Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 135 072
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 1 485
Предстои избор на училища, предлагам там да се съсредоточим. Може ли и мнение за частните училища  в София и по-скоро за реализацията след завършаване (с изключение на АК и ПЧМГ там нещата са ясни, има и много информация в интернет). Ще се радвам да споделите, в случай че имате близки завършили.

# 1 486
  • София
Здравейте и днес. Имам нужда от помощ по един въпрос, който се засегна на страница 71 от темата: записването. Става въпрос за записване в профилирана гимназия. От нормативните документи и инфото на Санака оставам с впечатление, че е нужно само свидетелството за завършен 7-и клас и документ, който се предоставя от училището на място и се попълва на място. Но видях споменаване на лични карти, копие на акт за раждане и т.н. Нужно ли е наистина? Питам, защото ще се записваме рано на 15-и сутринта и после към самолета,  така че трябва да се явим наистина изрядни. Благодаря предварително

Ако имате предвид професионална гимназия, мисля че за тях трябваше и медицинско. Ако профилирани са езиковите, за тях не трябва медицинско.

# 1 487
Да ви кажа на мен ми изглежда предложеното нво от 2015, че първата му част е много по-лесна от нво- та от 2019, та и сегашното, тези имам. Като започнеш от 1 зад. 50.05:10 и да кажем 1 зад.от 2023 (12.32-32).2/11. Отвсякъде 2015г. е елементарна. Ще го дам утре на детето. Въпреки че моето дете у дома работи добре, под стрес не може.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 00:01 от laurentin

# 1 488
  • Пловдив
Аз ще пиша едно непопулярно мнение - слава и респект към учителите!
Наборът категорично отказа всякакви школи, уроци, интензивни курсове и се готвеше сам (много добро описание дадохте - енергоспестяващ!) Говорихме, викахме, карахме се до момента, в който просто му казахме, че в крайна сметка всичко зависи от него единствено.
Имаше периоди, съвестно си решаваше тестове и задачи, имаше и такива, в които слагаше четеца под сборниците и се правеше, че учи (син на майка си, ама това не е излязло от моята уста/клавиатура Joy ).
Учителките му по БЕЛ И Мат в училище организираха курсове, един път седмично след часовете, за желаещите - решаваха тестове, задачи и писаха тези и преразкази там (поне на тях успяхме, да го накараме да ходи!)
Да, помагахме вкъщи, когато имаше нужда, но основните "виновници" за резултатите са именно учителите му от училище!
Разбира се, в това число слагам и класната му, която винаги беше насреща Heart
Е, естествено, можеше и повече да изкара, защото знам потенциала му, даже снощи сам си призна, че малко се е разочаровал след като си видя точките, но най-важното нещо е, децата да са живи и здрави и да попаднат в среда, която ще е най-благоприятната за тях!
Айде, отворете си сега по една бира или вино или там кой, каквото иска, гушнете си децата (ако дават, Joy ако не - изчакайте ги да заспят и тогава!) и заровете томахавките Simple Smile

# 1 489
Уроци за кандидатстване в МУ винаги е имало, даже и през миналия век.
Да, но въпроса е дали 5 те години с профил в гимназията спомагат с нещо или на уроците се взима материала, който е необходим за кандидатстване .

Моето момиче завърши миналата година с профил Х и Б, определено подготовката е много добра, дори вземат материал от 1 курс в университетите и видимо ги разпознават в потока сред другите.
Моята кандидатства Ветеринарна медицина без грам уроци за ДЗИ и изпитите към университетите.  Влезе и в двата университета с достатъчен бал, можеше и само с дипломните оценки,но и тя се презастрахова и ходи на предварителните и редовните  изпити.
За Медицина обаче си има тънкости и в частните уроци наблягат повече на форматите на изпитите и децата от 10 клас ходят и на такива/ вид презарстраховане за да не се налага да губят година/. От тяхния клас мисля само 4-5 деца се ориентираха към медицина.

# 1 490
  • у дома
Когато решиш последните две, пак пиши. Wink Сборно 21 точки от тях за истински прецизна  селекция...
Особено за последната се даваха пълен брой точки след много хубава обосновка...

# 1 491
Русалке,пак казвам. Мерило не може да са децата, които се борят за МГ, а масата. За мен лично задачи без цифри и в училище бяха объркващи, така че 23 я отписвам директно. 24 нямам проблем да я реша, въпрос е колко ще ми харесат обосновката. 21 и 22 не са трудни. На първата част - 51 точки, за под 30 минути, тре не съм решавала прецизно, а отгоре-отгоре. Е на тазгодишното НВО няма да докарам 51 точки на първи модул, 21 (2024)  я отписвам директно, 22 (2024) я реших без проблем, на 23 (2024) не реших последната подточка, ама не ми у било зор да мисля и търся формулите. И все пак, ако седна и реша без добавеното време двата теста, на този от 2015 ще изкарам вероятно повече точки, поне от първи модул. На този от 2024 предполагам, че ще имам по-малко точки спрямо 2015, но е възможно да съм изкарала повече на втори модул. Защото всичко е индивидуално. И не е коректно хора, минали отдавна през математиката и решаващи ежедневно и по-трудни задачи да определят кое е лесно и трудно на деца в седми клас, които в момента го учат.
Ако желаят съфорумките, чиито деца са изкарали под 70 точки да дадат теста от 2015 година на децата си и после да сравнят постигнатото, а и ще сондират мнение - кое им е било по-лесно/ по-трудно.

# 1 492
  • София
Е, как да  не претендирате? Изказвате категорични твърдения за особено силен випуст, по-силен от миналогодишния. А аргументите за това са никакви. Вие съдите за "силата на випуска" по мнението на учители. Един учител може да има мнение за двата класа, на които преподава. И тази година са му се паднали малко по-силни класове от миналата. Абсолютно нищо не значи това и не е основание за каквито и да  е било изводи. И не се връщаме 20 години назад, а само 6 - до 2019-та, когато нивото на изпитите рязко падна и пада все повече. Само и единствено това е причината за ненормално високите резултати.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 11:36 от Не се сърди, човече

# 1 493
  • София
Русалке,пак казвам. Мерило не може да са децата, които се борят за МГ, а масата.

Точно тук е разковничето. Изпитът е за масата, да, но трябва в него да има "нещичко" , което да разслои и по-знаещите от най-много знаещите. А тази година  това нещичко беше една никаква подточка за  3 точки, които някои  решили подусловието  деца са загубили за миг от елементарна  в 1 модул за 4 точки със заграждане...В други години "нещичкото/нещицата" носеха малко повече точки и въпросните не се  зануляваха така лесно като натрупан актив с тъпа грешка в  задача за заграждане в 1 модул от бързане. Масово такива бяха по 2 точки..

PV1, какви 20 години Ви гонят.... НВО съществува от 2010 и никой не е дал за пример него  или това през 2011, когато, апропо,  задачите сборно бяха даже 30 за 2 часа и половина, не  23  за 2 часа и 45 мин. Всяко едно НВО преди 2020 погледнете и ще Ви се изясни картинката....

# 1 494
А какво значение има точно кой випуск е най-силен от последните не знам си колко години. Всеки накрая гледа неговото дете къде ще учи.

# 1 495
  • София
Никакво значение няма, но някой реши, че е важно да го изтъква - без значение силата на аргументите.

# 1 496
  • София
А какво значение има точно кой випуск е най-силен от последните не знам си колко години. Всеки накрая гледа неговото дете къде ще учи.

Никакво, но зад тези твърдения за много силен випуск (не от потребителката толкова, колкото от тези, дето ги мяркаме на екраните  ухилени по конференциите след излизането на резултатите) удобно се прикриват едни нелицеприятни истини  НЕ за нивото на децата, а за нивото на тяхното обучение в училище..Първото  е пряко следствие на второто.

# 1 497
Тази година ретроградният Меркурий е бил благоразположен към полащите изпити. Ей го на и 12-класиците от тазгодишната реколта се оказаха по-по-най от предишните. Как ги отвяха с резултата на ДЗИ БЕЛ и Мат. Simple Smile

# 1 498
  • София
Еми и те са по-силен випуск.

# 1 499
Аз пък не разбирам защо тази последна подточка толкова ви вади очите.
Щото видите ли, ученик нерешил само нея, ще има толкова точки, колкото математическото генийче с техническа грешка в първи модул. Да, и?
Този първият ученик да не е някаква втора ръка, че трябва да стои по-ниско ли, какво? Щом останалите 22,7 задачи не са успели да го разслоят, значи е заслужен същия бал.
Да осигурим по-голямо разслояване на високия етаж, което да устройва 90+ точкарите за по-лесно разпределение по топ паралелките? Ама с цената на по-труден тест. Това ли е желаният подход? От година на година ставали по-лесни... Правилно!
Това е НВО, хора, не са изпити за първи ешелон гимназии. Задачите трябва да са лесни дотолкова, че да оценяват училищното ниво. Не на школи, учители, родители и т.н. Каква е тази психоза в 7 клас, какво е това чудо, извратено е това издевателство над децата!

Ама лобирайте си там допълнителна форма на изпити за ония читанки, дето били травмирани от резултата си "само 99/100" и не се превземайте публично тука..

Общи условия

Активация на акаунт