Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 135 131
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 1 440
Люлякова пролет, Mama Ru, благодаря! Мен не ме интересуваше връщането надолу, това ми е ясно, че не може да стане. Интересуваше ме дали може да се прескочи по-висок бал, ако е вместен между два по-ниски от него, защото такива са желанията на детето. Успокоих се.
Класилането е по желания. Слагат те най-първото желание, за което ти стига балът. Затова е важно да се подредят по ред на желание паралелките. Балът се гледа, доколкото да наредиш достатъчно прилични желания.

# 1 441
Аз съм набор 74 и мой приятелки ходеха на часни уроци по биология, за да влезнат в паралелка с биология след 7 клас по онова време. И двете бяха отличнички Та часни уроци си е имало и преди 40 години, като си искал да влезеш в силно желано училище и да се посигуриш. И двете влезнаха, но си бяха силно ученолюбиви

# 1 442
Естествено, че имаше частни. Май само аз не ходех от випуска по стечение на обстоятелствата. Добре, че въведоха тестове по бел, а мен ме бива да решавам тестове:)

# 1 443
  • Варна
Е, определихте ме Joy
Спирам, всеки си има мнение.

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 20:06 от ivka_smile

# 1 444
O, и аз съм ходила на частни уроци. При едната госпожа по БЕЛ в хола, при едната госпожа по МАТ в трапезарията/кухнята. Това е традиция в БГ.

# 1 445
  • София
Аз съм набор 74 и мой приятелки ходеха на часни уроци по биология, за да влезнат в паралелка с биология след 7 клас по онова време. И двете бяха отличнички Та часни уроци си е имало и преди 40 години, като си искал да влезеш в силно желано училище и да се посигуриш. И двете влезнаха, но си бяха силно ученолюбиви
Същият набор  съм. Преподавателката ни по  БЕЛ беше пълна скръб и всички (5-6 в класа), които кандидатствахме за ЕГ, ходехме на уроци.  Аз лично, с още две мои приятелки, бях в малка групичка при една дама на ул. Шипка (още се присещам за преразказите с елементи на разсъждение, минавайки оттам). Учителката по мат в училище беше супер, та заради това имаше и ходещи, и неходещи на уроци. Мат заобичах още от нея, беше ми голям кеф да си решавам  задачите  от сп. Математика, които ни даваше и  които надлежно проверяваше, та там поне спестиха разходи родителите ми. Години по-късно  сценарият беше същият  при голямото ми дете - слаб българик, отлична математичка. Но си ходеше на школа и по двете, като тази по мат спокойно можеше да пропусне. Но щом така се е чувствала по-сигурна, защо не. И за финал 4 години след нея и малките имаха същата участ -   безкрайно слаб учител по БЕЛ и  добра математичка.  Разликата с някога е, че сега и при добри/съвестни учители  в училище хората се презастраховат с уроци/школа, понеже  часовете са малко, време за упражнение няма,  не се стига до показването на някои  дребни хитринки, подходи към задача и т.н..

# 1 446
Дами, с извинение за грубото нахлуване, може ли малко помощ, има ли някъде официален документ, в който се указва, че поредността на желанията не се взима предвид при класирането? В смисъл, че се класират по успех, а не подредба? Трябва ми документ за това, иначе аз знам, че е така Grinning

И Успех на децата ви!

# 1 447
Какъв документ? Има го в правилата на МОН относно класирането. Детето се класира на това място, за което му стига успехът. Ако за първото желание му стигне балът остава там, ако не му стигне се гледа стига ли за второ желание и така, докато се намери желанието, за което ще му стигне. Разбира се, ако дете с бал 267 посочи само желания с бал над 350 то няма да бъде класирано никъде.

# 1 448
Мисля, че най-официалното нещо, което може да получите, е инструкцията в Infopriem. Не знам как е тази година, но миналата пишеше нещо в този дух.
И не мисля, че има документ, който изрично казва, че не се взима поредността на желанията, а пише просто, че класирането е по бал.

# 1 449
Какъв документ? Има го в правилата на МОН относно класирането
Да, това ми трябва, но нещо не се справих с намирането му, имате ли идея къде да го търся?
Оправих се, намерих го, благодаря ви.
Опитвам се да спася една майка от погрешна подредба на желанията Grinning

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 20:32 от Mosquita

# 1 450
# 1 451
Дами, с извинение за грубото нахлуване, може ли малко помощ, има ли някъде официален документ, в който се указва, че поредността на желанията не се взима предвид при класирането? В смисъл, че се класират по успех, а не подредба? Трябва ми документ за това, иначе аз знам, че е така Grinning

И Успех на децата ви!
НАРЕДБА № 11 ОТ 28 МАРТ 2005 Г. ЗА ПРИЕМАНЕ НА УЧЕНИЦИ В ДЪРЖАВНИ И В ОБЩИНСКИ УЧИЛИЩА
Чл. 10. (1) Класирането се извършва по низходящ ред в зависимост от бала и реда на посочените желания.

# 1 452
Здравейте и извинете дебилския ми въпрос... Но вече съм блокаж. Как се определят точките от дипломата? - Преобразувана оценка от дипломата само за 7 клас, или средноаритметичната оненка от 5 до 7 клас? Извинете ако е написано, не намерих.

# 1 453
Ето тук е описано на страница 4, Принцип на класирането.

https://www.regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/kand_7kl_2022_m … stvaneto_2022.pdf

И Успех на децата ви!
НАРЕДБА № 11 ОТ 28 МАРТ 2005 Г. ЗА ПРИЕМАНЕ НА УЧЕНИЦИ В ДЪРЖАВНИ И В ОБЩИНСКИ УЧИЛИЩА
Чл. 10. (1) Класирането се извършва по низходящ ред в зависимост от бала и реда на посочените желания.

Те, това изречение, конструирано по този начин абсолютно нищо не казва и може да се тълкува кой както си иска.

# 1 454
В точки се трансформират само оценките от 7 клас Simple Smile
Отличен (6)   - 50 т.
Много добър (5)   - 39 т.
Добър (4) - 26 т.
Среден (3) - 15 т.

Общи условия

Активация на акаунт