Студенти в Нидерландия - 22

• 55 725
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
Всяка сряда и петък излизат квартири на сайта https://magisrent.nl/apartments. Ние наехме с тях, много са коректни , но студията са малко скъпи.

Sunny bunny, много благодаря! Веднага ще проуча опцията с общината. Оказа се истинско предизвикателство! Ще продължим с търсенето със сигурност! Още веднъж благодаря за всички съвети и насоки!

# 376
  • София
... не разбирам защо University of Amsterdam е по-напред в класациите от ТУ Айндховен? Нали двете ТУ-та са едни от най-добрите в компютърните науки в Нидерландия?
И последно вярно ли е, че ако кандидатства извън нейния университет пак трябва да държи езиков изпит за сертификат?

Коя класация гледате? Много е относително. По предмет/направление или като цяло? В световен мащаб или в NL?

Обикновено, ако бакалавърската програма е на английски, не се изисква доказване на ниво за езика за магистър.

Пожелавам успех на все още търсещите квартира! Представям си колко е изнервящо в този момент през август.

Последна редакция: пт, 09 авг 2024, 00:13 от Peruanka

# 377
Здравейте, има ли някой който ще пътува с кола в посока Маастрих, искаме да върнем малко багаж, съответно , ще си платим за услугата.,Може да ми пишете на лично-
Благодаря

# 378
Здравейте, не съм писал от години в сайта и се извинявам ако съм публикувал в грешното място. Няколко месеца чета темата и от февруари търсим квартира за дъщерята в Амстердам. За съжаление нямаше късмет с томболата на университета и вече нещата са супер спешни. Ако някой има полезна информация за стая за момиче ще съм много благодарен.

# 379
Здравейте,
Търся (или предлагам) форма за взаимопомощ. По стечение на обстоятелствата до пролетта никой от семейството няма възможност да пътува до България, а имам нужда от следните лекарства: беналгин 4-5 блистера, квамател 2 кутии, флуцинар гел 5-6 тубички. По принцип имам нужда и от широкоспектърен антибиотик 2 бр., но тъй като знам колко е сложно снабдяването не смея и да мечтая. Към всичко това и  2 бутилки ракия ,и то е вид лекарство. За всичко това разбира се ще си заплатя съответната сума.
От своя страна аз ви предлагам посрещане на летище Айндховен и транспортиране до желан от вас адрес, независимо къде в Нидерландия напълно безплатно. Колата е комби, има място за багаж.
Наясно съм, че това количество е много за един човек, за това предложението е за няколко човека.
Датите на които съм свободна са: август - 14, 15, 16, 17, 18, 24, 27, 28, 31 ; и 1.09.24.
Предварително благодаря на всеки отзовал се.

# 380
  • Бургас
Синът ми пътува за Айндховен на 14-ти сряда, ще го питам дали може да пренесе лекарства, антибиотик няма проблем да купя, за ракия обаче едва ли ще му остане място в куфара

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 12:45 от bur02

# 381
Синът ми пътува за Айндховен на 14-ти сряда, ще го питам дали може да пренесе лекарства, антибиотик няма проблем да купя, за ракия обаче едва ли ще му остане място в куфара
Благодаря, не е необходимо всичко на един път, надявам се и други да се отзоват.

# 382
  • Бургас
Довечера ще говоря с него и ще Ви пиша, аз и без това в неделя ще ходя да купувам за него разни неща от аптека, в която работи моя братовчедка

# 383
Здравейте,
Търся (или предлагам) форма за взаимопомощ. По стечение на обстоятелствата до пролетта никой от семейството няма възможност да пътува до България, а имам нужда от следните лекарства: беналгин 4-5 блистера, квамател 2 кутии, флуцинар гел 5-6 тубички. По принцип имам нужда и от широкоспектърен антибиотик 2 бр., но тъй като знам колко е сложно снабдяването не смея и да мечтая.
Аз пътувам на 14.08 с полета на обяд,мога да купя лекарствата,без антибиотика.С ръчен багаж съм и няма как да взема ракия.Ако искате може да ми пишете на лично.

# 384
  • Бургас
Моя младеж е съгласен, той лети сряда 14-ти със следобедния полет от Варна, може би около 18ч  каца, живее не много далече от летището, някъде по пътя към центъра на Айндховен, така че ако Ви устройва, ми пратете до края на деня списък с нещата, които са Ви нужни, защото утре ми е денят за шопинг

# 385

Здравейте,
Търся (или предлагам) форма за взаимопомощ. По стечение на обстоятелствата до пролетта никой от семейството няма възможност да пътува до България, а имам нужда от следните лекарства: беналгин 4-5 блистера, квамател 2 кутии, флуцинар гел 5-6 тубички. По принцип имам нужда и от широкоспектърен антибиотик 2 бр., но тъй като знам колко е сложно снабдяването не смея и да мечтая.
Аз пътувам на 14.08 с полета на обяд,мога да купя лекарствата,без антибиотика.С ръчен багаж съм и няма как да взема ракия.Ако искате може да ми пишете на лично.
Ще ви пиша след 4-5 часа на лично, благодаря
Bur02 и на вас ще ви пиша на лично след 4-5 часа, пътувам в момента, благодаря

# 386
За реването не знам, ама съм бомба без закъснител преди заминаването .
Днес изпратихме багажа със Спиди, доста се бях притеснила, ама мацката искаше да отворим кашоните само за пред камерите.
Икея я чакаме деня след пристигането, ама тук бях чела ме има проблем с кашоните от мебелите. Май беше забранено да се изхвърлят в контейнерите. Така ли беше? И как се справяте?

# 387
Разходете се и намерете контейнерите за хартия/картон. Може да питате също в близки магазини.

# 388
При синът ми и в новото и в старото общежитие имаше място за кашоните.

# 389
  • София
Здравейте, бих искала да попитам - синът ми заминава след десет дни, има стая в общежитие с базово обзавеждане. Според вас какво би му било необходимо, което ще се наложи и ще трябва да си дооборудва на място?

Общи условия

Активация на акаунт