Студенти в Нидерландия - 22

• 55 648
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
,Здравейте , някой от вас летял ли е през Дортмунд за Нидерландия ,за Грьонинген  ? Какъв маршрут  избирате  после и с какъв транспорт се придвижвате ? Ние летим на 29.08 със сина ми и още едно момче ! Благодаря !

# 586
.....................................

Договора мужду вас и бразилката ли беше, или между вас и хазяина?
Договора беше между нас ( Subtenant ) и бразилката (Tenant ), в съгласие с наемодателя (Landlord ).

# 587
  • София
,Здравейте , някой от вас летял ли е през Дортмунд за Нидерландия ,за Грьонинген  ? Какъв маршрут  избирате  после и с какъв транспорт се придвижвате ? Ние летим на 29.08 със сина ми и още едно момче ! Благодаря !

Без да имам опит точно по този маршрут, на теория, мисля че можете да погледнете пътуване с влак. Свалете си приложенията NS Internetional, което е за влакове от и извън Нидерландия  - https://www.nsinternational.com/en/traintickets-v3/#/search/DEDT … NG/20240829?pax=Y и NS https://www.ns.nl/en за вътрешни линии. Като се зададе на маршрут Дортмунд Грьонинген за Вашата дата излиза около 4 ч. -4,15 ч, различни цени за часовете, с няколко прекачвания, като първата нидерландска гара е Енсхеде и оттам после Зуоле и оттам Грьонинген. Пътуването с влак в Нидерландия е доста удобно. По вътрешните линии има и опцията за по евтин билет за групово пътуване за група от 2 до 7 човека и извън пикови часове, опцията е в това приложение NS -на More, Tickets shop. Само разберете как да стигнете до гарата в Дортмунд и оттам да поемете. Вижте дали няма Фликсбус или друга автобусна линия, но с влак 4 ч., ми се струва ок. Единствено прекачванията са леко стресови и това че сте с куфари, е понякога има и отмяна на влакове, тогава минавате на следващия, но ще се справите. Споделете после опит, защото Дортмунд е алтернативна опция.

# 588
,Здравейте , някой от вас летял ли е през Дортмунд за Нидерландия ,за Грьонинген  ? Какъв маршрут  избирате  после и с какъв транспорт се придвижвате ? Ние летим на 29.08 със сина ми и още едно момче ! Благодаря !
Пътувах до Енсхеде.
От летището в Дортмунд с автобус, който спира на началната спирка на  метро до Централна гара. Шофьорът ми каза къде да сляза.
После с влак до Енсехеде. Много удобно се пътува. Не помня номера на автобуса, нещо четворка имаше в номера.
За автобуса билетите се плащаха в брой, не можеше с карта.

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 14:53 от LollyPoppy

# 589
Здравейте, във връзка с ЕЗОК искам да попитам дали във всяка болница може да се отиде, става въпрос за Ротердам и съмнение за счупен крак.

# 590
Много благодаря за отговора !
,Здравейте , някой от вас летял ли е през Дортмунд за Нидерландия ,за Грьонинген  ? Какъв маршрут  избирате  после и с какъв транспорт се придвижвате ? Ние летим на 29.08 със сина ми и още едно момче ! Благодаря !
Пътувах до Енсхеде.
От летището в Дортмунд с автобус, който спира на началната спирка на  метро до Централна гара. Шофьорът ми каза къде да сляза.
После с влак до Енсехеде. Много удобно се пътува. Не помня номера на автобуса, нещо четворка имаше в номера.
За автобуса билетите се плащаха в брой, не можеше с карта.

# 591
Хриси,  писах ти на лично .
Здравейте, във връзка с ЕЗОК искам да попитам дали във всяка болница може да се отиде, става въпрос за Ротердам и съмнение за счупен крак.

# 592
Здравейте! Синът ми ми изпрати файла с документа, който трябва да се преведе и подаде в НАП- става въпрос за това, че е приет безусловно. Малко ме притеснява, че няма никакъв печат , а просто документ , който всеки може да си сътвори Simple Smile Така ли трябва да бъде? Благодаря предварително!

Миналата седмица ходих в НАП и подадох само разпечатано потвърждение и превод. Всичко мина без проблем.
Изискването в сайта на НАП е да са преведени от лицензирана фирма.

# 593
Здравейте, нахлувам с въпрошче. Ако правилно съм разбрала за компютърните програми в академичните университети се изисквал матура по математика. Някой, може ли да каже с каква оценка е приет. Също се чудя може ли да се избегне матурата, т. к. мислех да кандидатства и в СУ, но с приемен изпит. Другото ми притеснение е, че докато чакаме матурата, шанса ни за квартира/общежитие се изпарява.

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 20:15 от krasi78

# 594
Ние със сина ми летяхме до Дюселдорф първата година. Наехме кола от летището до Нейгмеген. Така бяхме мобилни и в самото градче и набавихме лесно необходимите неща.

# 595
  • София-България, Израел - където си поискам
Бях чела тук,че със снимка на хартиена рецепта от България,  мо е да вземе лекарство  в Нидерландия.  Дали ще дадат антибиотик?
Дават лекарството. Хубаво е да помолите лекаря да напише името на английски и възраст. Така е взимала дъщеря ми и не е имала проблем.

# 596
krasi78, всеки университет си има определени изисквания. В Айндховен искаха да е взета матурата по МАТ, но спец.е нумерус фиксус и се държи изпит по МАТ. В Делфт също има изпит. За Лайдън и Маастрихт, мисля, че  не искаха матура, а и там няма изпит.

# 597
Няма еднозначно правило за матурата по математика. А до догодина може пак да сменят нещата (както се очаква). Така или иначе до отваряне на системата унитата и публикуват какво искат за всяка специалност. А срокът да си изберете втора матура е доста по-натам във времето.

# 598
За Лайдън и Маастрихт, мисля, че  не искаха матура, а и там няма изпит.
А те академични университети ли са? При нас кандидатстването ще е догодина, та има време да разпитам. 😀

# 599
Трябва да си проучите самостоятелно - в някои от градовете има и академичен и приложен.

Общи условия

Активация на акаунт