ужасени" от него пак заради същото Smiling Imp

Санака, пийни едно студено узо и за мен, с повечко ледчета моля Smirk
Така е, НЕГ, както и Рамщайн, не са за всеки

# 1 686
Браво на вас и на детето!
Не всеки може да обяснява БЕЛ и МАТ. Други може и да могат, но да нямат достатъчно време. Трети пък може и да могат и да имат време, но отрочето от тях да не приема! Супер, че при вас се е получило!

# 1 687
Категорично смятам, че децата отиващи в МГ не са търсещи непременно математика, а учещи деца, които искат високобалово училище с преподаватели, които да ги научат и среда.
Аз също мисля така и това дава отговор на въпроса защо НВО е достатъчно за прием в СМГ и Защо не е нужен допълнителен изпит по Мат или рейтинг от олимпиади. Реалността е такава, просто в СМГ масата не са бедещи математици, а просто ученолюбиви деца
Пък аз мисля, че е харакири да не търсиш математика и да се запишеш в математическа гимназия след 7 клас.

# 1 688
  • В Страната на чудесата
Доста става абсурдно само правата на децата от математически да са на преден план.
НВО е за всички и е по учебен материал, не е специализирано състезание.

Какви права имат децата от математическите училища, които другите нямат? Joy
Става все по-забавно. Аз се сещам, за това, че веднъж извоювали си с цената на много труд местата в МГ, на тези деца им се налага да минат през неимоверен стрес и да се борят втори път за същите места. За да не нарушавали правата на останалите, нали... Мисля, че трябва да въведат закон - децата, класирани след 4 клас в МГ, след 7 клас директно да освобождават местата си за други - да има равен шанс - за всички по малко, ми що пък не???

Ходихме и ние да видим работата по БЕЛ - 5,5 т. на тезата - подчертали му цитираната от текста в кавички метафора. То не е грешно, нито забранено, ама някой пак е проспал, че не може да отнема точки за такова нещо. Преподавателката пък изкоментира, че било късо (не беше) и не бил споменал внучето. Rolling Eyes Не бил се съсредоточил достатъчно върху чувствата (беше писал за това колко й е било трудно и за състраданието й). И друго беше писал, но не помня какво.
После - тук клъцнато, там отрязано -  още -5,5 т. на преразказа. Не че нямаше и грешчици... но и толкова ниско оценен преразказ нямаше през годината.

Та мисълта ми е, че ако решат, винаги могат да си изсмучат от пръстите обосновка за отнетите точки. Пък дори и да няма грам връзка с маркираното на листа.

faviana, точно в десетката. Hands Thumbsup

# 1 689
  • София

Чакане  му е  цаката,  заобичването става с натрупването или както Рамщайн казват:

Wer wartet mit Besonnenheit, der wird belohnt zur rechten Zeit Joy Ама няма гаранция, де...Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 1 690
Испанскияяя  - от него по-скоро ще се въздържим, доста се преекспонира,
Дано повече да мислят като Вас Grinning, да има място за щерката в Испанската Blush

# 1 691
Здравейте момичета, изпуснах ви след излизането на резултатите, може ли някоя да ми разясни как се смятат прогнозните балове.

# 1 692
  • Варна
Моето дете е от тези, които не са ходили на школи, частни уроци и т.н., нито по БЕЛ, нито по математика. На НВО се представи блестящо и по двата предмета - 97,50. Два сборника по БЕЛ, три по математика и много пробни тестове. Всяка грешка се разглежда, обяснява, чете се наново и се упражнява.
С кого се разясняват тези грешки? Роднини?

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 18:03 от ivka_smile

# 1 693
Да, карам го на спомени и не нацелих годината, ама идеята е ясна.. Wink

И не  схващам как някои хора или не разбират, или нарочно се правят на недоразбрали..Не може еднакъв брой точки или даже по-голям да носи задача за заграждане в първата част и  подточка за  разписване във втората (независимо дали  въпросната е лесна или трудна), изискваща някаква обосновка. Направилият  втората като за пълните 3 точки  със сигурност я  е решил, заградилият правилно първата за 4 точки може  и да я  решил, да, ама може и на тото да е играл, може и да я  е мернал от другарчето отпред...И никой няма да разбере  какъв е случаят.
Точно заради това нелогично точкуване в нашия град изригнаха голям брой резултати в диапазона около 90 т. на иначе трудолюбиви деца, назубрили учебния материал, но като видят непозната задача блокират. А решилите втори модул, но с тъпи грешки от бързане на лесните почти се изравниха с тях.

# 1 694
Категорично смятам, че децата отиващи в МГ не са търсещи непременно математика, а учещи деца, които искат високобалово училище с преподаватели, които да ги научат и среда.
Аз също мисля така и това дава отговор на въпроса защо НВО е достатъчно за прием в СМГ и Защо не е нужен допълнителен изпит по Мат или рейтинг от олимпиади. Реалността е такава, просто в СМГ масата не са бедещи математици, а просто ученолюбиви деца
Пък аз мисля, че е харакири да не търсиш математика и да се запишеш в математическа гимназия след 7 клас.
Много, за съжаление, не смятат така. СМГ е пълно с такива деца

Общи условия

Активация на акаунт