Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 135 107
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 1 350
ЗДравейте
Какво ви е мнението за онлайн кандиатстването?
Може ли да се разчита на системата?
Aми то кандидатсването е само онлайн, друго няма.
Ако отидете в училище, те просто ще направят същото което вие ще направите от вкъщи.

Добре а защо тогава всички се юрват на място?
Аз не познавам някой който да е подал на място.
Иначе само мога да предполагам: защото са неграмотни.

Първи въпрос: изравняване на нивата в подготве клас
Според вас ако дете е учило език, да кажем А2 ниво, след колко време в 8ми клас (с интензивно преподаване) нивата на учили и неучили се изравняват?
Едно време беше към 2ри срок началото. Но сега не знам темпото на преподаване

Втори въпрос:
ако решиш да учиш в Германия, но не знаеш немски език, колко време би отнело да си набавиш нужния сертификат?

много благодаря предварително

При нас се изравниха около ноември месец.
Реално в 8 клас минават три учебника А1, А2 и В1.
А2 го приключиха в края на 1-ят срок.

На 2 въпрос: За кой сертификат говорим ?

# 1 351
Не знам защо изобщо беше с консултант - за втори модул изобщо казал, че не може да помага. То достатъчно е било да я насочи правилно кое къде да гледа и да приложи.
Работата на консултанта е точно това - да прочете условието на задачата на глас, да следи дали детето попълва отговорите на правилните места и да не слага знаци, които биха довели до анулирането на работата. Консултантът е ресурсен учител, логопед, психолог или педагогически съветник, а не специалист по БЕЛ или Математика и няма как да искате от него да знае и каже отговорите на задачите.

# 1 352
Относно немския език - синът ми вече го беше учил в Училища Европа. След 12 клас отиде в Германия и му отне около година и половина да вземе тамошния сертификат за владеене на езика. Не знам как се води, по-високото ниво, което изискваха в Университета. Първия път го скъсаха за 1 точка, втория път успя.

# 1 353
Относно немския език - синът ми вече го беше учил в Училища Европа. След 12 клас отиде в Германия и му отне около година и половина да вземе тамошния сертификат за владеене на езика. Не знам как се води, по-високото ниво, което изискваха в Университета. Първия път го скъсаха за 1 точка, втория път успя.

а в България колко време е учил и до кое ниво, ако знаете? Благодаря

Hope for two:
Цитат
не знам кой, който се изисква за кандидастване в Германия, освен DSD май има други, не съм запозната, C1 ниво до колкото знам. Питам във връзка на избор на език сега, не знам след 3-5г дали изобщо ще се насочва там.

# 1 354
  • София
Зависи си, Топло мляко, от детето, от стартовото му ниво, от интензитета на учене, от учителя (частен или в школа).

В2022, вероятно  говoриш за DSH.

# 1 355
Зависи си, Топло мляко, от детето, от стартовото му ниво, от интензитета на учене, от учителя (частен или в школа).

В2022, вероятно  говoриш за DSH.

питам от 0лево ниво

# 1 356

В2022, вероятно  говoриш за DSH.

питам от 0лево ниво

Аз този въпрос зададох на предната страница.
Като майка на дете което завършва магистратура в австрия , мога да кажа че от нулата са минимум 3 години. Въпросът е не просто да го проговориш, а така да го овладееш че можеш да се обучаваш академично. Сертификат С1 е това, което дава добро знание на езика за да си адекватен студент, обучаван на немски. Процесът изисква и  време за "узряване"

# 1 357
  • София
И с нулево пак е относително. Има деца, които бавно и славно напредват на уроци/курсове за всичките 5 гимназиални години, а има и други, които по-късничко натискат педала, но пък действат по-бързо и за  3 години  стигат до заветното С1, необходимо за следване.

# 1 358
toplomliako, извинявай, обърках се, в училища Европа му беше английския език.
Питах го сега да е сигурно: Немския език - частни уроци една година и половина в България и после още толкова в Германия, докато вземе Test DAF. За този тест трябва да имаш четири оценки 4, а първия път той е изкарал три четворки и една 3-ка. Затова се яви втори път и тогава го взе без грешка. Дано ви е полезно.

# 1 359
  • София
toplomliako, извинявай, обърках се, в училища Европа му беше английския език.
Питах го сега да е сигурно: Немския език - частни уроци една година и половина в България и после още толкова в Германия, докато вземе Test DAF. За този тест трябва да имаш четири оценки 4, а първия път той е изкарал три четворки и една 3-ка. Затова се яви втори път и тогава го взе без грешка. Дано ви е полезно.

Лека поправка, не трябва да имаш 4  елемента  по 4, а минимум 4 по 4 и минимален сбор 16 (в този смисъл две петици и две тройки въпреки сумата 16 не стават). Иначе има  деца и с 4 пъти максимума 5.

Топло мляко, има доста деца с достигнато по-ниско ниво в края на 12 клас от уроци, школи..  Имат право в Германия на  езиков семестър или година, в които се възползват от всички права на студенти.  После държат на място изпита за С1 и ако го вземат, стартират следването си в избраната специалност.

# 1 360
Да, може би това е минимума, за да го минеш успешно, аз не съм запозната с тези изпити. Целта е да се мине за повечето деца. Simple Smile Май всеки Университет изисква различно ниво / сертификат.

# 1 361
Здравейте и днес. Имам нужда от помощ по един въпрос, който се засегна на страница 71 от темата: записването. Става въпрос за записване в профилирана гимназия. От нормативните документи и инфото на Санака оставам с впечатление, че е нужно само свидетелството за завършен 7-и клас и документ, който се предоставя от училището на място и се попълва на място. Но видях споменаване на лични карти, копие на акт за раждане и т.н. Нужно ли е наистина? Питам, защото ще се записваме рано на 15-и сутринта и после към самолета,  така че трябва да се явим наистина изрядни. Благодаря предварително

# 1 362
Преди доста години  - 8 клас на голямата ми дъщеря.. Учителката пита кое ги е  накарало да изберат НЕГ. Отговор на младеж от задните редици, Рамщайн. И уж после узрявали....  Същата  ми девойка, вече на устна част от интервюто за Еразъм семестър  в Сеул - питат един пред нея защо иска да учи там:  "Заради кпоп-а". Този  гарантирано са го зачеркнали с подобна мотивация на  вече  22 години, не е все пак  като осмокласника на 14. Та мотивацията при малките  ( а явно и не само при тях) понякога е  леко смешна..Но си е тяхна, не родителска.
Тази мотивация изобщо не е за подценяване и никак не е смешна. Рамщайн са ми първите и най-добри учители по немски.
Все пак музиката на една нация е отражение на културата и, както и езика. Езикът не е само средство за общуване, а и начин да опознаем по-добре другия. Не бива така"да зачертават" такъв отговор

# 1 363
  • при моите любими
И моето момче изпадна в голяма дилема. Чак не спал да мисли. Испанската ИЕ+АЕ или 2АЕГ АЕ+ИЕ. Не е сигурен, че иска испански, обаче реномето на училището го блазни. Повечето заобикалящи му казват испанската. Той харесва английската и сестра му е там. Аз само му обяснявам плюсовете и минусите на училищата. Искам сам да стигне до решението. Честно казано и нямам категорична позиция.

# 1 364
ЗДравейте
Какво ви е мнението за онлайн кандиатстването?
Може ли да се разчита на системата?
Aми то кандидатсването е само онлайн, друго няма.
Ако отидете в училище, те просто ще направят същото което вие ще направите от вкъщи.

Добре а защо тогава всички се юрват на място?
Аз не познавам някой който да е подал на място.
Иначе само мога да предполагам: защото са неграмотни.

Първи въпрос: изравняване на нивата в подготве клас
Според вас ако дете е учило език, да кажем А2 ниво, след колко време в 8ми клас (с интензивно преподаване) нивата на учили и неучили се изравняват?
Едно време беше към 2ри срок началото. Но сега не знам темпото на преподаване

Втори въпрос:
ако решиш да учиш в Германия, но не знаеш немски език, колко време би отнело да си набавиш нужния сертификат?

много благодаря предварително

При нас се изравниха около ноември месец.
Реално в 8 клас минават три учебника А1, А2 и В1.
А2 го приключиха в края на 1-ят срок.

Не познавам нито един човек, кпйто е ходил където и да било да подава документи....та аз ЛК си пускам с ел.подписа ще ходя да се бутам.

Общи условия

Активация на акаунт