Сериозен ли е или не, как да разбера ?

• 8 372
  • 178
  •   1
Отговори
# 45
По-скоро трябва да инвестира някакво време в себе си, да се образова, да поработи, да израстне, да си намери интереси извън мъжете. Привличат я неподходящи, защото тя самата е неподходяща и защото още е незряла и се води само по нещата, които й предизвикват най-първичните емоции. Малко време без мъже, да осмисли нещата, да обърне внимание на детето (кой го гледа наистина?), да поулегне, че иначе вероятността да цъфне с още едно от същия типаж е много голяма. Между лошото момче, което иска само да те мине и не носи отговороност за нищо и скучния добряк, има сума други типажи. Но кои от тях ще обърнат внимание на незряла млада майка, която се влюбва от няколко приказки и след няколко чашки е готова?

Така, да уточня, че нямам безразборни връзки с мъже, и последните 2 години това което правех е да си гледам детето и да развивам себе си (четох литература за личностно развитие, намерих си хоби, до колкото времето ми го позволява), общо взето не съм се отдавала на забавления и никога не съм неглижирала детето си, дори напротив! Оставяла съм го при родителни ми за 2дни, но попринцип с цел за да изчистя вкъщи и да се наспя а не защото ми се живее). Тоест бях сама. Усещам обаче, че съм на етап в който съм готова да се открия пред някого и да го допусна до себе си. ( готова съм за отношения с мъж- сериозни, тъй като краткосрочни забавления не ме устройват). Казвам го, защото тук във форума виждам, че масово хората когато чуят, че имам дете, и ме вълнува темата “мъже”, моментално ме слагат в графата на “безотговорна майка” и “кой забога гледа детето, докато тя си ходи по мъже”. Не крия, че си падам по мъже, който често се оказват недостатъчно сериозни и отговорни, защото са от типа, който живее на макс и общо взето с тях не ти е скучно. Но всъщност това не ми харесва и знам, че такъв човек не мога да допусна но мен и детето си с надеждата да поеме отговорност за нас. За това ми е интересно да ме насочите,  какво точно притежава, по какво се познава, какво е “зрялото” поведение на мъж, способен да приеме мен и детето ми и мен и дстатъчно отговорен за да се справи с това да се грижи за семейство. НЕ РАЗПОЗНАВАМ ДВАТА ОСНОВНИ ТИПА МЪЖЕ, това е темата, а не какво да променя в себе си и какви кусури имам. За себе си, като човек свикнал (преди) да живее на пълни обороти, не намирам отговор на въпроса защо спокойните мъже, работещи от 8 до 5 и излизащи веднъж в месеца, не ме привличат, и се интересувам има ли някакъв среден вариант между двата типа и КАК да позная такъв човек.
Откога сте разделени с бащата на детето ти, може ли да ни припомниш?

# 46
Тази тема не е такава, ама аз как да взема насериозно възрастна жена, която цензурира "секс" като някаква ученичка и дори не може да пише полуграмотно?

Ясно, щом цензурирането на думата секс “ като ученичка” те дразни, значи си тук за да се дразниш. Не съм възрастна, а млада жена Wink. Цензурирам, защото не знам дали няма да изтрият темата ми, ако се споменава често- това не е въпрос. Относно правописа ми, ще му обърна внимание и вече  веднъж казах  БЛАГОДАРЯ! Не си търси повод за конфликт.

# 47
И като ги разпознаеш свестните, какво? Те явно не те привличат.
По-скоро отдели време да опознаеш себе си, и да поправиш дисфункционалните модели, които следваш. Едва тогава ще се промени нещо.

Как мога да променя тези модели ?

# 48
Като за начало да пораснеш и да разбереш, че рекламите и филмите, с които цялото ваше поклонение е израснало - живей на макс, греби с пълни шепи от живота и т.н. не работят в реалността. Не можеш да имаш всичко. Мъж, който ще е отговорен към теб, детето ти, евентуално общо дете, дом, домакинство няма как да живее на макс, щото трябва да работи, трябва да се занимава с децата, с много още неща, ипотека, лизинг и т.н. и накрая вечерта няма да има енергия за живеене на макс. Т.е. дори да вържеш някои от тези типове, по които си падат, той вече няма да е толкова забавен и да те държи на върха. Отделно ми се струва си падаш по драмата, бъркаш несигурността и неангажираност на този тип мъже с голямата тръпка, докато мъж, който ти дава сигурност също би бил скучен.
Съжалявам да го кажа, но не мисля, че можеш да се промениш на този етап. По добре си карай на забавления с мъже, които те привличат и без други очаквания, от колкото да се опитваш с някой, който ти е скучен. Само ще е мъка и за двамата така като гледам. По нататък може да узрееш повече за това, което твърдиш, че търсиш.

# 49
Насилственото търсене на мъж никога не води до успех. Чела си много книги са самопомощ и етц., в повечето такива животът се гледа през една много тъпа призма, изграждат се някакви образи 'какъв трябва да си', 'женска енергия', 'мъжка енергия' и етц. В края на деня, нямаш каталог, от който да избираш, нито е сигурно, че най-перфектният мъж ще ти хареса.

Та, концентрирай се върху себе си. Излизай с мъже, но не си представяй всеки с брачна халка, защото това те пренавива и си личи от километри. Никой не обича натегачи, дори и да са сериозни.

# 50
Ще ти отговоря с едно изречение.
Когато търсиш мъж на всяка цена, няма да стане.
Хубавите неща се случват случайно, когато не ги търсиш.
Няма такова нещо като мъж само за секс и за сериозна връзка.
Има мъж за теб, и такъв, който не е за теб.
Станаха повече изречения, но имам въпрос.
На 26 къде си се разбързала?
Аз на 47 още търся любовта.

Що за неподходящи съвети !
Явно вашата методика е безрезултатна, трябва ли и авторката да чака 20 години (без гаранция за успех)?
Може характера ѝ да не е от чакащите и надяващите се.
Съдбата, късметът или както там го наричате, трябва малко да се подбутне, сам не се сеща какво ви се иска на вас точно.
Даже народа има една поговорка - Господ дава, но в кошара не вкарва.
Повечето работи в тоя живот с чакане не стават.
Кой е казал,че не съм я намирала. Просто не се е получавало. И аз съм самотен родител с дете на 11 и приоритетите ми са други. Ако я намеря - добре, ако ли пък не- здраве. Чудно ми е на 26 това да ти е основната самоцел. Аз на 26 защитих магистратура.

# 51
  • Paris, France
И като ги разпознаеш свестните, какво? Те явно не те привличат.
По-скоро отдели време да опознаеш себе си, и да поправиш дисфункционалните модели, които следваш. Едва тогава ще се промени нещо.

Как мога да променя тези модели ?

Не можеш да ги промениш. Какъв типаж мъже ще харесваме зависи от гени, социална среда и популярност в нея, нива на смъртност около нас когато сме били деца и в ранен пубертет, наличие или липса на роден баща у дома. Не е променливо след половото съзряване.

Казваш, че не харесваш мъже с 9 to 5 lifestyle. Добре. Тогава не излизай с такива! И аз не ги харесвам.

Младите, красиви купонджии с интересен живот и висока популярност имат много избор и няма нужда да се правят на сериозни за да намират жени. И аз харесвам такива. Повечето се обвързаха с млади, винаги по-млади от тях жени без деца. Някои си намериха млади и бездетни жени дори когато вече имаха дете от друга. Такива биха излизали с тебе докато не им се е приискало дете, но не биха си причинили невръстното ти дете ако трябва да живеят с него.

Ако аз бях на 26г, с малко дете и свободна, красива и вървежна, щях да си излизам с типажа, който си ми харесва, но без да търся обвързване. С времето някой от тези мъже може да се привърже към мене и да се получи сериозна връзка. Не бих раждала друго дете, обаче.

# 52
Скрит текст:
По-скоро трябва да инвестира някакво време в себе си, да се образова, да поработи, да израстне, да си намери интереси извън мъжете. Привличат я неподходящи, защото тя самата е неподходяща и защото още е незряла и се води само по нещата, които й предизвикват най-първичните емоции. Малко време без мъже, да осмисли нещата, да обърне внимание на детето (кой го гледа наистина?), да поулегне, че иначе вероятността да цъфне с още едно от същия типаж е много голяма. Между лошото момче, което иска само да те мине и не носи отговороност за нищо и скучния добряк, има сума други типажи. Но кои от тях ще обърнат внимание на незряла млада майка, която се влюбва от няколко приказки и след няколко чашки е готова?

Така, да уточня, че нямам безразборни връзки с мъже, и последните 2 години това което правех е да си гледам детето и да развивам себе си (четох литература за личностно развитие, намерих си хоби, до колкото времето ми го позволява), общо взето не съм се отдавала на забавления и никога не съм неглижирала детето си, дори напротив! Оставяла съм го при родителни ми за 2дни, но попринцип с цел за да изчистя вкъщи и да се наспя а не защото ми се живее). Тоест бях сама. Усещам обаче, че съм на етап в който съм готова да се открия пред някого и да го допусна до себе си. ( готова съм за отношения с мъж- сериозни, тъй като краткосрочни забавления не ме устройват). Казвам го, защото тук във форума виждам, че масово хората когато чуят, че имам дете, и ме вълнува темата “мъже”, моментално ме слагат в графата на “безотговорна майка” и “кой забога гледа детето, докато тя си ходи по мъже”. Не крия, че си падам по мъже, който често се оказват недостатъчно сериозни и отговорни, защото са от типа, който живее на макс и общо взето с тях не ти е скучно.
Но всъщност това не ми харесва и знам, че такъв човек не мога да допусна но мен и детето си с надеждата да поеме отговорност за нас. За това ми е интересно да ме насочите,  какво точно притежава, по какво се познава, какво е “зрялото” поведение на мъж, способен да приеме мен и детето ми и мен и дстатъчно отговорен за да се справи с това да се грижи за семейство. НЕ РАЗПОЗНАВАМ ДВАТА ОСНОВНИ ТИПА МЪЖЕ, това е темата, а не какво да променя в себе си и какви кусури имам.
Скрит текст:
За себе си, като човек свикнал (преди) да живее на пълни обороти, не намирам отговор на въпроса защо спокойните мъже, работещи от 8 до 5 и излизащи веднъж в месеца, не ме привличат, и се интересувам има ли някакъв среден вариант между двата типа и КАК да позная такъв човек.
[/spoiler]
Първо. Само ти и единствено ти си отговорна за себе си. За детето сте отговорни ти и баща му. Трети няма!
Второ. Мъжете нямат "типове". Има цяла наука за човешката психика, която се нарича психоанализа. Ако имаш капацитет, чети.

# 53
Не  ми се пише едно и също, но съм на мнението на rf22.
Ако приемаш съвети, не бързай с търсене на партньор за семейство. Изчакай малко по-зряла възраст, когато може би ще имаш по-правилна преценка. Дано!

# 54
  • Paris, France
3. В каква среда са тези мъже, как изглеждат, и може ли изобщо да са и красиви и сериозни  и млади, тъй като аз съм на 26г., и мъж над 33 (най- много) не желая.

Да, може, разбира се. Аз винаги попадах на красиви и сериозни мъже, не всичките млади. Само дето сериозности не исках. Приятелките ми, които квачеха за сериозни връзки, все попадаха на мъже, които се дърпаха от обвързване. Самото показване на желание за обвързване от страна на жената плаши мъжете или решават, че е отчаяна ниска топка и бягат.

В развития свят мъжете рядко се обвързват преди средата на 30те години. Някой може да е много сериозен и красив, но няма да се обвърже на 27 или 29г, а ще изчака до 34 или 35г за да попътува и да си поживее. Рано се женят индийци и някои африканци, по-бедните южноамериканци, но ти едва ли искаш такъв.

Повечето млади мъже, които биха искали сериозна връзка, търсят жена без ангажименти. Ти имаш дете и сама пишеш, че обсебва доста от времето ти. Всеки мъж би предпочел детето му да бъде обгрижвано от майката без тя да трябва да се раздвоява и да гледа и друго дете. С тебе няма да може да има пълноценен социален живот без да ощетите детето, което вече имаш.

Ти като беше млада и бездетна, излизаше ли със самотни бащи? Живяла ли си с такъв и пое ли отговорност за него и детето му?

# 55
  • София
Невена, не слагай всички под ножа. В България има младежи, които биха направили семейство с млада жена с дете. Тук все още са много балкански ориентирани и търсят фертилна жена. Което, разбира се, може да е нож с две остриета - да попадне на някой традиционен ревнивко - ракията, салатата, метлата и прочие.

# 56
То хубаво фертилна, ама много хора искат само едно дете. И ако мъж вземе жена с готово дете тогава или трябва да направи компромис за две деца в семейството, или да се откаже от свое собствено.

# 57
Биха направили, но ако жената е с друго поведение, мислене.... Тя хубаво търси млад, красив и готин, посочвайки, че тя самата е привлекателна... Ама тя е с дете, пие и ланка глупости. По принцип нито едно от тези неща само по себе си не е кой знае какъв проблем, но тук са в комбинация.

# 58
  • Paris, France
Не твърдя, че никой 25 или 29 годишен няма да създаде семейство с жена с дете. Твърдя, че млад, красив, под 33г, интересен, купонджия, трудно ще започне да излиза с жена с дете с намерение да се жени за нея. Добави и пиянските изпълнения и секса на втора среща и става една......

Фертилността е голям позитив, да.  Само дето приемащите фертилна с дете я приемат, защото не са намерили фертилна без дете със същите качества, която да е поискала да им роди и на тях едно.

Един от първите въпроси, които моят мъж ми зададе беше имам ли деца. Като казах, че не, обясни, че не може да има връзка с жена с деца.

Авторката може да се ожени за млад. Може за красив. Може и за интересен. За млад, красив и интересен - трудно.

# 59
Няма точно определение, което ще те отведе до правилния отговор или мъж.
Правилният, когато дойде ще го усетиш, без значение дали сте си легнали на първата или 100-та вечер.Ще те търси и след секс, ще е постоянен, ще решава проблемите ти, ще обича детето ти и дори няма да имаш нужда да задаваш тези въпроси. Той ще си покаже!
Несериозният, от друга страна, ще се появява и изчезва. Ще се появява само като иска нещо, което да удовлетвори само неговите нужди.
Друго,което може да направиш, е да се довериш на усещането си как се чувстваш до определен човек-спокойна или нервна.
Просто няма правилна формула!

Общи условия

Активация на акаунт