Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 135 225
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 1 410
  • София
Прогнозата таблица за момичета е примерно +20 точки тази година . Интересно защо за 32ро АЕ+ФЕ разликата скача от 408 на 442, заради много евентуално неприети във френската, или има грешка?
Баловете не се вдигат еднакво във всички диапазони. Ако беше така, нямаше да си правя труда да смятам за всяка паралелка, а щях да ви кажа - добавете си 20т. за всякъде, където ви интересува. Joy Колко ще се вдигне бала за всяка конкретна паралелка зависи от струпването на резултати в съответния и предходния диапазон. Не е грешка.

# 1 411
Ние падаме от луната, да знаеш! Нямаме деца в образователната система в Бг и никога не сме имали...
Аз лично съм с голямо дете учило с набор 1999, следващо 2003 и малко 2009... Лична статистика и наблюдения правя оттогава, не само за РИО София-град... но то, като с най-много брой явяващи се на НВО, дава най-малко статистическо отклонение от тенденцията... И тя не е, че децата се променят от набор на набор, а промяната на формата и времето за изпита дава "основание" за необосновани изводи за "засилване" на набора (ама всички знаем как набора на моите си деца е най-гениалния) и за много по-добро владеене на математиката Smiling Imp

# 1 412
Курсове за подготовка за изпити след 7 клас имаше и преди 30+ години, това не е нова приумица от сега, която да тормози само нашите деца.

# 1 413
Peneva, математика с физика не е ли нова за СМГ паралелка от тази година?
Не, винаги е имало и физика... поне за послените 10 години...

ПП: Обърках се, в НПМГ е отпреди толкова Simple Smile

СМГ имаше математика + физика с НЕ миналата година, сега е математика + физика с разширено АЕ
Назад не съм ровила, не помня кога закачиха ИТ или информатика с математиката и кога по-рано имаше пак физика...

# 1 414
Имам наблюдения от последните 10 години и не съм се оставяла да ме информират учителите в основното.
Всяка година изпитите са вси по-лесни и по-лесни. Тази година с МАТ се изхвърлиха прекалено и резултатът е налице. До тази година баловете си вървяха + - с малки разлики всяка година, а тази ще бъде с ++12-22 точки за едни и същи гимназии. И децата, които не се справяха отлично в училище и те са изненадани от високите си точки по МАТ.
Но, слушайте си източниците. Най-силния набор.

# 1 415
Какъв силен випуск!

Випускът не е силен. Има смяна на детайлите около НВО - удължаване на време,  улеснение на задачите и др - като цяло това целяха мон това и постигнаха. За да не ги обвинят че българчетата са неграмотни със среден бал няма да кажа колко по мат и бел предходната година. Който не знае да провери и ще му се завие свят, защото е наистина отчайващо нисък. Що касае школи, пробни изпити и прочие подготовка  -  "à la guerre comme à la guerre" - всички средства са достатъчно добри, щом са позволени.

Вие сте го обяснили преди мен де, ама и аз да сложа моите 5 ст.

# 1 416
  • София
PV1, "конкуренцията" тази  година е по-голяма, не защото випускът е много силен, а защото изпитът по математика  не позволи достатъчно добро разслояване.. А защо не позволи и се стигна  до струпване на   еднакви резултати, предполагам можете да си отговорите. Със сигурност обаче отговорът не се крие в  това, че този випуск е по-можещ и по-знаещ от предишни..

# 1 417
  • European Union
За баловете разбрах, а да попитам дали ако пишем една паралелка на трето желание, има шанс да ни измести дете с по-нисък бал, което я е писало на първо … шегичка, ей много сериозни станахте. Наздраве!

# 1 418
Като сте толкова против школи и уроци защо записвате децата си там? Много е грозно да плюеш там където пиеш вода.
Защото сме принудени!Затова ги записваме. Защото госпожата ни по математика при опит за въпрос отговаряше с "не ме занимавай", а тази по БЕЛ си гледаше в телефона цяла година. Затова родители сме принудени да записваме децата си по такива места и да наливаме маса пари. И същите тези учители, които се раздават по школите, болшинството от тях демонстрират коренно различно поведение в държавното училище. Защото министерството знае за всичко това и пак  приветства подобен формат като вариант за кандидатстване за всички училища, а не както беше "едно време" със съответният предмет за всяка гимназия.
И на фона на всички школи и частни уроци измерват  резултат от обучението в училище? Или може би рейтинг на школите?

Кой ви принуждава? С пистолет опрян в главата ли? Няма как на едно място да пишеш красиво, а на друго грозно.

# 1 419
Dincho, тези тревоги са ти минали отдавна през главата и си ги позабравила май Simple Smile

# 1 420
Аз имам един леко тъп въпрос... Чисто теоретично, ако детето е прието на н-то желание, което е бал да речем 340 и реши да участва във второ класиране. Но на предходната позиция е сложило паралелка с бал 380, а на по-предходната с 355, има ли шанс да "прескочи"все пак тази с по-високия бал (която се явява между 340 и 355) и да се класира в 355 все пак? Идеята ми е, че все пак се реди по желанията, които нямат отношение към бала... Или трябва, освен желание, да редим и по бал все пак? Надявам се, че ме разбрахте.
Да, за да стигне до 380 ще прескочи на 355 и после няма връщане на 380. Класират го на най-предното място, да което стига бала.

# 1 421
Аз имам един леко тъп въпрос... Чисто теоретично, ако детето е прието на н-то желание, което е бал да речем 340 и реши да участва във второ класиране. Но на предходната позиция е сложило паралелка с бал 380, а на по-предходната с 355, има ли шанс да "прескочи"все пак тази с по-високия бал (която се явява между 340 и 355) и да се класира в 355 все пак? Идеята ми е, че все пак се реди по желанията, които нямат отношение към бала... Или трябва, освен желание, да редим и по бал все пак? Надявам се, че ме разбрахте.
Tisisat, ако на 3-то желание минималният бал е 355 на първо класиране, на 4-то - 380, а детето е прието на 6-то с 340, това означава, че може да се придвижи напред само, ако се освободи място и балът му стигне. На второ класиране участват децата, които не са се класирали никъде на първо класиране и децата, които са били приети някъде, на са подали заявление за участие във второ класиране. Те ще се класират някъде само, ако се освободи място. Примерно някои деца се запишат към училища към МК или Спортно, АК или.някъе частно училище и така освободят местата, на които са били приети към МОН.

# 1 422
Dincho, тези тревоги са ти минали отдавна през главата и си ги позабравила май Simple Smile

Ти откъде знаеш какво ми е на главата? 😂

# 1 423
Люлякова пролет, Mama Ru, благодаря! Мен не ме интересуваше връщането надолу, това ми е ясно, че не може да стане. Интересуваше ме дали може да се прескочи по-висок бал, ако е вместен между два по-ниски от него, защото такива са желанията на детето. Успокоих се.

# 1 424
Мисля, че нямаш седмокласник? Извинявай, ако съм с объркала. Разбира се, може да имаш роднинско дете или да си учител, което не знам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт