Сериалите на НВО - Домът на дракона ВТОРИ СЕЗОН и Игра на тронове - 47

• 32 467
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
До колкото помня и в книгата Демън се запиля в разгара на битките, помня че много се ядосвах, защо не действа ,ами и любовница си хвана.
П.П тогава бях с розовите очила и силни романизирах отношенията им с Ренира 😂.

# 406
Не знам името на мъжа, но има един мъж, който показват често, има болно дете и жена, от народа в Кралски чертог са. Той е светъл и белокос, има брада. Толкова много прилича на Таргериен, че очаквах там да има някаква линия, в която след изпращането на храната от Ренира той да замине за Драковнов камък и да се окаже Таргериен, като по този начин опитоми дракон. Няколко пъти досега имаше сцени с него, затова такава сюжетна линия напълно се връзва.

# 407
Аз не мога да повярвам, че са орязали Коприви. Тя е с важна роля, много важна. Как ще компенсират събитията около нея?
Оф, аз очаквам Рена да е Копривата и да има афера с баща си..  Не ме бийте..

и аз това очаквам
ренира ще я погне само от ревност, не от ревност и от страх, че ще я предаде
алис реките да бъде любовница и на деймън, и на емънд ми се струва неадекватно - нали е вещица, вижда в бъдещето уж (вижда ли го или го създава, не е ясно) и т. н. - дори не знам защо помогна на деймън като отрови стария тъли

копеле на таргериен е и ще язди дракон - хю ковача

# 408
  • Варна

Задължително трябва да има мъжко и женско животно за да има поколение. Иначе няма как да стане оплождането.
Всъщност, изобщо не е необходимо, това е фентъзи. Но дори да не беше, пак има достатъчно съществуващи модели на размножаване, които не изискват диференциране на пол.

Дори и да е фентъзи, трябва да има логика. Без два партньора няма как, освен клониране Blush Във Вестерос още не са стигнали до там.
Но май при някои низши животни имаше възможност за самооплождане.

bubanka, може точно защото вижда бъдещето да го направи. И както се видя от последния епизод - променя бъдещето - бързо-бързо прати дъртия Тъли на оня свят, за да осигури на Демън Речните лордове.
Алис в книгата беше забременяла от Емонд с поредното таргариенче, дали не се говореше и за брак. Но втората част на "Огън и кръв" така и не излезе, не знаем дали от тази дупка ще изскочи заек.

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 10:32 от maskara

# 409

Задължително трябва да има мъжко и женско животно за да има поколение. Иначе няма как да стане оплождането.
Всъщност, изобщо не е необходимо, това е фентъзи. Но дори да не беше, пак има достатъчно съществуващи модели на размножаване, които не изискват диференциране на пол.

Дори и да е фентъзи, трябва да има логика. Без два партньора няма как, освен клониране Blush Във Вестерос още не са стигнали до там.
Но май при някои низши животни имаше възможност за самооплождане.
Партеногенеза според пола на полученото животинче - аренотокия, телитокия, амфотеротокия (това май ще е за драконите). Иначе всеки може да си избере от видовете партеногеза - облигатна, факултативна, казуална, географска, тази, която най-много му харесва.

# 410
  • Варна
А стига бе! Наистина можело!
И щом влечугите са споменати, значи може да се отнася и за драконите.

# 411
И аз много се подразних като прочетох, че идеята за целувката била на Д'арси. Ама коя е тя точно, че да променя сценария и защо я слушат? Аман вече от джендъри, небинарни или каквито там бяха. С компания точно тази тема обсъждахме преди няколко дни. Оказа се, че всички ни дразни това, че нон стоп ни го бутат в очите, изопачават истории и се опитват да го прокарат като новото нормално, а не че има такива хора. Не ми пречи те да са каквито си искат, но не и да искат целия свят да се съобразява с това. Както каза съфорумка, ако бял мъж беше решил да целуне партньорката си, щяха да го махнат и линчуват публично за сексуален тормоз...

# 412
А стига бе! Наистина можело!
И щом влечугите са споменати, значи може да се отнася и за драконите.
Това е фентъзи. Мартин е маркирал в книгите, че драконите са нито мъжки, нито женски. При тях няма полов диморфизъм, отдоле всички са еднакви, знае се, че понякога снасят Айца. Ама как, къде.... ако не е жизненоважно за сюжета, никой няма да седне да обяснява в подробности как се получават яйцата и имат ли двама родители драконите. Или как от вкаменени, с изтекъл срок на годност яйца, могат да се пръкнат напълно жизнеспособни дракончета.
Но пък каква благодатна почва е това за избуяването на фенски теории (пък и сценаристите могат да правят каквото си искат).

# 413
Тези хора ги е имало и преди , но не знам защо чак сега се зашумя или вече решиха че сме станали достатъчно толерантни за да го приемаме като нещо ново и нормално в новият век , аз не приемам само това . Решиха вече във всички филми и сериали , че трябва да има поне еди актьор от различна раса , или такъв със различна сексуална ориентация за да не ги обидиме което е тъпо и излишно . А относно целувката вече няма какво да се коментира , хареса ми накрая епизода със Морски дим че си избра нов ездач , този дракон е изключително красив RelaxedRelaxed  напомня ми на Дрогон от Игра на тронове . За нещо по различно да си говорим от кой кого целунал , и джендъри мендъри и небинарни и бинарни . RelaxedRelaxed

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 16:41 от Жасмина 94

# 414
  • Варна
Не разбирам хайпа към драконите, това са изкуствено генерирани образи.

# 415
  • Някъде в Матрицата
В последното си излияние в блога, чичо Георги обширно се обяснява за драконите си. Here There be Dragons Тука беше споменато, че се е подразнил от четирите крака на драконите в хералдиката на Таргариен, но явно и наличието на дракон в долината на Арин не му е по вкуса.
Trollface И да не се изненадваме, че избива драконите си, при все че носи името на драконов убиец. (това не го е споменал, само връзката на името му със светеца)

# 416
Този сезон нещо не успя да ме увлече... предишния много ме грабна;
Сега този новия ездачи  дракона от коя страна ще се бият -черни или зелени?

# 417
Би трябвало да е на черните , все пак е дете на Корлис.
А и силите все трябва да се уравновесят по някакъв начин …

# 418
  • Варна
Този сезон нещо не успя да ме увлече... предишния много ме грабна;
Сега този новия ездачи  дракона от коя страна ще се бият -черни или зелени?
Скрит текст:
Обръщат по няколко пъти плащовете.

П.П. А сега видях че конкретно за Адам питаш, той е верен на Корлис, да.

# 419
  • София
И докато се чудите на небинарна целувка с бинарен представител от същия пол (пардон - в минало време и само теоретично, от гл.точка на 1-я участник) Simple Smile
дали на някого му е попаднало това по-долу? Е, натам - явно - върви Светът (с Европата начело с баба Меркел, хепи Урсула и останалите)... И, ако пишете за Емчето на английски (разбираемо за нея, т.е.), внимавайте да не я обидите. А, тъй или иначе, дЕдо участва в правенето на продукцията, едва ли чак му извиват ръцете - вероятно не му пука особено.

https://www.actualno.com/europe/toj-tja-i-to-ne-stigat-v-germani … news_2265392.html
(ПП. С наближаването на края, го отпочнах СезонЪт! Вече съм на еп.4 и не ми пречи да чета с интерес тук. Опитвам да гледам без да задълбавам излишно - от книгите съм чел само "Песен за огън и лед", първите 2 преди GoT и след него - и 3-тата. Опитвам да приема така разказваната ми история. Приемам го с удоволствие, без да съм удовлетворен. Но чак накрая ще мога да си "обобщя" какво ми липсва, какво ме дразни.)
Темата е страхотна! Благодаря на отделящите време за/в нея.

Общи условия

Активация на акаунт