Студенти в Нидерландия - 22

• 55 682
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
  • София
След опита ни от миналата година - съветвам ви да купите само за връщане по Коледа. За отиване да изчакате програмата на конкретната специалност и тогава. Защото ние миналата година купихме връщане 22.12. и отиване 07.01. А после се върна за още 2 седмици и изкара в България до края на януари.

Последна редакция: нд, 18 авг 2024, 11:03 от Sunny bunny

# 481
След опита ни от миналата година - съветвам ви да купите само за връщане по Коледа. За отиване да изчакате програмата на конкретната специалност и тогава. Защото ние миналата година купихме връщане 22.03. и отиване 07.01. А после се върна за още 2 седмици и изкара в България до края на януари.
Аз  избързах ☺️ от страх да не свършат билетите и гледайки програмата купих билети за 23.12 и връщане на 04.01🤔.От сега следя за билети за лятното прибиране.

# 482
  • София
Мале, редактирах се - 22.12. имах предвид.

# 483
Здравейте! Обръщам се към тези, които имат опит със стая в Xior. Питането ми е позволено ли е да се внасят по-големи електроуреди,  като хладилник? Това, което видях е, че хладилникът е много малък.

# 484
  • София
Здравейте! Обръщам се към тези, които имат опит със стая в Xior. Питането ми е позволено ли е да се внасят по-големи електроуреди,  като хладилник? Това, което видях е, че хладилникът е много малък.
Аз мисля,че за 1 човек студент е достатъчен.  Магазини има на 5-10 мин пеша.  Не е нужно да се презапасяват.  Изчакайте и преценете.  Аз бях си навила на пръса  че трябва прахосмукачка.  Като видях стаята осъзнах ,че е безсмислено.

# 485
  • Русе/София
Това с лекарите сме го писали много пъти, това им е начина на разсъждение и възпитание. Антибиотиците са изключително крайна стъпка, а да се купят свободно няма как. Но те имат превенция и профилактика. Моята си е свикнала - нурофен и парацетамол (те така лекуваха ковид все пак). А е доволна от досегашната си докторка - изключително адекватни лечения винаги. Ще търси подобно отношение и сега в Амстердам.
Червенокоска, може ли данни за лекарката?

И аз ще помоля за данни.

# 486
  • София
Въпросът не е точно за тази тема, но ще го задам - някой купувал ли e офис пакет на Microsoft office за студент? Сега виждам, че има обявена доста намалена цена. Но трябва да се потвърди от учебното заведение - т.е. се очаква да заредим имейла от университета или може с личния имейл и прикачаме например писмото за enrolment?
Ще съм благодарна, ако някой се отзове с инфо Hug

# 487
  • София
Въпросът не е точно за тази тема, но ще го задам - някой купувал ли e офис пакет на Microsoft office за студент? Сега виждам, че има обявена доста намалена цена. Но трябва да се потвърди от учебното заведение - т.е. се очаква да заредим имейла от университета или може с личния имейл и прикачаме например писмото за enrolment?
Ще съм благодарна, ако някой се отзове с инфо Hug

Изчакайте с това! Университетите ма 99% са на Микрософт365 и детето ще има акаунт, който включва пакета - обикновено с права до 5 компютъра и 5 мобилни у-ва. При моите деца в Грьонинген и Бреда е така. По-интересно е при специализираните пакети като ADOBE DC, AutoCAD. Там се ползват директно от вендора или през онлайн продавачи, при които се подава университетския имейл и дават отстъпка или безплатен лиценз

# 488
  • София
Тя и моята има даден достъп от Avans, Breda, но нещо не можела да го качи. И аз й обещах да купим Blush

# 489
  • София
Тя и моята има даден достъп от Avans, Breda, но нещо не можела да го качи. И аз й обещах да купим Blush
Качва се елементарно, от портала за работа където влизат да си гледат мейла, има линк за даунлоуд на иснталатора. За МАК и Ундоус.
Тук има подробно упътване.
https://support.microsoft.com/en-us/office/download-and-install- … 9c42-23adc4716658

Като ИТ с 35 год. опит препоръчвам да си ползвате университетския МС офис, а не някакви продукти от пазара.Simple Smile

# 490
Здравейте.Моля за съвет относно картата за пътуване за студент учещ в Нидерландия.Може ли да я закупим онлайн или се ходи в офис?Какви документи са необходими. Благодаря предварително на отзовалите се.

# 491
Зависи си от университета. На дъщеря ми не са й предлагали достъп, нито са й правили проверки какви продукти използва. Така, че използваше това, което си прецени сама.

Мария, картата може да поръчате онлайн, но трябва да вземете пластика от място. Особено такава със снимка, която е с име и зарежда определени абонаменти. Никакви документи не ви трябват - попълвате си заявлението и указвате откъде ще я вземете. Детето даже вади такава на нейна приятелка преди планирано посещение - за да й е по-евтино да пътува докато обикалят.

# 492
  • София
Зависи си от университета. На дъщеря ми не са й предлагали достъп, нито са й правили проверки какви продукти използва. Така, че използваше това, което си прецени сама.

Мария, картата може да поръчате онлайн, но трябва да вземете пластика от място. Особено такава със снимка, която е с име и зарежда определени абонаменти. Никакви документи не ви трябват - попълвате си заявлението и указвате откъде ще я вземете. Детето даже вади такава на нейна приятелка преди планирано посещение - за да й е по-евтино да пътува докато обикалят.

По принцип всеки който има поща като студент има и лиценз за М365. Те не казват и не обясняват какво и как да ползваш. Тй като това са същите лизензи, които се ползват и в корпорациите и работят на същия принцип, аз знам и уведомявам децата, съответно не купувам излишни неща. Споделих за да помогна и на другите родители.
Картата за транспорта OV Chipcaard се поръчва онлайн и пристига на адреса, където студента е на квартира и е регистриран. Плаща се такса от 7.50 евро и се качва снимка. Идва малко по-бавно, до 1 седмица. Възможно е да се подаде и в някакви офиси ако има такива при вас,

# 493
365... мда, не е опция. А не е като не съм дигитално неграмотна, даже мисля доста над средното ниво Wink
Определено считам, че цените в момента са си съвсем в рамките на поносимото да се получи пълен продукт. Но кой както си е свикнал, разбира се.
Същия спор винаги възниква и с лаптопите. Какъв, ма колко пари, от унито ли, от България ли. Въпрос на + и - е.

# 494

Картата за транспорта и мен ме интересува,за колко време би станала,ако я поръчаме утре? В кой сайт точно се поръчва?

Общи условия

Активация на акаунт