💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 1 💛

• 20 611
  • 771
  •   1
Отговори
# 660
Със сигурност има майко, които следват тази схема...
Преди бременността използвах фоотепилатор, докато бях бременна и дори сега резултатите ми се запазиха. Единствено започва да ми пада косата, неизбежно е. 9 месеца един косъм не падна.
И Емил има слюнка, не много, също се дадви. Не вярвам да са зъби при него.

# 661
Верена също се плюнчи, но е рано за зъби. Батковците й бяхо около 7.5 - 8 месечни, когато имаха първо зъбче. Надявам се и тя да е така, защото съм чувала, че късните зъбки са здрави.
Това с космите, през бременността е вярно, и аз почти нищо нямах, а сега нещата са си както преди. Винаги щом забременея, косата ми се омазнява по-често - в началото, а после идва ред на наистина здравите нокти и безкосмието. Косата ми става лъскава, хубава буйна! Това с косата се задържа, няколко месеца след раждане, може би докато се кърми интензивно. Защото хормоните започват своите "изходни" промени, още с началните етапи на захранванията.

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 13:51 от КремонаЛиза

# 662
И моята се плюнчи и задавя със слюнка, а и си яде ръчичката. Много се мъчи при изхождането по голяма нужда нощем - чак до рев стига от напъни, но няма запек, а е кашаво. Вече и на мен ми се реве.
Мъчат я газове най вероятно,щом няма запек.
И моята е по същия начин,наяде ли се и започва да се напъва посреднощ.

# 663
Момичета, колко от вас имат цикъл вече? А за раждалите и преди, помните ли кога ви дойде цикълът отново? Примерно с първото раждане, ми дойде когато бебето беше на около 7 месеца и половина, а вторият път когато беше на 10 и половина. Мисля че разликата идва от там, че първото постоянно беше на разходка и не е сукало регулярно, имаше големи паузи. А второто беше почти постоянно на "хранилката". Така че.. захравнане, не захранване, кърмата не си намаляваше, та как да ми дойде. Нали уж някакви хормонални нива трябвало да спаднат, като имало големи паузи и то всеки ден, за да се даде сигнал на хормоните.
Колко от вас посещават басейни и плажове? Днес бях на преглед, но не попитах.. 🙄 забравих.

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 23:24 от КремонаЛиза

# 664
Аз днес бях на плаж с каката, много се забавлявахме във вълните:) 54 дни от секциото, питах трима гинеколога, всички казаха, че няма проблем.
Кремона през цялото време си мислех, дето ми каза да не правя много дължини и си се хилих сама, защото както ти казах моето плуване е колкото да се нарече, че не потъвам много бързо Simple Smile
Цикъл някъде към 7 ми месец ми дойде.
Вчера всички писахте за плюнчене, и днес като се почна и при София, ама стабилно. Четох, че в този период около два месеца това е доста характерно.

# 665
На мен с първото дете ми дойде месец след като спрях да кърмя, малко над 9 месеца след раждането.

И аз днес бях на плаж, не съм питала АГ-то дали може или не.

# 666
Аз днес бях на плаж с каката, много се забавлявахме във вълните:) 54 дни от секциото, питах трима гинеколога, всички казаха, че няма проблем.
Кремона през цялото време си мислех, дето ми каза да не правя много дължини и си се хилих сама, защото както ти казах моето плуване е колкото да се нарече, че не потъвам много бързо Simple Smile
Цикъл някъде към 7 ми месец ми дойде.
Вчера всички писахте за плюнчене, и днес като се почна и при София, ама стабилно. Четох, че в този период около два месеца това е доста характерно.

Ама моля ти се, моето плуване ако видиш от страни как изглежда, спасител ще ми изпратиш 😂 чедата от морето, масово сме така, или "плуваме" самоуко, или сме бели като любимата на децата ми моцарела 🤭

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 00:48 от КремонаЛиза

# 667
Предишният път цикълът ми дойде на 8мия месец. Сега още нямам, надявам се няколко месеца да е така.
На басейн и море още те съм била. Планираме море другия месец.

# 668
Цикъл ми дойде миналия път на 6тия месец. През бременността кожата ми беше страхотна сега е ужас, много се изпъпчих. Косми поне още не са ме връхлетели 😂 Дано изчакат лятото да мине.
На море отиваме тази седмица с двете деца. Почивка няма да е, дано поне се наспиваме повече.

# 669
Няма такъв ден като днес...на вас случвало ли ви се е? София стана в осем от тогава досега в приспивах сигурно над десет пъти, спа 3 пъти по 10-15 минути, стряска се и край. Крива е до безумие от толкова бодърстване. Направо в чудо се видях.

# 670
За съжаление и ние имахме такива, няколко поредни. Отврат са тия дни.

# 671
И ние имаме такива дни. Миналата седмица направо имаше торбички под очите от недоспиване и горката задремва постоянно, но се стряска от всичко и не може да заспи. Също се плюнчи много, нещо страшно е.
А от снощи е доста разтроена. Не се изхожда твърде често, в добро настроение е иначе, но си е направо течно и се чудя с какво да и помогна.
Иначе и нашия педиатър го харесвам доста, но и на мен ми връчи една схема за хранения със сок в 12 на обяд и аз само ме се усмихвам и му казвам: Да, добре и дотам Joy

# 672
Карина, ние сме така в 85% процента от дните. Ад е. В един момент от преумора още повече не може да заспи и се включва плачът с писъци. И така до към 22 ч. Отделно през нощта не спи добре, та е приказка. Моята госпожица също се стряска от най-малкия шум и съответно трябва на ново да я приспивам, обикновено в ръцете ми и я оставям да спи в мен, защото знам, че пак нещо ще я стресне. 🫠🫠🫠

# 673
Ох, това със сокчетата ще ме подлуди 😂 значи, ще падпа под леглото от смях. Изобщо не ми е ясно кой би го правил още. Аз съм на 33 и е правено с мен, безумие! Питам майка ми "как може да ми даваш сокчета, без пица?!" 😂 то в книгите така пишело. Ох, ма Божеее! 🤭

# 674
Да, на мен също (33-годишна) са ми давали сокчета... Иначе и аз започнах на всички да отговарям с "Да, добре" - много е ефикасно Grinning
Гергана се стряска рядко, но напоследък често реве като умряла от глад... а яде супер малко. Тя по принцип си яде неравномерно, но това с адския рев обикновено го пазеше за истинското огладняване.

Общи условия

Активация на акаунт