Студенти в Нидерландия - 22

• 54 869
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Здравейте!
И ние сме в търсене на квартира за Айндховен.
Нямаше късмет от лотариите на ТУ/Е.
Ще бъда благодарна за всякаква информацияи помощ.
Дъщеря ми има регистрации в някои от споменатите тук сайтове (от Unify, както и vestide, през който бяха за ТУ/Е томболи), кандидатства  за предложения, но няма резултат.
Тук ще има над 160 стаи на 1 август https://www.xior-booking.com/

Поне такава ми е последната информация. Следете ги, регистрирайте се да ви пращат информация , проверявайте редовно и им пишете.

# 106
  • София
Правя си чек-лист за новия студент в Айндховен и го споделям с вас, за да ме коригирате:
1. Превод на дипломата на английски език от преводаческа агенция -мисля да изпратя снимки на дипломата на агенцията и те да ми върнат превода по пощата с техен печат за легализиран превод - дали е ОК така? С каката ползвахме Интеграл и там дадох доста пари за това + апостил (май така се казваше)
2. Многоезичен акт за раждане - от общината по междораждане - той трябва са да отиде. Не зна дали на мен ще го дадат.
3. Нотариално заверено пълномощно - тук ще ползвам коз от предишни публикации, благодаря за което!
4. Кредирна карта на мое има (на 19 годишни не издават) - Пощенска или ДСК? За МД издадохме в Пощенска и си я ползва още без проблем, докато си извади и Нидерландска, но нея я ползва за запата, DUO и т.н.
Нещо още сещате ли се?
Аз направих пълномощно . Услужливи съфорумки ми дадоха техните шаблони и аз дописах каквото се сетя.
Защо трябва да има кредитна карта ? Дебитна не върши ли работа? Нашият студент ще има ДСК дебитна и Револют , а на място ще извади нидерландска.
За многоезичния - понеже моят син си живее в неговата вселена, аз заявих и получих многоезичен акт за раждане в общината . Казаха ми , че няма проблем.

# 107
  • Бургас
Маят младеж вече две години кара само с революта, кредитна карта никога не му е трябвала

# 108
Здравейте! Да се включа и аз в темата. Синът ми ще е студент в Ту Айндховен. Квартира спечели от лотарията, имаше право да резервира в Xior. В тази връзка, според мен там няма да има 160 стаи от 1-ви август, защото след 10-ти юни бяха пуснати около 40 с код. А миналата седмица 110 стаи бяха разпределени между 3 университета. Ако има останали стаи, те ще са единични бройки.

# 109
Здравейте!
И ние сме в търсене на квартира за Айндховен.
Нямаше късмет от лотариите на ТУ/Е.
Ще бъда благодарна за всякаква информацияи помощ.
Дъщеря ми има регистрации в някои от споменатите тук сайтове (от Unify, както и vestide, през който бяха за ТУ/Е томболи), кандидатства  за предложения, но няма резултат.
Тук ще има над 160 стаи на 1 август https://www.xior-booking.com/

Поне такава ми е последната информация. Следете ги, регистрирайте се да ви пращат информация , проверявайте редовно и им пишете.

В момента има стаи,но пак са на лотария .

# 110
Здравейте! Интересува ме примерно,ако решим да плащаме таксата на вноски, но в един момент установим, че няма да можем, ще може ли да поискаме от Дуо заем за остатъчните вноски? Благодаря!

# 111
Като ви чета за тези стажове и ми настръхва косата 🥴
Сигурно сте проверили, но да сложи този линк с подсекция на Jobs за стажове в БГ.
https://www.jobs.bg/front_job_search.php?job_type=4&fbclid=IwZXh … 20209957102310759

# 112
  • София
Здравейте! Интересува ме примерно,ако решим да плащаме таксата на вноски, но в един момент установим, че няма да можем, ще може ли да поискаме от Дуо заем за остатъчните вноски? Благодаря!
Ще можете, да.

# 113
  • София
Направо искайте заем за таксата - голяма помощ е, особено за неработещ първокурсник. При това тази година таксата няма да е намалена на 50 %.

# 114
И в България има проблеми със стажовете. Да не забравяме, че студентът е външно спрямо съответното дружество лице, а пълноценното му навлизане в работата предполага достъп до фирмени тайни и риск да се разкрият по-късно  пред конкуренти. Съгласна съм с Лютиче, че след като стажът се води учебен и е заложен в учебния план, следва да бъде асистиран от университета.
[/quote
Да , да караш стажа си в БГ,е наистина проблем!Не е вариянт особенно за тези които учат във Фонтис. Имам наблюдения от децата в  групата на синът ми.2-деца караха стаж в БГ-и не им го признаха ,при условие ,че го бяха одобрили уж от Унито!!!!Така ,че това е още по неприятно -стажуваш 6 месеца и накрая отново си в изходна позиция,трудът ти не е признат и пак повтаряш търсенето на стаж.Моят съвет е търсете стаж в Хонландия ,трудно е ,но не е невъзможно !!!!

# 115
Момичета здравейте,влизам да споделя огромната си благодарност от подкрепата на една мама тук - pali 78,искрено и благодаря за куража и спокойствието ,които ми вдъхна,относно случая ,че моето момче не успя за жалост и ще повтаря втори семестър 😔.За съжаление в Нидерландия,и по точно във Фонтис е така,ако не вземеш даден предмет,повтаряш целия семестър,това за жалост не го казваха ,когато кандидатствахме от фирмата,поне като инфо!Знам си детето,не е от мързеливите,дал е от себе си,каквото може,другия път повече!
Сега продължаваме,напред ,дано само здраве да има!!!

# 116
  • София
Най-после се намери стаж. В Барселона. И няколко други познати на сина ми са намерили пак там. От различни специалности, но все студенти в Холандия. Засега от университета одобряват.
За сведение синът ми кандидатства още в Германия, Франция и Нидерландия (разбира се).
Щастлив е, защото освен предложение получи и комплимент за знанията, които е показал на интервюто.
Сега започваме с търсене на квартира и купуване на билет.

# 117
  • София
Вени, много неприятно, че не сте знаели за това условие. Имам спомени, че тук, в темата, бяха писали точно за Фонтис - че от някоя година насам са променили правилата. А и за стажовете - че имат много изисквания, понякога трудно изпълними или недостатъчно обяснени.
В крайна сметка, въпреки че дъщеря ми беше приета във Фонтис, избра друг университет. И да, за стажа имат същото условие - да не е в родната страна - но са им го казали изрично.

# 118
Момичета здравейте,влизам да споделя огромната си благодарност от подкрепата на една мама тук - pali 78,искрено и благодаря за куража и спокойствието ,които ми вдъхна,относно случая ,че моето момче не успя за жалост и ще повтаря втори семестър 😔.За съжаление в Нидерландия,и по точно във Фонтис е така,ако не вземеш даден предмет,повтаряш целия семестър,това за жалост не го казваха ,когато кандидатствахме от фирмата,поне като инфо!Знам си детето,не е от мързеливите,дал е от себе си,каквото може,другия път повече!
Сега продължаваме,напред ,дано само здраве да има!!!

Успех на детето. Съжалявам , че трябва да преживее това разочарование. Моят син също ще бъде студент във Фонтис но  първи курс. През юни летяхме до Айндховен и се видяхме със студент трети курс, който ни сподели за новите условия , че не може да запишеш с невзет изпит . Тези условия са доста стряскащи, момчето сподели да не се отчайваме, защото имало много изискващи преподаватели, които каквото и да напишеш на проекта все късат. Пожелавам му през останалите години да му върви като по вода и всички лоши моменти да са минало.

# 119
Момичета, по спомен някой някъде беше споменал списък с лекарства. Имате ли нещо, което да послужи като база.

Общи условия

Активация на акаунт