Студенти в Нидерландия - 22

• 54 909
  • 737
  •   2
Отговори
# 120
  • Sofia
Много странно, моят син каза че ако имаш необходимия минимум от брой  кредити, можеш да оставиш изпит за следващата година! Thinking

# 121
Много странно, моят син каза че ако имаш необходимия минимум от брой  кредити, можеш да оставиш изпит за следващата година! Thinking
За Фонтис ли е изискването?

# 122
Момичета, по спомен някой някъде беше споменал списък с лекарства. Имате ли нещо, което да послужи като база.
Сложете широкоспектърни антибиотици; противоалергични; некортикостероидни противовъзпалителни; антибиотични капки за уши и капки за нос. Ежедневните лекарства може и там да си вземе без рецепта.

# 123
Зависи, невзетият изпит, колко кредита ти носи. И предишните години беше така, даже във Фонтис, ако не си вземеш изпит и трябва да повториш, дори не даваха същата специалностда запишеш, а трябваше да избереш нещо друго. Сега не знам дали е така.

# 124
  • Sofia
За Фонтис ли е изискването?

Да за Фонтис. Чакам го да се прибере и да видя с очите си, че го записват за втората година . После ще споделя

# 125
Говорим за различни неща. Когато има необходимия брой кредити за преминаване, то може да се запишеш следващата година, дори да има невзет предмет. Следващата година се повтаря не цялата година с всички предмети, а само невзетия, като се ходи на занятия, правят се индивидуално работите (не групово) и се явяваш отново.
Има университети и специалности, които изискват за първата година да се вземат пълните 60 кредита, но те са по-скоро изключения. Всеки университет си определя броя кредити с които можеш да преминеш във втори курс. След разговор с детето (уточнявам, че става въпрос за академичен университет) от втори курс няма изискване за броя кредити, с които минаваш в следващата година. То затова го има и изискването за 10те години - може да се повлачиш над годините доста, стига да плащаш на унито таксата Simple Smile
Аз няколко пъти съм го писала това - моето дете минаваше годините с 55 кредита, винаги си оставяше по един предмет за следващата година (въобще не се е явявала дори на изпит). Къде от енергоспестяване, къде от желание да вземе добре останалите, къде записваше и допълнителни предмети.Така удължи следването с един семестър =>3,5г и още половин година писа теза = общо 4 години.

# 126
Говорим за различни неща. Когато има необходимия брой кредити за преминаване, то може да се запишеш следващата година, дори да има невзет предмет. Следващата година се повтаря не цялата година с всички предмети, а само невзетия, като се ходи на занятия, правят се индивидуално работите (не групово) и се явяваш отново.
Има университети и специалности, които изискват за първата година да се вземат пълните 60 кредита, но те са по-скоро изключения. Всеки университет си определя броя кредити с които можеш да преминеш във втори курс. След разговор с детето (уточнявам, че става въпрос за академичен университет) от втори курс няма изискване за броя кредити, с които минаваш в следващата година. То затова го има и изискването за 10те години - може да се повлачиш над годините доста, стига да плащаш на унито таксата Simple Smile
Аз няколко пъти съм го писала това - моето дете минаваше годините с 55 кредита, винаги си оставяше по един предмет за следващата година (въобще не се е явявала дори на изпит). Къде от енергоспестяване, къде от желание да вземе добре останалите, къде записваше и допълнителни предмети.Така удължи следването с един семестър =>3,5г и още половин година писа теза = общо 4 години.
И моят син направи точно същото  - за академичен университет става въпрос и не прави стаж, а си набави кредитите от други курсове и ще приключи за 4 години. За приложен университет е възможно да има други процедури. Сега си спомням, че в първата година от следването на сина ми 33% от децата отпаднаха още до Коледа и тогава разрешиха, позовавайки се на Ковид, при направени кредити от задължителната програма да преминат втора година с два невзети изпита. Това важеше само за съответната академична година и след това отпадна.

# 127
  • Бургас
Момичета, по спомен някой някъде беше споменал списък с лекарства. Имате ли нещо, което да послужи като база.
Сложете широкоспектърни антибиотици; противоалергични; некортикостероидни противовъзпалителни; антибиотични капки за уши и капки за нос. Ежедневните лекарства може и там да си вземе без рецепта.

Ами аз съм си снимала списъка от майката, която го сподели. Ще се опитам да го кача, дано дамата не възрази.
От себе си добавих два широкоспектърни антибиотика, термометър и разни мазила, които използваме у дома.

# 128
  • София
За лекарствата - за да не се моля в аптеката, пратих дъщеря ми при личната лекарка и тя й даде рецепти за каквото се сети.
Изкуствени сълзи добавям към списъка.

# 129
За лекарствата - за да не се моля в аптеката, пратих дъщеря ми при личната лекарка и тя й даде рецепти за каквото се сети.
Изкуствени сълзи добавям към списъка.

Добавям антибиотик Зинат за уши и Клацид СР  - широкоспектърен . Внимавайте с Аугментина, много е коварен и предизвиква разстройство в по голям процент от случайте.

# 130
  • столицата
А при нас и алергия

# 131
Момичета, отмениха полета от Айндховен тази вечер. Някой с този проблем има ли? Къде ще спят тази вечер. Квартирата ни е в Ротердам. Какво се прави в такъв случай? На гишето казали Ще говорим само за полети

# 132

[/quote
Дъщеря ми успя да си презавери билета чак за 18-ти и сега трябва да се е качила на автобуса за гарата.Лошото е ,че и влаковете са отменени до Ротердам.Може да се комбинират за такси!

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 23:38 от bodak

# 133
Синът ми също е с алергия. Много му помага Димиста спрей  кортикостероид и Рупафин таблетки  - антихистамин .

# 134
  • София-България, Израел - където си поискам
Момичета, отмениха полета от Айндховен тази вечер. Някой с този проблем има ли? Къде ще спят тази вечер. Квартирата ни е в Ротердам. Какво се прави в такъв случай? На гишето казали Ще говорим само за полети
Дъщеря ми трябваше да пътува. Взела е автобус до Утрехт . Още пътува. Ще искаме да върнат парите. За сега решихме да не пътува до София.

Общи условия

Активация на акаунт