Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 135 112
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 1 710
Въпроса е кои деца могат да издържат на натоварването в СМГ и НПМГ.  Не са училища за всеки!

Некакви извънземни марсианци ще да са. Да им счупиш главичката дето не си чистят стаята, тяхната кожа.

# 1 711
  • София
Вероятно са се заблудили от лесното НВО, че в СМГ е лесно. Simple Smile
И после ох, огромно домашно, докато другите  ритат топка. Децата приети в 5 клас в СМГ ежедневно решават десетки задачи. И дори и да са еднотипни това им помага. Още на 15-16 септ стартират с едни 30-50 задачи за домашно, докато децата в кварталното ОУ гонят топката. Това е много труд полаган системно и резултатите са налице. И хич не е нужно да са състезатели. Математиката е навсякъде около нас и това ще им е от полза каквато и професия да изберат. Въпроса е кои деца могат да издържат на натоварването в СМГ и НПМГ.  Не са училища за всеки!
Голямата ми дъщеря е семегейче,  вече е на 31 години,  като гледам нищо й няма. Wink

# 1 712
Динчо, така е, не са за всяко дете. Третокласникът ми, бъдещ четвъртокласник обича математиката, лесна му е, иска повече часове математика в училище, обаче е ужасно енергоспестяващ, мрази да пише домашни, губели му времето за игра, не иска и да чуе за състезания, ама искал МГ. Лично мнение - по-добре е обикновено училище с ИУЧ математика вместо език, както е в неговия случай и след това една професионална гимназия - икономическа или строителна. Ако иска да се пробва за МГ, да опита след седми клас, не сме в София, не е нужно нищо повече освен часовете в училище, за да постигне резултати, достатъчни да влезе, предвид факта, че математиката му е по-силна страна и разбира се при едно добро справяне с БЕЛ, така че ако се наложи да ходи на уроци, ще са по БЕЛ. От една страна ще му е интересно в МГ, защото училищната математика му е лесна та чак досадна, от друга страна ще е мъка МГ с изискването за решаване на много задачи за домашно и досадата, с която пише малките домашни от класната сега. Да, нито ЕГ, нито МГ са за всяко дете, изкарало бал за тях.

# 1 713
Абе най-гадното е да си чистиш стаята.

# 1 714
Абе най-гадното е да си чистиш стаята.
Да, прахосмукачката стои хвърлена на килима от вчера. Всеки път е "Ей сега почвам". Това, ако го видя свършено на първо казване, ще вдигна банкет и ще ви поканя.

# 1 715
  • София
За МГ може и да е  така частично (особено за деца, тикнати от мама/тате там). За  ЕГ обаче твърдо не е. Това са гимназии с бонус научаване на  даден език. Ама са  много удачен избор за всеки, който в  7 клас не е  толкова ориентиран. До момента с профилирането в 11 и 12 клас ще е поузрял вече, ще направи своя по-осъзнат избор и след  гимназията  може да поеме във всякакви посоки. Да, не на всеки му вървят езици. Просто едни полагат повече усилия  от други, ама то така е с всичко.

# 1 716
Въпроса е кои деца могат да издържат на натоварването в СМГ и НПМГ.  Не са училища за всеки!

Некакви извънземни марсианци ще да са. Да им счупиш главичката дето не си чистят стаята, тяхната кожа.
Знаете ли с какъв голям кеф вчера си разчисти всички сборници, учебници и тетрадки от поготовката по бел, математика, химия и биология за три години? Всичко изчезна за секунди!

# 1 717
Здравейте! Пак съм аз с ниските резултати на детето Bowtie
Тъй като миналата година големият ми син имаше ясно съзнание какво точно иска да учи ми беше много лесно да подредя желанията и да го приемат на 1 класиране по 1 желание. Но! Сега малкият синковец иска да учи в АГ, но там са прекалено високи баловете за него. Ако хипотетично наредя като 1,2,3 желание паралелките в АГ (въпреки че няма шанс) и после наредя по "хубост" паралелките от МГ, нали системата ще класира детето докъдето му стигне бала. Примерно на 5 желание. Притеснявам се дали няма да се прецакам като оставя паралелките, в които има шанс, по в дъното. Но то няма значение дали дадена паралелка е на 2 или 6-то желание ако ти стига бала? Обърках се тотално. Обещах му да пробваме за езиковата, макар да е много далеч от бала и сега се притеснявам да не се прецакаме като пишем по-назад възможните паралелки.
Знам, че е коментирано стотици пъти. И уж знам как подрежда системата. Но блокирах. Не очаквах толкова ниски резултати и сега съм притеснена.
Разбирам притеснението, но приет на 5 реално желание според мен си е добре, ако устройва детето - поне по споделените неща тук за подредбата. Така че стискам палци😉.

# 1 718
Аз се въздържам да ви покажа на какво приличаше таванът в хола ни след купон на отличници в НПМГ и СМГ, все пак мисля за вашето здраве.

Мама Ру, съвсем друга песен ще запееш, когато синът ти стане седмокласник.

# 1 719
Ganis, разбира се, че нищо им няма, но не всички деца (и родители) са готови за такова натоварване. Само защото някой има точки не значи, че е за там. Трябва да се избира с мисъл за конкретния младеж/ девойка. 🙂
Същото важи и за много други училища, за които се знае, че ще имат специфично натоварване.

# 1 720
Излезе и при нас статистика. Още по-тъжно ни е. Но пък моето видя, че в най- нискобаловото ни училище имат климатици по стаите. Лошото е, че са за готвачи и комп.графика, които са нежелани. Освен готвачка с нейните 30кг. Може пък и да се заформи.
Дано да намерите и вие вашето местенце ! Тя какви желания има ?
Благодаря много, дано!Така, изчетох ви.
Виждането на статистиката днес ме пообърка и стъжни още. Впрочем още от понеделник, лошите резултати ми подействаха непривично. Взех, че изчистих апартамента. Ужас! Уморих се, та сега почивам.
Plami80 моето дете от 1 клас има желание да стане полицай. Искала да си отмъсти на всички деца, които са я обиждали. Това желание още не я е напуснало. В 5 клас си хареса госпожата по бел и пожела за кратко да стане учителка по бел. Пак я харесва, но полицай стои.
Ние естествено я убеждаваме, че не е за нея.
Тя искрено казва, че не цнае какво да учи. Смея да кажа, че учи с желание. За съжаление възможностите са ограничени.
Дано съдбата помогне!
Стискам палци да се чувства добре там където попадне! Знам за какво говорите и се надявам детето да преодолее впоследствие неприятните за него неща. Сигурна съм, че ще попадне в по-добро обкръжение.🙂

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 21:07 от akksy

# 1 721
  • София
Ganis, разбира се, че нищо им няма, но не всички деца (и родители) са готови за такова натоварване. Само защото някой има точки не значи, че е за там. Трябва да се избира с мисъл за конкретния младеж/ девойка. 🙂
Същото важи и за много други училища, за които се знае, че ще имат специфично натоварване.
Така е, казах го на майтап.
Никога не съм се месила в избора на децата си.
Голямата (вече на 31 години) , която изкара 5, 948 на времето по математика,  каза категорично, че иска да учи във Втора английска гимназия.  Вечерта преди да пуснем желанията ме сюрпризира,  че ще учи в СМГ.
Познайте, дали не бях в шок.
Изкара си я съвсем нормално, без да е била състезател и до ден днешен казва, че това е нейното училище.
В момента не се занимава нито с математика, нито със Софтуерно инженерство,  което завърши във ФМИ,  но е щастлива с избора си.
СМГ определено й даде много.

# 1 722
  • в града на вечния купон
Моля за разяснение трябва ли медицинско да се прикачва при реденето на желанията?

# 1 723
Аз се въздържам да ви покажа на какво приличаше таванът в хола ни след купон на отличници в НПМГ и СМГ, все пак мисля за вашето здраве.

Мама Ру, съвсем друга песен ще запееш, когато синът ти стане седмокласник.
Не, няма. Познавам си детето. Нито пък имам амбиции за чужди университети, той изобщо не иска на този етап университета, ако има как и на училище няма да ходи, нищо, че завърши с отличен успех. Така, че за него е по-подходяща професионална гимназия в областта на финансите или техническа. Там му е силата, другото е мъка. Искам спокойно и щастливо дете, болните амбиции не са ми присъщи, отвращават ме - аз самата съм била жертва на болни амбиции от страна на майка ми.
Имах мечта, виждах го диригент, той провали изпита в НУИ за първи клас. Преживях го. Детето си следва своя път.

# 1 724
Супер би било полезно този подробен ключ за оценяване да  бъде споделен след края НВО. Сега следващите ще гадаят как да разписват и какво се наказва. И ще се запишат на школа да ги посветят.
Проверяващите би трябвало да са минали обучение през Sofira, тренировъчно да са проверили N-брой работи и след това да са си получили сертификата за оценители на НВО. И понеже знам, че МОН четат тук - нали знаете ,че оценителите са и от двете страни на барикадата...

Общи условия

Активация на акаунт