Сериалите на НВО - Домът на дракона ВТОРИ СЕЗОН и Игра на тронове - 47

• 32 382
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
малко офф топик - но само при мен ли HBO е много бавно и бъгаво? докато цъкам из менютата или дори докато паузирам епизода или си насторйвам нещо по субтитрите е адски зле , при други апове не е така, та затова май проблема не е в моя телевизор
Нямам проблем с HBO - превърта напред/назад, паузира. Може би проблемът при вас е от доставчика или от нетя.
По темата: май само аз не харесах сцената с младия Тъли. Еми няма как тийн да е толкова овладян и така бързо да усети как да изманипулира чичо. Приличаше ми на марионетка, изпълняваща командите на някой в сянка.

# 496
  • София
Да. Странно как ги пусна да си намерят дракон. Трябваше поне да има предварително интервю за работа Stuck Out Tongue Winking Eye
Напълно непознати хора, не им знае акъла и убежденията и ей така им даде в ръцете огромна сила...

# 497
Епизодът според мен беше по-добър от предишните два, въпреки че и той имаше някои проблеми.
Отново Егон беше много добър въпреки малкото екранно време. Не очаквах, но доста ми хареса тук  Джейс, в сравнение с предишните еризоди. Имаше раздвижване. Хареса ми тази несигурност, която има за произхода си. Джейс в книгата има лека прилика с Роб Старк като младо момче-наследник тласнато да участва  в една война, но съмненията и терзанията за това чий син е и за извънбрачния му произход го приближават и до Джон Сняг. Ренира не мислеше много за последиците, когато роди три кестеняви деца.  Допадна ми тази неувереност у Джейс, който смята другите извънбрачни деца с Таргериенска кръв за mongrels- мелези, нечистокръвни и това го направи по-многопластов и по-интересен персонаж.

Хубава беше и сцената на Хю с Вермитор. Как показа смелост пред лицето на дракона. Талантлив е актьорът. Малко ми бе странно, че  ковачът Хю в сериала е син на Сера Таргериен. В книгата тя живее на другия край на света. За кратко е била в град Лис в Есос, а после отива в най-големия град в Есос - Волантис, където става богата собственичка на известен публичен дом и любовница на един от владетелите на Волантис. Нейните синове са едни от претендентите на Големия съвет от 101 година, който крал Джахерис свиква, за да реши кой да го наследи.

Поредната ненужна сцена с Алисент. Защо ще тръгне само с един бодигард след като в миналия епизод я нападнаха и беше ранена. Някой от сценаристите явно има фетиш да показва Алисент как се къпе - преди беше във вана, сега и в езеро. Разбирам, че Алисент е един от главните персонажи, но или можеха да и дадат нещо друго да прави, или просто да я направят поддържаща роля вместо главна, за да не са задължени тя да присъства във всеки епизод.

Защо Рена ще се опитва да стане ездач на Морски дим, когато е била на 14 години, след като оставиха Ленор жив? Защо Ренира и Деймън са я оставили да опита? Не ги ли е грижа за нея? Рена е по-послушната от сестрите и не би тръгнала тогава да опитва да става ездач зад гърба на хората. Всеки драконов ездач знае, че един дракон не може да има два ездача едновременно. Ренира и Деймън не искат да кажат истината за Ленор, но можеха да я насочат към друг дракон. Силвъруинг е много кротка и приятелски настроена. Вижте как лесно стана ездач Улф.

Малко неубедителен го представят Деймън. Без помощта на Алис Реки или Оскар Тъли нищо не може да свърши. Искаше ми по-лидерска позиция да има в събирането на подкрепа в Речните земи.

Това, което основно не ми хареса, е че Кралски чертог е един разграден двор. Уж е затворен, но хората влизат и излизат, когато си поискат. Десетки хора се изнесоха незабелязано.Много близко се оказва Драконов камък. Това пътуване дотам за нищо го нямат. В книгата разстоянието е 400 мили, тук е на една крачка.  Как пък не разбраха зелените за това. Имаше дори налепени постери. Стори ми се много нелогично.  Нямаше нужда от сцена как Улф лети до Кралски чертог, за да го подгони Емонд и да разбере за драконовите ездачи. И без това от екипа все се оплакват колко са скъпи и трудоемки ефектите на драконите.  Можеше просто някой от шпионите на зелените да разбере за плановете на Ренира да даде възможност на хора с Таргериенска кръв да опитат да станат ездачи и можеше да видим различни реакции на възможността Team Ренира да се сдобият с още дракони. Не повярваха на слуховете за Морски дим, но последните действия на Ренира да рискува да търси нови драконови ездачи в Кралски чертог, под носа на зелените, поставя в нова светлина тази информация. Защо въобще ще търси хора под носа на зелените? Как може да е сигурна, че няма да има някой шпионин сред тях или някой, който да се опита да я убие. В книгата хората, които се опитаха да станат ездачи, са от селцето в Драконов камък, живеят там от векове и има по-голям шанс да са верни, не че и това е гаранция.

# 498
Аз имам проблем само като превъртя 2-3 секунди насича и после се изчиства.Само с макс го прави това,с други канали не ми се е случвало.На виваком съм,ако има значение.
Рена я изгони лейди Арин от Орлово гнездо,страх я е да държи дракони и близнаците на Ренира и Деймън.Иначе да тя храни и примамва Овцеяд,див дракон.Не знам защо някой неща ги казват и показват по сто пъти,а едно елементарно обяснение няма понякога.
Ами Ренира рискува,не случайно драконовите дресьори и казаха че драконите не са играчки в ръцете на хората,Мизария няма как да гарантира за копелетата,ще има и там лични интереси и амбиции.

# 499
Лещичка, Егон и Визерис не са близнаци, мисля, че имат поне 2 г разлика.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 11:22 от Вечерница

# 500
Лещича, Егон и Визерис не са близнаци, мисля, че имат поне 2 г разлика.
Не става ли дума за Егон и Емон ? ? Ако е за тях двамата да , Емон е по малък .

# 501
Улф замина с Кралицата нарочно в столицата,не само да се изфука,но и да подразнят Вагар.Мен ми стана интересно как спокойно си спеше,уж боен дракон,а не подушил близките дракони.Също така защо не спи в драконовата яма,така Емонд е лесна мишена,но нека има съспенс разбира се.
Не се побира никъде вече добичето, наблегнаха вече на това. 😅 наблягат много и на това колко е стара и само спи. ДМСПенсияЗаВегар

# 502
Много пролича старостта на Вагар в последния епизод. Огромен дракон е, но дали ще оцелее?

# 503
Много пролича старостта на Вагар в последния епизод. Огромен дракон е, но дали ще оцелее?
За сега ще оцелее .
Скрит текст:
Лично аз чакам да видя битката между Емон и Демън и Караксес и Вагхар в Харенхол ,  убиват се взаймно .

# 504
Здравейте, имам любопитен въпрос, но не искам да развалям сериала за някой, които не искат да знаят напред, какво се случва, така че ако може отговорете ми на лично.
Много ми е интересно двамата нови ездачи Хю Хамър и Улф Уайт, наистина ли ще предат отбора на Ренира и ако да за зелените ли ще отидат?

# 505
Здравейте, имам любопитен въпрос, но не искам да развалям сериала за някой, които не искат да знаят напред, какво се случва, така че ако може отговорете ми на лично.
Много ми е интересно двамата нови ездачи Хю Хамър и Улф Уайт, наистина ли ще предат отбора на Ренира и ако да за зелените ли ще отидат?
Скрит текст:
И на мен също ми е интересно тъй като се споменава . Но май да ще я предадът , само че не съм сигурна ,дали и двамата , или само единият . 

# 506
тя говори за децата на Ренира от Демън, за които в момента се грижи Рена.

# 507
Както решат сценаристите. Те не следват много строго написаното в книгата и както разбирам, орязват цели персонажи, прекрояват събития...

# 508
тя говори за децата на Ренира от Демън, за които в момента се грижи Рена.
А добре Grinning Grinning Grinning  SmileSmileSmile Не съм разбрала , но мисля че , между тях има разлика , не са близнаци .

# 509
Току що четох, че щяло да има много свободни съчинения от сценаристите и много нови битки извън книгата. Едната се очертава другия епизод и се загатва от трейлъра с Хелена

Общи условия

Активация на акаунт