💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 1 💛

• 20 637
  • 771
  •   1
Отговори
# 630
Преведоха ли ви болничните за м. Юни? Гледам, че миналия месец на 2.06 съм имала превод и очаквах тази седмица във вторник или четвъртък да има превод за м. Юли, но не. Не, че ми е спешно, но се чудя дали всичко е наред. Нямам ПИК за НОИ, а само за НАП, за да проверя. Болничния съм го предала още в началото на месеца, а по принцип не се бавят с подаването им, та да си сверя часовника и с вас. Вие имате ли превод за миналия месец?

# 631
Аз имам превод за юли, но моят се забави, трябваше преди седмица да преведат. Забавяне от работодателя...
Иначе моята девойка яде през 2.5-3 часа, всеки път различни количества. Педиатърката каза да не следвам графиката на кутията на АМ. Колкото й се яде, толкова. Тя от понеделник е във фаза и доста похапва... Преди това от жегите значително по-малко.
Днес се скъсахме от разходки и спи много. Стискайте ми палци вечерта да е лека Joy

# 632
И аз имам превод от 1 август.

# 633
На мен са ми изплатили и за два дни от август. Болничния от болницата ми беше до 04.08.

Нашето бебче е на 46 дена и суче около 25/30 минути на около два часа. Изцяло на кърма е.
Роди се 2780 гр, в момента е 4100 гр.

# 634
Поздравления, Кис! Това е супер наддаване! HugHeart
Нашето бебче е на 46 дена и суче около 25/30 минути на около два часа. Изцяло на кърма е.
Роди се 2780 гр, в момента е 4100 гр.

# 635
  • Варна
Милена 12345 аз съм със шишета на Филипс Авент. Самите шишета като ги купих бяха за 0+ месеца с две капки и си беше добре. След две седмици правим 3 месеца и вече сме на 1+месеца и капките са 3.Смених ги като направи 2 месеца,за по-добър поток. И с тях се храни добре.
Ние май започваме драмата със зъбите. Май ще се очертае още по-гадно от коликите. Днес имаше и първата лигичка. От няколко дни Марти е неспокоен, гризе биберона като кученце докато пие мляко. Днес не сварвам да държа ръчичките му. Голямо търкане на очи, нос, уста. Целия стана червен в личицето.Търка се в рамото ми. Удря ми едни главички нервно. Май така се започва... Рано ми се струва, но... Тъкмо минаха коликите и хоп следващото по-ред.
Някой беше писал за  взаимодействието на витамин Д и стряскането. Намалихме  капките и се стряска по-лесно.

# 636
И аз на първи август имам превод за юли.
Нашата девойка също е изцяло на кърма,яде по 10-15минути,давам само едната гърда на хранене.Като сме на разходка навън и  вземам изцедена кърма 110 мл,ппц си ги пие но последните 2 дена пие по 60-70 мл,не знам защо надявам се да е моментно от ваксината.На нас ни каза ЛЛ да спирам нощното хранене,до сега я будих аз да яде,вече си спи от 22:30 до към 5:30-6 тогава хапва и пак ляга да спи.Събуждам я към 8:30 и си прави около 10 часа нощен сън.
Иначе мен ЛЛ много ме изнерви пак с това хранене,щом яла през два часа през деня значи кърмата не й достигала.А всеки месец си кача по едно кило,смятам че си се храни много добре и е нормално в тия жеги да яде по на често.Вие как мислите ?

# 637
Mama 06, направо все едно описваш моето дете. На месец и половина обаче си мисля, че още няма как да са зъби (то ясно, че няма да поникнат, но и за предстоящи симптоми ми е рано). Също започна да се плюнчи, прави балончета, суче си ръчичките, блъска си главичката в мен като я държа по-изправена, загризва ми я рамо, я ръка, каквото може. Казват, че зъбите са по-гадни от коликите.

RadinaV, според мен в тези жеги е нормално да й се яде повече. Все пак и с кърмата утолява жаждата си. Аз не бих се притеснявала, ако детето е на кърма и й се хапва по-често. По принцип кърмата по-бързо се обработва и мисля, че е нормално да огладнява по-скоро.

# 638
VaniaK е напълно права. Режима на 3 часа с кърма е само някакъв ориентир. Сигурна съм, че много от вас не прекарват по 3 часа без да пият вода или да хапнат нещо.
Както и махането на нощно хранене на кърма на тази възраст според мен, опита който имам с 2 кърмени деца до над 2г и всичко изчетено, е пълен абсурд. 10 часа без прием на нищо и аз не правя. Това е измислица само на българските доктори. Оставям това тук:

# 639
И за мен е рано за махане на нощното хранене.
Моята също си яде ръцете и пуска лиги, според сестра ми зъбите й са започнали да никнат. На мен ми се вижда рано - на 10 седмици е.

# 640
mama 06 благодаря! Реално сте почнали с номер 2?
Защото в нашия компкект започват от единица и сина ми се храни с нея.
Но тъй като е доста лаком и яде страшно бързо, ми се струва че гълта много въздух и после коликите са факт.
Затова се чудех дали да не сменя номера 🤨
Друго интересно е, че с биберон единица от комплекта, млякото изстича много бързо, купих резервни биберони... единицата почти не пропускаше, малкия не можа да се нахрани, мъжа ми се опита да разшири дупките, но прекали с отвора и в крайна сметка ги хвърлихме.
Не мога да разбера защо такава разлика
Логиката е по-високия номер да пуска повече мляко, нали?

Последна редакция: пт, 09 авг 2024, 04:33 от milena12345

# 641
Махането на нощното хранене, до колкото съм чела, води до намаляване на кърмата. Ако не ви е в изобилие може би рискувате.
В моя случай кърмата е мн малко и затова стимулирам с често кърмене и помпата и през нощта.
Но уви не стига кърмата и явно ще трябва да дохранвам с АМ. Някой може ли да сподели как да избера марка АМ? В болницата им даваха на Хип и бях взела от него, но ѝ образува болезнени газове. Искам да избера някое с по-изчистен състав, повечето имат палмова мазнина.

# 642
Аз съм с това козе мляко. Направо оставям линк да си видиш и състава, но мисля че е ок.
https://befit.bg/babybio-caprea-1-bio-koze-mljako-za-k-rmacheta-0-6-mes-800g
Има го и в Ремедиум, но в БиФит е една идея по-евтино. 800 гр е опаковката и мисля, че е ок като цена.
Преди бях с Лактана, но гледам, че има и то палмово масло. БейбиБио го намирам за по-добро.

Последна редакция: пт, 09 авг 2024, 11:30 от VaniaK

# 643
Благодаря за отговорите момичета.Тя днес се събуди в 4 часа да хапне и май ще продължавам да си я будя по него време да яде.Кърмата ми за сега си е добре,аз след нощното й хранене се доизцеждам че иначе почват да текат и вадя по 90-100 от двете.Иначе обяснението на ЛЛ беше да си почивало коремчето.
milena12345 ние също ползваме шишета на филипс и от около 3 седмици й смених бибероните с 1+ преди това бяха на 0+, та някъде по форумите бях чела че имало стари и нови биберони и старите пускали повече,може и при теб да е такъв случая.Иначе по-големия номер трябва да си пуска повече.

# 644
Ваня, благодаря. Ние живеем точно до Befit 🤗

Общи условия

Активация на акаунт