💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 1 💛

• 20 259
  • 771
  •   1
Отговори
# 15
Честита ни нова темичка.Не мога да повярвам че мина и нашия месец и вече почти всички сме си с бебенцата в ръце.Да са ни много здравички и щастливи.❤❤❤
На тези които чакат кураж и най-хубавото предстои.
Аз вкъщи я държа по боди,съдя по себе си аз главно ходя по тениски.В стаята е около 25-26 градуса.Вечер я слагам пак с боди с къс ръкав и тънка анти стрес пелена и е добре,в стаята гледаме да е 24-25 за сън,а и то в това време трудно ще успеем да направим по-ниска температура.
За подаръчета съм с две ръце за люлка жезлонг.Въпреки че много зависи от детето дали ще седи.На нас ни подариха и Боряна си седи вътре по 15-20 минути без да мрънка,което мен много ме устроива ако искам да хапна или да сготвя нещо набързо.
За кошчето за кола на нас ни беше дадено от племеницата почти не ползвано,марката е макси кози за модела не знам,но с изофикс си е супер удобно.

# 16
Нашето момиче се казва Маргарита, на галено Маги. Явно не съм споделяла.
Към списъка с покупки добавям паяк. Синът много го ползваше.
Голям филм ми е храненето. На път съм да откажа кърменето то е някакъв кошмар. Събужда се, кърмя я, уж заспива, слагам я в някае от леглата, отваря очи и се плези значи е гладна. Започваме от начало и така 3 пъти, накрая и дадох АМ, изпи 60мл и заспа. Преместих я в леглото без проблем. То иначе така идва време за другото кърмене, аз мисля, че е сита, тя реве, аз друсам ужасссс. Не знам какво да правя:( Особено неприятно е навън като се случи. Кърмя я навън, но това дояждане по сто пъти ме побърква. На 40 дни е.

# 17
Доживяхме раздела с бебчета, много съм щастлива! 😅😍
Плами я държа по боди с къс ръкав или къс гащеризон. Ако климатика работи в същата стая завивам с тънка пелена. Навън все и е топло, става червена като домат и я събличам по памперс. Все още не съм успяла да я претопля и изприщя, дано не успявам 😅
Подаръци и аз не знам какви да искам. Ние си имаме всичко от голямата, сега как да им кажа че само ми ги дублират, да не купуват по -добре.
Раница взехме и ние Neko Tiny, много е хубава, чакам да стане на 1 месец малката и я бутам вътре да живеем заедно 😅
Кърмим се ексклузивно, нощем по 3 пъти, кога от една гърда, кога от две. Спокойна е засега, не се оплаквам.

# 18
Още не са я посетили всички и вече има дублирани подаръци. Ама как и аз да им кажа какво имам, че да не взимат. Дрешки също много имам, който пита казвам за по-голямо да взимат. Със сигурност много неизползвани неща ще останат, но каквото такова. По принцип ме дразни свръх консумацията и хиляда излишни неща у дома. Най-вероятно после ще продавам и подарявам. Те първа ще расте и ще има още бебешки/детски вещи, а вече ми е лошо 😃

# 19
  • Варна
Честито да ни е новата тема! Да са ни живи и здрави бебоците. Да растат щастливи и с късмет🍀. На предстоящите мами пожелавам леко раждане.
Към подаръците проходилка също ще е нужна в по-късен етап.

# 20
Проходилки, паяци и бънджита не са препоръчителни. При някои деца водят до ходене на пръсти и неправилно разпределение на тежестта при прохождане. Може би слагане за кратко не би било проблем все пак. Само споделям какво съм чела, не че съм спазвала Grinning  На първото бяхме взели едно бънджи на Fischer Price tropical forest май беше и много му се радваше на играчките. Сега надали ще взимам, защото си има каки, които са по-забавни 😆

VaniaK Давай един базар с повторящите се, може нещо да си харесаме да си купим 😉

# 21

VaniaK Давай един базар с повторящите се, може нещо да си харесаме да си купим 😉

Добра идея! Hug

# 22
Записвам се да ви следя как върви при вас. Уви няма скоро явно да се включа в редиците на родилите. Нямам никакви наченки, вс ден ходя на тонове. Правих йога, спец упр, качвам стълби и вървя с километри… нищо не става и в четвъртък ще постъпвам в болница😥

# 23
Lina Аз тъкмо реших, че си родила. Нито контракции, нито тапа,нищо ли?
Стискам палци за чудо и до четвъртък да си тръгне. Колко дни преносваш вече ?

# 24
За сега имам повтарящ се козметичен. Ама така е като бързам да купувам всичко предварително. Те първа ще има още със сигурност.

Лина, направо се измъчи. Дано тръгне до четвъртък. Кога ти беше термина?

# 25
Днес съм 40+4 дни. Нищо - нито тапа, нито контракции, нито разкритие, нито паднал корем, нищо ама нищоо😣 термина ми беше 28ми.
Повечето хора на които не им се е случвало не разбират колко е гадно и честно казано съм доста психически стабилна ама това очакване доста ме натоварва. Само ще ви кажа, че на фетална ми “коригираха” термина за 18ти юни. Толкова познават😂🤭

# 26
Стискаме палци час по-скоро да родиш. Сигурно всички те проверят през час как си. Това на мен ми беше най-досадното, а не съм преносвала. Представям си очакването на всички около теб колко те изнервя.

# 27
Аз не съм се натоварила от чакането, но 6 дни контракции беше изтощаващо, защото нощем бяха по- силни и не можех да спя. Кажи си че всичко ще се случи по най- благоприятния начин и затеб и за бебето 💗

# 28
Стискам палци, Лина! Heart
На мен пък ми падна коремът, когато започнаха да ми текат водите. Преди това всички ми обясняваха, че щяло да стане седмици преди раждането. При всеки е различно просто

# 29
Стискам палци изведнъж да си тръгне само и да мине бързо и лесно. Имам такова чувство че след термин са по-готови бебенцата и по-лесно излизат 🙌

Общи условия

Активация на акаунт