Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 138 410
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 975
NoMercy, за мен е пълно безумие деца с макс. точки по мат. да се класират за МГ от точките си по Бел (вместо да си премерят математическите умения). По Бел явно разслояване има. В диапазона 90-100 т.:
932 броя с над 90.5 бел, 1701 броя с над 90.5 по мат.

# 976
Испанският е най-популярният език след английския Simple Smile. Изключвам мандарин и хинди по ясни причини.

# 977
  • Варна
Излиза ли от статистиката за Варна, че се е вдигнал бала? Ако правилно тълкувам 290 деца е разликата между миналата и тази година за бал 157 БЕЛ +Мат, което си е сериозна такава.

# 978
Да, драстично завишение .. Надявам се със 181 сбор да стигне за Първа или  Пета. Миналата година с >= сбор са били 240, а тази 360 деца.
Ще пише много желания

# 979
# 980
Те ги отчетоха, но завишения среднен успех се дължи на повечето високи резултати, а не че най-ниските са намалели, което йи следвало да е целта на МОН.

# 981
  • Пловдив
Местата са предварително определени и са разлепени имената. Не можеш просто да седнеш зад някой с очила. Simple Smile

При ходенето до тоалетната между модулите едно момче заговорило дъщеря ми и я питало колко е получила на някои от задачите. След като се зарадвал на отговора й, тя го попитала откъде е сигурен, че нейното е вярно - отговорът бил - Изглеждаш умна Satisfied (защото е с очила).
В нейната стая е нямало преписване, нито опити.

И в Пловдив явно борбата ще е жестока тази година - на пръв поглед ми се струва, че с поне 15-20 точки ще скочи балът.

# 982
Направо са смешни, при резултати 42 точки и 54 точки   да се хвалят ..

# 983
Здравейте, знаете ли кога се качават Оценките от свидетелството в системата на МОН ?

# 984
  • ВАРНА
С пдф файла руо Варна печелят приза за топ ид...и Sad

# 985
Аз пък смятам, след като НВО е за оценяване на наученото в училище, то трябва да се придържаме към това. Да се намери начин за математическите и да си важи за тях. Модул 3 или не знам.

Аз съм супер против частни уроци и школи. А сега е бизнес за всеки. Сега мои познати ми казват частните уроци стават все по нужни в гимназиите. И да няколко мои познати от различни топ гимназии споделят, че децата им ходят на частни уроци. Включително по първи език, МАТ и български. Не ми се спори с никой и нищо не ми се доказва. Възможно е и нивото на възприятие в час да паднало много, не знам.

Моля се да попаднем на качествени преподаватели.

НВО по БЕЛ доста се доближава до САТ, само малко граматика има, която не би била проблем за нито едно дете с математическо мислене. За мен това е тест за грамотност. Литературата е слабо застъпена. Защо всички са ОК с модул 2 на БЕЛ, никой не е поискал да се усложни. Това се питам. Ако се върне отговор на литературен въпрос за приемен изпит, както беше едно време, ще има супер ниски резултати по мое мнение и школите ще разцъфнат просто.

А понеже гледах статистики от матури 10 и 12 клас вчера. Сравнявах гимназии от областни градове, които знам, където са топ за града, но се влиза с много по-ниски балове в различните паралелки и примерно има само една с нивата на София, другите са с по-ниски. Да кажем с 350, ами някои имат резултати по-добри от Софийски, в които се влиза със 420 - 440 примерно. Това говори, че по-качествено преподаване. И там едва ли ходят всички на частни уроци.

# 986
Да Ви попитам служебните бележки с оценките от матурите за кога трябват - за 8-ми или за 15-ти и кога трябва да се дадат от училището? Ако подаваш онлайн документи се сканира ли тази бележка? Кога ще дават дипломите при вас?
Няма служебни бележки.
Точките от матурите са вписани в свидететлството.
Него го представяте при записване в новото училище.

Здравейте, знаете ли кога се качават Оценките от свидетелството в системата на МОН ?
при първо класиране.

# 987
Към мами от Благоевград, видяхте ли статистика от руо, че аз нещо не откривам?

# 988

Само на мен ли ми прави впечатление, че заглавието не отговаря на истината - има само 3 деца с 2х100т за БЕЛ и математика, две в Бургас и едно в София? А от МОН казаха 18?

# 989
Направо са смешни, при резултати 42 точки и 54 точки   да се хвалят ..

А колко би било приемливо да са средните резултати - 100 и 99 ли? Нека мислим по-трезво какво би било добро средно ниво.

Аз пък смятам, след като НВО е за оценяване на наученото в училище, то трябва да се придържаме към това. Да се намери начин за математическите и да си важи за тях. Модул 3 или не знам.

Аз съм супер против частни уроци и школи. А сега е бизнес за всеки.

А кой захранва школите и частните уроци? Амбициозните родители и в това няма нищо лошо. Няма лошо да искаш детето ти да научи повече.

Общи условия

Активация на акаунт