Студенти в Нидерландия - 22

• 55 746
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте , от Спиди ми казаха , че тел  номер на получателя трябва да бъде Нидерландски !
Как процедирате за пратките ?
Аз искам да пратя колет заедно с пристигането му и  мислех , че с бг номера може да си бъде студент без проблем ?
Да искат и без него не се съгласяват да изпращат. пратките Спиди  Ние години наред даваме номер на близки познати в Хонландия.Този номер е проформа ,но без него не може. Никога до този момент не са звъннали за да кажат ,че идват до адрес!!!Вие си следете пратката и горе долу в дните когато ще дойде предупредете и квартирантите ,че ще получите за да има кой да им отключи и да я приеме. При синът ми ги оставят долу в кухнята  на плота .До този момент нямаме издънки,но съм чувала и за много изчезнали пратки ...

# 196
Ние пращаме със Спиди ,с български номер е,тук в Бургас засега не са ни правили проблем Друг е въпроса че тамошните куриери,са малкооо.🙄..веднъж нали ни върнаха обратно пратката,платихме едни грешни пари,а по важното беше че МД  си чакаше важни за него неща .Като цяло съм доволна.

# 197
Здравейте, може ли годишната такса от 2500 € да се плати чрез
 Revolut, правил ли го е някой и колко ориентировъчно е таксата за трансфера?
Тази учебна година плащахме с револут на вноски по около 241 Е. Университетът праща имел 2-3 дни по-рано с точната сума и на датата сами си ги теглят от сметката. Не знам каква е таксата, но не е направила впечатление на дъщеря ми. Предполагам, че е малка

# 198
Не е истина … втори полет отменят на сина ми… Какво се случва …?

# 199
  • Габрово
Само полети до България ли отменят? Или и други дестинации страдат? 😳

# 200
Вчера се чудех до коя европейска институция да пиша. Това с полетите минава всякакви граници.
Дайте идея.
Голямо разочарование е за децата.

# 201
Хора, не знам , наистина не разбирам какво се случва . Сега са взели на уиз за 18 ти, обеден полет . Нямам идея как става това - откъде им намериха билети за разпродаден полет . Времето не беше проблем този път . Нямали персонал на летището ….
Къде да се обърнат за помощ ,към коя институция ?  Търсехме вариант да се придвижат към немски летища , но гледаме че всичко е разпродадено в близките дни , предложенията са с по две- три прикачвания , придвижването е 40 часово и нагоре ….
За втори път бият път от Бреда до Айндховен в двете посоки . Страх ме е как ще издържат чисто психически на това напрежение и невъзможност да се приберат поне за малко - отпуските им се топят във времето …
Ако някой има идея къде да се обърна за да се оплача и да настоявам за компенсация , моля да сподели . На заявката им за компенсация от минала седмица са им отговорили, че причината е била в атмосферните условия и няма да видят обезщетение . Снощи времето беше спокойно , но те пак не  излетяха …

# 202
  • Deutschland/HE
Г.Д., миналата година Уиз така имаха закъснение от 4часа и обясняваха, че в от лошото време. Приятелката ми си попълни сама заявлението и получи 200евро компенсация, след месец и нещо.

П.С. полетът беше Франкфурт (Хан)-Варна.

# 203
Това е много  неприятно,направо нереално!Представям си колко са се изнервили децата  и на теб какво ти е на душичката. С тъкова вълнение и нетърпение  ги чакаме тези деца и не стига ,че е по 1-2 пъти в годината ами и да е с обструкции.!!!Изискванията  на авиокомпаниите станаха големи-то не бе багажи, то не бе места и губи време с 2 часа по-рано по летищата..а от тяхна страна само некоректност.За съжаление няма друга алтернатива за пътуване,не броя часниците  с бусувете- ''Девет дена път с камили''

# 204
Дъщеря ми беше от първите пострадали с отмяна полет. Беше ужасно!!! Представям си какво ви е, искрено съчувствам! Тогава купихме билет за след 2 дни на двойна цена, но докато не излетя бяхме под напрежение. Явно нещата в момента се задълбочават и аз не разбирам какво става. Как ще пътуват тези деца в бъдеще и до кога ли ще продължи този ад.
!? Предявихме претенции към Раян за обезщетение, но ни отказаха. Сега пробвам през агенция, ще видим какво ще стане, но това е едно на ръка. Нашите преживявания и това на децата ни, които копнеят да си дойдат е най-лошото. Направо не знам какво да ви посъветвам.

# 205
  • София
G.D., много съжалявам.
Сещам се, че може да се търси полет и до Букурещ, но не знам от коя част на България сте.

# 206
  • София/Велико Търново
И Wizz ли отменят полети, или само Райън?

# 207
Следя назад откакто преди две семици се писа и гледам, че проблемът е с Райън и то точно вечерния полет. Повечето дни лети, макар и с огромно закъснение, но има и куци, в които е отменен. На Уиз обедния гледам, че лети всички дни, макар, че и той е със закъснение.
Аз се подсигурих миналата седмица с допълнителен билет за Уиз за следващия ден след предвидения ни полет с Райън през август. Все в единия ще е. Тя и без това ще се прибира за по-малко от 10 дни до България, само колкото да събере малко слънце и топлина. В момента в Грьонинген най-високата температура била 16градуса - каза, че умирала от студ и вечер ходела с дебело яке.

# 208
Следя назад откакто преди две семици се писа и гледам, че проблемът е с Райън и то точно вечерния полет. Повечето дни лети, макар и с огромно закъснение, но има и куци, в които е отменен. На Уиз обедния гледам, че лети всички дни, макар, че и той е със закъснение.
Аз се подсигурих миналата седмица с допълнителен билет за Уиз за следващия ден след предвидения ни полет с Райън през август. Все в единия ще е. Тя и без това ще се прибира за по-малко от 10 дни до България, само колкото да събере малко слънце и топлина. В момента в Грьонинген най-високата температура била 16градуса - каза, че умирала от студ и вечер ходела с дебело яке.
И моят ще е за малко през август и от вчера вечерта обмислям да купя резервен билет, макар сега да имаме за сутрещния на Райън. Дано всичко е наред с децата, че това е такова напрежение!

# 209
  • София
Здравейте, получихме писмо за enrollment . Ако нямаш нидерландска сметка е посочен IBAN, но има и някакъв Account number. Той къде се посочва и нужен ли е за превод към нидерландска банка ?

If you do not have a Dutch bank account number, you cannot pay using the above link. You can transfer the tuition fees to account number 15.01.83.704, specifying Eindhoven University of Technology as the account holder with BIC: RABONL2U and IBAN: NL86RABO0150183704 and specify the following reference: KOL5207731000350016

Общи условия

Активация на акаунт