Студенти в Нидерландия - 22

• 54 829
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
[
Здравейте, продаваме мебели в квартира в град Тилбург, която се дава под наем. Мебелите са двуместно канапе, спалня, гардероб, бюро, офис стол, хладилник с фризер. Цена общо 400 евро.

quote author=loly123 link=topic=1670097.msg48234460#msg48234460 date=1719763933]
Благодаря за темата.
Bora и Sunny bunny много благодаря за формуляра за гаранцията!
[/quote]

# 91
Някой днес ще пътува ли за БГ? Да ми даде инфо за полетите, дали са по график!

# 92
Някой наемал ли е жилище от Rentola?

# 93

Бях се регистрирала на сайта на Rentola преди 2 години. 2-3 месеца плащах, изобщо не ме отразяваха и никой не реагира на коренспонденцията ми. Затова и спрях регистрацията си. За сметка на това месеци след това получавах мейли, че им дължа пари, че ще ме дадат на ЧСИ и т.н. Многократно им писах, преди да спрат да ме занимават.
Това е моят опит с тях.

# 94
И аз съм на същото мнение за Рентола. Не се занимавайте!

# 95
  • дядовата ръкавичка
Някой днес ще пътува ли за БГ? Да ми даде инфо за полетите, дали са по график!

На сайта на летището може да проверявате.

# 96
...................................
Изискванията на университета са абсурдни понякога. Имаше фирми, които предлагат стажове от юли или август, но според университета трябва да е от септември.
...................................................................
Това , че стажовете започват юли или август какъв проблем е за университета ? Те така или иначе са за 6, 8 месеца или дори година .

# 97
...................................
Изискванията на университета са абсурдни понякога. Имаше фирми, които предлагат стажове от юли или август, но според университета трябва да е от септември.
...................................................................
Това , че стажовете започват юли или август какъв проблем е за университета ? Те така или иначе са за 6, 8 месеца или дори година .

Всеки университет си има изисквания. Доста малоумни са понякога, но те и холандците са такива като цяло. Ние специално имахме срок от 10 дни да намерим стаж, защото последния изпи т на дъщеря ми беше на 20 юни, а срока за намиране на стаж 5 юли. Също така понеже от университета се забавиха с определянето на обмена, до последно не се знаеше за колко месеца ще бъде стажа..отделно имат изисквания към самите фирми, които не всички са склонни да изпълняват. Дадоха ни списък с 15 фирми, от които половината търсеха стажанти с холандски език, а другите търсеха азиатци, чернокожи и украинци...

# 98
Университетите си имат дати за стажа,  след като мине стажа, имат дати за защита на този стаж. Предполагам, че заради това не може да се сменят датите. При дъщеря ми стажът беше от февруари, но фирмата каза, че ще пусне договора от първи март. Спомням си, че писа молба и доста разправии имаше за 15 дни разлика, и рзрешиха да е от март, но искаха всички документи, които се изпращат по време на стажа, да се пращат на точната дата. През цялото време на стажа се контактува с назначеният ментор, там също се спазват дати,затова не може да избираш сам от кога да започнеш.

# 99
  • София
А относно стаж по Еразъм - някой ходил ли е и какви са условията?

# 100
  • La casa de Mickey Mouse
Стажът е част от обучението и е напълно нормално изискванията да са много високи. Обикновено университетите нямат ограничение в коя държава ще е стажът, стига да е на английски и проектът по стажа да отговаря на условията зададени от унито. Не смятам, че има каквато и да е дискриминация, просто големи изисквания. Ако погледнете реално, в приложните университети от 8 семестъра има 2 стаж и 1 Еразъм, на практика остават само 5 в университета

# 101
Стажът е част от обучението и е напълно нормално изискванията да са много високи. Обикновено университетите нямат ограничение в коя държава ще е стажът, стига да е на английски и проектът по стажа да отговаря на условията зададени от унито. Не смятам, че има каквато и да е дискриминация, просто големи изисквания. Ако погледнете реално, в приложните университети от 8 семестъра има 2 стаж и 1 Еразъм, на практика остават само 5 в университета

Има има, мнооого расизъм. Той не е от страна на университетите, а от фирмите уж предлагащи стаж. Едно е да си черен, дръпнат или украинец, съвсем друго българин или румънец. Като им кажеш на холандците, че са расисти изведнъж скачат и стават много услужливи, хаха. Помощта на университета се сътои в това, че  ти казват, продължавай не се отказвай и толкова. Иначе условията им са безумни понякога, но като сме се хванали за хорото ще играем. С две думи, плащаш такса на университета по време на стажа, не получаваш никаква помощ. Плащаш също и ако не си намериш стаж, защото иначе няма да отидеш на обмен за който те мотаят до последно и с това допълнително затрудняват намирането на стаж, защото сроковете стават безумно кратки.

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 17:03 от Бубето

# 102
  • София
Аз нямам нищо против изискванията на университета.
Но ... университетът не съдейства с нищо, ама с абсолютно нищо за намирането на стаж, плащаме такса по време на стажа и срещу нея нищо не получаваме, само изисквания.
За дискриминация нищо не смея да кажа. Има ли, няма ли, няма как да преценя. Синът ми се тормози, че не е достатъчно добър и затова не го канят на интервю.

# 103
И в България има проблеми със стажовете. Да не забравяме, че студентът е външно спрямо съответното дружество лице, а пълноценното му навлизане в работата предполага достъп до фирмени тайни и риск да се разкрият по-късно  пред конкуренти. Съгласна съм с Лютиче, че след като стажът се води учебен и е заложен в учебния план, следва да бъде асистиран от университета.

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 18:30 от Шарлот

# 104
  • София
И аз питах преди време, казаха ми , че не са ок.
Има много обяви, но нещо имаше нередно. Отказах се.

Общи условия

Активация на акаунт