Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 134 945
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 1 590
От друга страна при лесен изпит старателни деца имат високи оценки, но това не значи, че са добри математици. Може да създаде големи проблеми подобна илюзия за самите деца.
Ето с това съм съгласна. Старателни деца лесното ще го решат. И после на дзи в 12клас от 160 деца в нашето МГ са се престрашили да правят матура по мат. само 8 деца.
Моето дете се справи много добре с 2015г., 2010  е решавала, но вкъщи, а както писах при нея това не е критерий. Геометрия почти не може, само най-лесните. Но с алгебра, диаграми, работа, сплави се справя за много повече точки, отколкото , тези които получи.

# 1 591
И какво? Щом в топ гимназиите децата са с по 500 точки, голям праз, че половината ще станат с 498 точки. Нали пак ще напълнят същите места? Има много и кадърни деца, да речем - как ще ги "разслоиш", те пак ще са си същата бройка.
И това е необходимо защо?
А следващата стъпка да е теглене на жребий между тях?

# 1 592
И отпадналите с жребия къде ще се жалват? Приказка безкрай.

# 1 593
  • Варна
Мама Ру, съвсем отговорно мога да кажа, че дете от масово училище без школа и уроци НЕ може да реши втори модул дори на 50 %, а на първи ще има доста грешки. Моето дете твърди, че ако не е била школата втория срок точките щели да бъдат наполовина. Говорим за пълен отличник 1-7 клас. Такива точки получиха и деца от класа, които не са помирисвали уроци, нямат допълнителна математика в училище, не са бродили от пробна на пробна матура и прочие.

# 1 594
Е, да се похваля, кандидат-художникът е приет в най-желаната му специалност-Живопис в НХГ Пловдив. Със сигурност ще е най-добрият математик в Художествената, с резултат от НВО-98.75 Wink
Ама как може?! Направо ТУЕС София. 😂 Ако трябва ще пътува с влака рано сутрин - ей го де е, два часа сабахлян в посока.
Ако трябва на квартира, на общежитие в студ. град с връзки. Бал не се хАби!
Шега е това. Никой да не се засяга. 🤗
Ушите ми чуха това наскоро от "приятелка" 🤔🤦
Поздравления за детето и честито! 👏❤️

# 1 595
Олеее, това ще го покажа на моето дете, да види какъв е късметлия ! Това лято  ние сме го отредили за игри, почвика  и забавления Laughing
Иначе аз съм твърдо За домашните / естествено не в някакви колосални количества /, но специално по математика без упражнения няма как да се усвоои материала. Ама то като не са ти дали домашна и как да го накараш това дете да решава ей тъй , на добра воля
Сега видях , че ставало въпрос за пролетната ваканция, мислех че сега са ви дали  LaughingLaughingLaughing
То аз съм все недочела, пък после викам детето не е чело внимателно условията Laughing

# 1 596
Три деца са с нейния сбор и 26 с по-висок.
При дублаж на оценки по рисуване правят задължително надпланов прием.
Честито, каквото  и да избере детето. Често в училищата към МК има деца с изключителни академични успехи. Едното не пречи на другото. И моят син избра училище към МК преди няколко години вместо елитна гимназия. Аз не знаех да се радвам ли да плача ли, когато последния ден на записването по първо класиране ми звънят от въпросната гимназия и ме питат внимателно дали не сме забравили да запишем тийна. Като им казах че вече е записан към училище към МК жената само изохка- ще направите много щастливо някое дете.

# 1 597
По български защо никой не иска да се усложни нещо?
Ами сигурно 80% сега от училищата са с някакво ниво на изучаване на език. Може да има резон да се иска по-сложен изпит по БЕЛ, съчинение защо не.

А децата, които учат в нормални училища и винаги имат 6ци по математика, има родители без възможности за школи, те няма ли да страдат, ако им е мечта да учат в ЕГ и защо не в МГ?

Ако не си ходил на ПИ дали ще се справиш добре, това пак са средства.

Доста става абсурдно само правата на децата от математически да са на преден план.
НВО е за всички и е по учебен материал, не е специализирано състезание.

# 1 598
Мама Ру, съвсем отговорно мога да кажа, че дете от масово училище без школа и уроци НЕ може да реши втори модул дори на 50 %, а на първи ще има доста грешки. Моето дете твърди, че ако не е била школата втория срок точките щели да бъдат наполовина. Говорим за пълен отличник 1-7 клас. Такива точки получиха и деца от класа, които не са помирисвали уроци, нямат допълнителна математика в училище, не са бродили от пробна на пробна матура и прочие.
Това не е вярно. Лично го видях с три близки деца от семейството, но не и с моето.
Напълно достатъчни са уроците, учебниците и сборниците.
Изкараха над 98 точки и трите - не помня точно с точност след запетаята.
Моето с баща си математик, който беше плътно до него + школа пак не успя толкоз. 😁

# 1 599
Тази година лятото и той почива. Барабани и малко език, че там му слабо място и каза, че иска да се упражнява лятото да не излезе с най-лош резултат на входиния тест и заради него всички да учат от по-долно ниво.
Упражнение 1: В Рим само той ще поръчва, ще пазарува и т.н., където се налага комуникация на английски език.

toplomliako Мисля, че няма паралелки които балът е БЕЛx3 + 1MAT и влизането в тази паралелка да зависи от резултата по БЕЛ. Затова повечето обсъждат МАТ и искат задачи които могат да разслоят децата по-добре, за да си зависи наистина от МАТ, а не от БЕЛ. Така по-добрите математици са в по-неизгодна позиция и за езиковите, защото при лесен МАТ, пак БЕЛ ще решава.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 15:24 от sisill

# 1 600

Това не е вярно. Ползва се като изпит за прием в гимназиите.

# 1 601

нали било забранено да има специализирани изпити, тоест е масов изпит за всички.

# 1 602
  • София
По български защо никой не иска да се усложни нещо?
Ами сигурно 80% сега от училищата са с някакво ниво на изучаване на език. Може да има резон да се иска по-сложен изпит по БЕЛ, съчинение защо не.

Доста става абсурдно само правата на децата от математически да са на преден план.
Напротив, редно е  да се искат промени И там. Но човек просто коментира повече там, където повече се ориентира. Който е  наясно с  нещата по БЕЛ,  нека дава предложения как да се направи по-добър изпит, какво да съдържа, че да се редуцира  възможно най-много субективизмът в оценяването. МОН даже имаха  срокове за разни предложения...Като за начало би било идеално да почнат да отнемат точки за намерени несъществуващи "грешки" в  текста за редакция, понеже те показват непознаване на граматика, правопис, пунктуация...

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 15:52 от пенсионирана русалка

# 1 603
  • София

Те и кандидатстващите в НУИИ минават през НВО, кое не е така?

# 1 604
Изпит който не може да осигури "нормална" крива на разпределение на резултатите не е добре структуриран изпит. "Нормална крива" е с минимуми в краищата и плавно постигнат пик в средата... Хайде, може и леко над средата да е... По БЕЛ така изглеждат кривите на резултатите от поне 7 години назад... оттогава си ги правя, при прехода от оценки към точки това ми беше първия ориентир. По математика очевидно кривата не е такава... има един "екстремум" в началото (който последните две години се поизравнява) на около 25-30т после спад или плато в средната част и един пик (остър) в края на 98 или 100т. Не е балансиран изпита, но се върви към опростяване и изглаждане на първия пик, вместо достигане на "камбанка", т.е. масово децата да са 50-80т...
Не случайно показах кривите на резултатите назад Thinking

Общи условия

Активация на акаунт