Сериалите на НВО - Домът на дракона ВТОРИ СЕЗОН и Игра на тронове - 47

• 32 403
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
# 466
Извинявам се за израза, но седмата серия е пълнеж и тъпня ^ n.

# 467
Извинявам се за израза, но седмата серия е пълнеж и тъпня ^ n.
Не е лъжа , и на мeн не ми хареса . Другата седмица поне свършва .

# 468
Не съм изгледала 7-мата серия още, досега ви дочитах.
И аз някак не успях да бъда грабната от сериала, да чакам с вълнение всеки следващ епизод и да треперя за този или онзи герой. Все пак го гледам и тайно се надявам, че в сезон 3 ще се съобразят с критиката на зрителите и ще е по-интересно.

Изключително безсмислен ми е Деймън с цялото това умопомрачение, което поне аз не видях да има каквото и да е касателство (за момента) с основната сюжетна линия Черните срещу Зелените и битката за Железния трон.

Емонд е слаба ракия на фона на образи като Джофри и Рамзи. В него за разлика от тях двамата обаче има една логичност и остър ум, с което именно по някакъв начин успява да спечели зрителя по някакъв начин.

Ренира виждам като изключително безгласна буква, която не ми е интересна, не я виждам като кралица и смятам, че би било по-интересно ако беше представена както е в книгите (не съм ги чела, но виждам какво пишете) с всичките си позитиви и негативи, каквито очевидно има, а в сериала не успях да видя да пресъздадат такива.

Алисент можеше да има малко повече от Церсей в себе си, за да е по-интересна. За момента противно на общото мнение тя ми харесва като герой, а и като външен вид.

Джейс и Бела са ми откровените любимци, но подозирам, че ще загубят живота си.

Би ми било интересно ако историята бъде развита до бунта на Робърт и Нед. Но с темповете, с които се движи сериала малко вероятно.

# 469
В днешната серия имаше един върхов момент, един нелеп и един нелогичен.

1. Върхов:

Скрит текст:
Как малкия пелешкир сложи чичо на мястото му. Все едно гледах малкото Мормонче в действие. Максимално се изкефих.

2. Нелеп:

Скрит текст:
Улф беше представен като абсолютна мишка, беше повече като комиксов герой.

3. Нелогичен:

Скрит текст:
Тъпата Ренира се изправи срещу Вегар с няколко на брой големни дракона. Защо по дяволите не нападна с тях в него момент? Неутрализиране на Емонд и Вегар значеше край на войната. А той нямаше шанс в случая.
От промото за финала виждам сякаш

Скрит текст:
Падането на Кралски чертог.

Което значи, че чисто хронологично пренареждат събитията и изпреварват Битката при Гърлото....
А можеше да си следват хронологията и да завърват всеки сезон със
Скрит текст:
смърт на син. Люк в сезон 1, Джейс в сезон 2.
Абсолютно друг е въпросът за бруталното протакване и пълнеж на целия сезон. Можеха да се напънат да завършат сезона с битката при Божието око.

# 470
Не съм изгледала 7-мата серия още, досега ви дочитах.
И аз някак не успях да бъда грабната от сериала, да чакам с вълнение всеки следващ епизод и да треперя за този или онзи герой. Все пак го гледам и тайно се надявам, че в сезон 3 ще се съобразят с критиката на зрителите и ще е по-интересно.

Изключително безсмислен ми е Деймън с цялото това умопомрачение, което поне аз не видях да има каквото и да е касателство (за момента) с основната сюжетна линия Черните срещу Зелените и битката за Железния трон.

Емонд е слаба ракия на фона на образи като Джофри и Рамзи. В него за разлика от тях двамата обаче има една логичност и остър ум, с което именно по някакъв начин успява да спечели зрителя по някакъв начин.

Ренира виждам като изключително безгласна буква, която не ми е интересна, не я виждам като кралица и смятам, че би било по-интересно ако беше представена както е в книгите (не съм ги чела, но виждам какво пишете) с всичките си позитиви и негативи, каквито очевидно има, а в сериала не успях да видя да пресъздадат такива.

Алисент можеше да има малко повече от Церсей в себе си, за да е по-интересна. За момента противно на общото мнение тя ми харесва като герой, а и като външен вид.

Джейс и Бела са ми откровените любимци, но подозирам, че ще загубят живота си.

Би ми било интересно ако историята бъде развита до бунта на Робърт и Нед. Но с темповете, с които се движи сериала малко вероятно.
Не е лош сериала в никакъв случай , но не е и толкова силен за това което ни го насадиха от продукцията като очаквания . Има още един епизод , така че да видим какво ще ни покажат ,тъй като са до никъде . Предполагам че трети сезон вече трябва да има битки и действие .  Демън вече не искам и да го коментирам защото се дразня на самата продукция че съсипаха един силен мъжки образ . Ренира найстина ми е малко безгласна буква . Емон на мен пък ми е интересен за разлика от Егон . Алисън вече пък тотално са я отписали , не е толкова силно изразен  характер като Церсей . Нито Емон е като Джофри или като Рамзи , тези двамата бяха истински психопати .

# 471

2. Нелеп:

Скрит текст:

Аз не разбрах  -
Скрит текст:
пияндето на гръба на Силвъруинг, само ли реши да се фука над Кингс Ландинг, че има дракон или беше по поръчка на Ренира.

# 472

2. Нелеп:

Скрит текст:

Аз не разбрах  -
Скрит текст:
пияндето на гръба на Силвъруинг, само ли реши да се фука над Кингс Ландинг, че има дракон или беше по поръчка на Ренира.
  Според мен беше по скоро да покаже че си има дракон .

# 473
Определено Оскар Тъли сложи вече сериозно откачилия Демън на мястото му. Тази сцена беше прилична.
Не разбирам защо отделят време на Алисънт, тя е бита карта и само хабят екранно време с нея. Не виждам просто какво ще допринесе това ѝ представяне за развитието и като героиня.
Сцената в пещерата беше много яка. Само заради това си струваше да изтърпя цялата скука.

# 474
Май пак ще съм единствената харесала епизода 🤣.
Скрит текст:
Малко претупаха края,но пък страхотно се получи с избора на самите дракони,хареса ми.Улф замина с Кралицата нарочно в столицата,не само да се изфука,но и да подразнят Вагар.Мен ми стана интересно как спокойно си спеше,уж боен дракон,а не подушил близките дракони.Също така защо не спи в драконовата яма,така Емонд е лесна мишена,но нека има съспенс разбира се.
Последно Рена ще е Копривата явно,но и там претупаха че тя остава храната на Овцеяд и как го прикотка,като нищо в другия епизод ще цъфне и тя на дракон,да хлъцнат всички.Подценяват ни сценаристите,то вярно че повечето за сеира и драконите го гледат,ама все пак.
Чичо е надрусан,не знам как не се усеща за толкова време и седи и чака.

# 475
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Не съм го гледала още епизода, но от коментарите ви разбирам, че чичо си изкарА на гъби целия сезон. Такава гавра с персонаж могат само некадърниците от got/hotd.

# 476
  • Някъде в Матрицата
И аз съм сред тези, които харесаха епизода.
Скрит текст:
Мислех, че ще разтегнат още малко повествованието и едва в следващият ще видим Хю и Улф като драконови ездачи, ама айде.
Поздравления за младия Оскар Тъли. В крайна сметка Уилям Блекууд наказаха ли го? Че с чичовите епизоди не е ясно, кое е истинско и кое не е. Май си го бастисаха за успокоение на речните лордове.
Самият Деймън май вече започва да осъзнава, че царската корона не е толкова лека и да се примири, че не му е отредено да я носи.
Очаквах Корлис да направи нещо във връзка с признаването на братята като законни Веларион. Може би в друг епизон/сезон.
Хю рзказа за майка си, която по описанието отговаря на принцеса Сера (Saera) Таргариен, една от дъщерите на Джехерис, която, в книгите, е представена като собственичка на бардак и не точно в Кралски чертог, ама айде и това се преживява.
И докато Хю показа някакъв вид смелост да се изправи пред Вермитор, то Улф изкара чист късмет. 🤣🤣🤣 След Сийсмоук и Силвъруинг си взе ездач. 🤣🤣🤣
Депресиятя на Алисънт можеше и да ни я спестят, ама нали има екранно време за запълване.
Като се върне Емонд, след обиколката, към кого ли ще насочи гнева си, че не са му казали за новите ездачи?

# 477
аз също харесах епизода
алисънт беше излишна
младият тъли се справи чудесно
от деймъновите видения ми омръзна - не виждам смисъла от тях
много ми хареса как емънд яхна коня си
ренира е боза - изкуствена усмивка и приповдигнат тон - емето дарси не се справи добре с повечето си сцени, а тази с джейс беше най-зле

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 20:19 от bubanka

# 478
За епизода.
Скрит текст:
Емонд ще откачи със сигурност,той не видя Вермитор,но трябва да му е ясно че щом Кралицата има ездач има и други.По мои спомени Адам в книгите го прави това,но явно са решили тук да е Улф.
Алисън е толкова излишна,не знам защо пълнят епизода с нея,можеха Рена да вкарат повече,много по интересно е при нея.
Чиче си намери майстора,малкият Тъли и на мен ми хареса.Виденията му са неговата съвест и желания,уж трябва да покажат че се разкъсва между Ренира и желанието да е крал.Ама липсва Копривата и нейната роля в случая,идея нямам защо така сменят главна линия тези сценаристи.
Ренира беше много зле с Джейс,глупава сцена и поведение от него,ама айде той е млад още,тя обаче няма оправдание.
Трейлърът за финала.
https://youtu.be/sTAXt2yPfek?si=9PlS5UK0ekxOabk9

# 479
На мен епизода ми хареса .
Младият Тъли , не очаквах да излезе толкова умен и прозорлив , хареса ми . Чиче определено си намери майстора Wink
Сцената с Ренира и Адам , както и тази с Джейс нещо не ми допаднаха . От Ема Дарси ли е , от сценаристите ли е, Бога ми , не знам ..
Сцените с драконите много ми харесаха , най - вече на Хю ковача каква смелост показа , жалко обаче , че явно ще е против Ренира , въпреки , че Ренира мисли за народа .
Улф въобще не ми хареса и ми е супер безмислен персонаж и ме е яд , че този никаквец има дракон !
Емонд щеше да откачи .
Алисън дори не разбрах какво трябваше да разберем от нейните сцени , аз помислих , че е станала любовница на онзи старец …
Да видим финала как ще е, неусетно премина сериала.

Общи условия

Активация на акаунт