💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 1 💛

• 20 249
  • 771
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Ааа, ох, добре 🫶

# 46
Това бебе самичко си прави режим на 3 часа. Предното ядеше на 2 и на нас все ни се караха че много качва. Беше една мишелинка станала 😅

# 47
  • София
Моят господин до преди ден-два хапваше на 2 часа и нещо, а от вчера през час-час и малко…какво стана, и аз не знам. И спи само върху мен, сложа ли го в кошарата, настава един вой безграничен Sad при вас случвало ли се е?

# 48
На кошарата даже чаршафи не сме ѝ слагали още, спим си двамата на спалнята, за да си спестя преждевременни събуждания, които да намалят общите часове сън за денонощието и да се преумори. А и така спя и аз и ми е по-спокойно и хубаво. Аз и при големите си лягах понякога, толкова сладко се спи с тях.

Спи върху теб, защото е свикнал да те усеща и да ти чува сърцето и това го успокоява. Все пак са си в 4ти триместър, нормално е.

# 49
Моят господин до преди ден-два хапваше на 2 часа и нещо, а от вчера през час-час и малко…какво стана, и аз не знам. И спи само върху мен, сложа ли го в кошарата, настава един вой безграничен Sad при вас случвало ли се е?

При нас е така. Няколко дни искаше храна през час - час и половина. Иска само да е в ръцете ми, където да заспи. Ако се опитам да я сложа в леглото, веднага отваря очи и  се започва яростно мятане на ръце и крака, пъшкане и накрая рев. Отделно прави кратки дремки - по час, а после будува по 3-4 часа, което допълнително я изморява. А вечерта, когато е пикът на коликите, е просто приключение. Ох, олекна ми, че и друго детенце е така. Smile

# 50
Моята едва я будя за хранене. Много ми е жално, но гледам на 3/3:30 часа да я будя. Всеки се меси със свети - не трябвало да се буди, трябвало да се буди. И аз вече се обърквам. Не знам кое е правилно. Първите дни бях стриктна и й спазвах 3-те часа, после малко се отпуснах. Вчера най-много и деня й беше крив. Направи по-голям интервал от спане и после не й стигна хапването и след час дундуркане й дадох 20 мл и заспа. И от тази сутрин реших да е по-стриктен режима й за сега деня ни минава по-спокойно. Отделно първите дни си акаше много добре, по няколко пъти на денонощие. Сега вчера сутринта и днес пак - 1 път на 24 часа. Знам, че не е толкова лошо, ако не е акала, но сякаш се превива и не й е спокойно. Иначе и тя най-добре заспива върху мен и ми е толкова миличко. Не искам да я оставям, а знам, че после може да ми изиграе лоша шега.

# 51
  • Варна
При нас ,като бяхме на 60 мл. мляко се будеше на 2 часа, 2 часа и половина. Сега лека полека започна да не му стига и правя 90 мл. Буди се на 3 часа,3 часа и половина. Като приготвя 90 мл. направо понякога го изпива наведнъж, понякога не. Та  правя 60 мл., изчаквам да се оригне и ако даде знак, че е гладен още, правя още 30 мл. Като изпие цялото шише 90 мл., после връща доста.
И ние сме така спи човекът в гнездото при мен. Преди заемаше едва половината гнездо, а сега почти го изпълва. Бързо растат тези деца😊.

# 52
Момичета, помня, че имаше дискусия преди време за витамин Д, 2 или 20 капки се дават? Педиатърът изписа вигантол по 2 капки. И как точно ги давате, с лъжичка ли?

# 53
Момичета, помня, че имаше дискусия преди време за витамин Д, 2 или 20 капки се дават? Педиатърът изписа вигантол по 2 капки. И как точно ги давате, с лъжичка ли?

Това беше за вит.К.Д-то лятото по 1, зимата 2. вигантол

# 54

Това беше за вит.К.Д-то лятото по 1, зимата 2. вигантол
Ааа, добре, благодаря Люси, на нея в Свети Лазар само й даваха витамин К при раждането и после на консултацията на 14 ден, не й е изписван допълнително

# 55
Здравейте!
Нахлувам в темата ви с едно малко по-различно питане... моя термин е м. Юли, но въпроса е към вече родилите майки Simple Smile
Моя доктор изражда в държавна болница, ще бъда секцио, плащам избор на екип.
Исках да попитам дадохте ли отделно пари на лекаря, при който родихте (по собствено желание имам предвид)
Моя не пие, така че бутилки със скъп алкохол не е опция, искаше ми се да разбера как процедирате с тази част  🙂

# 56
На нас ни изписаха вигантол сега на последната консултация,всяка сутрин по една капка.А за витамин к на нас в болницата и сега при ЛЛ и дадоха,било еднократно и нямало нужда от повече.
milena12345 аз не бях с екип,дежурния лекар ме пое,не бях много окей да черпя или да давам пари,но ММ настоя и взе някакъв алкохол.Не смятам че след като си плащаш за екип е нужно да даваш допълнително,все пак това им е работата.

# 57
Аз родих в частна болница. Платихме 3500 лв. Мисля, че парите са достатъчно и няма нужда да им давам на ръка. Нито съм носила почерпка на акушерките, нито нищо. След 30 дни ме вика на преглед моята следяща АГ и може да помисля да й направя личен подарък. Но толкова. Пари на ръка, за какво?

# 58
Пари на ръка никога не съм давала. На екипа в послеродова клиника оставих скромна почерпка, а на лекаря, при когото раждах, съм дала символичен личен подарък. Черпя за здравето на детето ми, а и бях доволна от отношението в послеродова; а на доктора цял живот ще съм благодарна. Никога не е задължително да се дава нещо, така че всеки го прави както го почувства.

# 59
Малко ще сменя темата. Днес ме осени една мисъл, която ще консултирам с някой педиатър, но да споделя и с вас. Защо препоръчват пробиотик при коликите като преработката на казеин и лактоза се извършва от ензими, а липсата на лактАза е част от причините за болките и газовете. За Казеина не знам кой ензим отговаря. Та в тоя ред на мисли, ензимен комплекс не би ли бил по-ефективен? Или може би не може да се дава на деца 🤔

Общи условия

Активация на акаунт