💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 1 💛

• 20 626
  • 771
  •   1
Отговори
# 645
Аз ако не съм кърмила 5-6 часа едва вадя от двете 80 мл... Въпреки, че постоянно е на гърда.
Бебетата само на кърма е съвсем нормално да се хранят на два часа. Според мен е най добре да се водиш по бебето. Ако му се яде нощем яде. Моята вчера едва заспа в 12 вечерта и спа до 5:30, когато се събуди яде, като не си спи. Но нощем поне при мен има най-много кърма. Следобед  хич я няма.

# 646
Кърмене ние сме по около 10/15 минути и на хранене давам само една гърда и на следващо друга. Леко разредихме и сме на 3 часа грубо (понякога на по малко а вечер най много е издържал до 4 часа). Имаме средно по 7/8 хранения на ден
Растеж слава Богу наддава Ок, че е само на кърма а не се цедя и незнам въобще по колко пие. Вече е на 2 месеца и една седмица, първият месец порастна с 1 и 300, вторият с 1 кило и 200. Роди се 2750, а сега е над 5 кила. НеЗнам обаче колко е пораснал на см, че чак другата седмица сме при педито и ще бием и ваксина
Витамини някой пита за добавки- аз пия всичките които си взимах като бременна, само намалих желязото. Скоро ще дам кръв да проверя как е ситуацията и дали имам липси, че е важно заради кърменето
Море поздравявам ви с един който хареса морето и се проветрява дупето 🤗🤗А ако още се чудите за количка или за следващо бебе, продължавам да хваля cybex който има 100% проходимост на вдички терени 😃😇
forest не писа как сте!!!! Надявам се всичко Ок!!!♥♥🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Биба и мойте са с биба, защото тя лесно се маха а ако смуче пръстче е сложна работа…ползвам само за заспиване и леко да се успокоява ако го боли коремчето. И с първият бяхме така и лесно я махнах. Също е много полезна зимата, като разхождаш бебето за да не диша през устата, защото така настиват а да диша само през нослето.

# 647
  • Варна
Милена 12345  да, точно така, започнахме с 2 капки. Както си бяха шишетата. По принцип пише, че ако бебето е лакомо да се използват биберони с по-малки дупки(по - малък поток, по- малко капки), точно  за да не се натоварва стомахчето и да няма колики. Ако яде бавно- по-голям поток.И да, има разлика нежду стари и нови биберони ,както друга мама беше писала. Освен да гледаш годината на производство.
Vania, явно  с бавни стъпки всички отиваме към фаза две - никнене на зъбки. Вече гледам  за гризалки😀.

# 648
Това да смятам, че моята единица е дефектна? Защото уж е най-малкия поток, а се лее това мляко.. 🤨

# 649
Здравейте, мамчета! Моята бебка се роди на 3-ти юни. Имам един въпрос, напоследък е много неспокойна като че ли я боли коремче има и разтройство което е само след обяд, до обяд нищо ѝ няма и след обяд се започва така е вече към седмица и не знам какво да правя , първоначално бяхме на аптамил пронутра, но не я наяждаше и връщаше от него и го сменихме на хип антирефлукс  , беше ѝ добре, но напоследък нещо ѝ става и не знам какво да правя? Дали е от млякото промяната?

# 650
Здравейте,
Терминът ми беше на 26.06., но родих нашите близнаци на 21.05.2024г. в Майчин дом в гр. София.
Малко късно се включвам в групата, но се надявам да можем да обменяме ценна информация Wink
Не съм много веща в нещата във форума. Ако смятате, че трябва да вляза в групата за родени през май, посъветвайте ме.
Близнашка мама Wink

# 651
След две деца се научих да казвам на педиатъра това, което иска да чуе. И те грешат, особено ако не си подновяват информацията.
Вчера ми даде лист с информация за храненето на бебе.
През втори месец пише да се дава сок 😂 през трети в 18часа кисело мляко 2% 😂
Да няма кърмене/АМ през нощта 😂
Кърмя на поискване , което е м/у 2-3 часа. По някога може и по-често. Веднъж само пропусна нощното, рева дълго и на края го съблякох по памперс , явно му хареса и заспа дълбоко.

# 652
И аз още с първото дете а и сега, като ми кажат да махна нощното хранене казвам добре и повече не коментирам. Моята наистина яде по 6 пъти на ден, колкото е препоръчително, само че 1-2 хранияния са си нощни без изгледи да ги маха.

Добре дошла, Лили! Ще си имаме близнаци в темата! 😊

# 653
Леле ioni, сериозно ли е това? Не мога да повярвам, че е възможно. Толкова е тъжно, сигурно има майки, които ще бъдат подведени Sad

# 654
Момичета,вашите бебета отделят ли много слюнка?
Моята от няколко дни на моменти се дави даже,а за зъби е доста раничко.

# 655
Да, яко. И се дави също. Моите рано изкарват зъби и не се учудвам. Голямата на 4 месеца беше с 4 зъба.

# 656
И моята се дави. И с млякото се дави понякога явно и е силна струята. И лиги текат, ама зъби не виждам още.

# 657
И моята се плюнчи и задавя със слюнка, а и си яде ръчичката. Много се мъчи при изхождането по голяма нужда нощем - чак до рев стига от напъни, но няма запек, а е кашаво. Вече и на мен ми се реве.

# 658
Не мога да повярвам, че още има хора, камо ли педиатри, които съветват да се дава сок на два месеца....
Аз установих, че моето много се ядосва и най вероятно затова не искаше да суче, на силната струя в началото, сега чета и прилагам всякакви неща, само и само да не се изнерви и да поцока още малко...
Утре пак съм на гинеколог и ако ми даде зелена светлина, следобед ще се топна в морето Simple Smile

# 659
  • Варна
И моята се плюнчи и задавя със слюнка, а и си яде ръчичката. Много се мъчи при изхождането по голяма нужда нощем - чак до рев стига от напъни, но няма запек, а е кашаво. Вече и на мен ми се реве.

И ние сме така с изхождането. Започва с напъните проплаквайки към 05:00  до към 07:00 - 08:00 , като се буди през час.И ние нямаме запек, но трудно се изхожда. Слагам пробиотични капки. Имаше резултат и с изхождането и с газовете, но последните дни се затруднява.
Не знам как бяхте вие момичета по време на бременноста, но аз можех да не се епилирам с месеци. Нямах никакви косми, нито растяха - по крака, ръце, мишници, вежди. Супер яко беше. А кожата на лицето ми една нежна. Сега всичко се върна с пълна сила-и окосмяването и сухата коса и кожа. Та барабар с някои неразположения, това пък ми беше супер бонус.

Общи условия

Активация на акаунт