💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 1 💛

• 20 254
  • 771
  •   1
Отговори
# 30
Ох аз пак с моите проблеми да ви занимая... Тъкмо реших че кръвотечението е приключило, защото близо два дни няма нищо и ей сега пак кръв..това нормално ли е? 14 дни минаха от раждането и така премина в кафеникаво течение, и то спря и сега пак си текна на нова сметка, е не е обилно, но все пак..С първото секцио имах три до пет дни и затова сега в чудо се видях..

# 31
Според мен е напълно нормално да е на периоди. Също така може да си се раздвижила малко повече днес, например, и затова да имаш ново протичане.
В общи линии и аз съм така. Почти беше приключило, но последните три дни доста разходки, днешната беше по жегите, по-натоварваща и пак имам...тегаво ми е с превръзки в това хубаво време, но все още ми са необходими.

# 32
Karina то наистина е индивидуално, но лохиите по стандарт са 30-40 дни. Аз и след двете бях по толкова, даже скоро си намерих един амбулаторен лист, в който съм била на 43 ден. Както е казала Трикси, като се раздвижиш и то изтича.

Допълвам:
Сетих се за още едно супер полезно за нас нещо:

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 05:49 от LucyFord

# 33
Карина, и аз имах нощ и половин ден без капка и вчера на обяд в този топлик, аз на морска гара от големия паркинг докато стигна до duty free-то - така ме напече! Още с връщането в колата, пак тръгна. Така че това за раздвижването е така, особено ако е топличко.

# 34
На 9 дена е и е на 60 мл. Снощи яде почти 50 мл кърма и около 20 мл АМ. Рева два часа и й дадох още около 20 мл, че нямаше успокоение. После си яде в 4 и 8 часа пак 60 мл и е спокойна. Чудя се дали вечер да й вдигна хапването на 70 мл? Всяка вечер в 22 часа е крива. Давам й пробиотик с млякото изписан от педиатър. Дали от него може да реве? А, кога трябва да започнат коликите? Не мисля, че са те, защото има моменти на успокоение, но трудно заспива и това само вечер след къпането и храненето.

# 35
И София в този час снощи плака два часа, не беше гладна, по скоро като будува повече и търси за успокоение да цоца нещо. Продължавам да я кърмя по 10-15 Мин от гърда на всеки три часа и дохранвам с 30 мл. Определено коликите се проявяват, пръцка, свива се, засега давам само колийф, защото педиатърката каза че така или иначе млякото което давам като добавка е пълно с пробиотици. Общо взето от тези осем хранения , будува два и малко промеждутъка, някъде около 6 часа и половина разпокъсано. През останалото време спи. Което сравнено с първото ни дете е тотален рекорд Simple Smile

# 36
Ох, аз понеже в предишната тема са хвалих, че Ванина си спи приз нощта, та тук от 2 дни ми се разказва играта. Grinning
Първо, че коликите почнаха с пълна сила, много ми е мъчно за детенце, но не знам какво да направя. Давам Омни биотик и абоколикен, имам и еспумизан за всеки случай, но не ми се иска да давам много неща със симетикон.
Нея коликите сутрин я мъчат, но затова пък цял следобяд спи и съответно вечер като се събуди за яденето към 1-2… няма заспиване. Тази нощ до 5 будувахме… аз и тя де, мъжа ми си спа сладко. Знам, че няма какво да направи ама чак ме избиваше на агресия като го гледах как сладко си спи, ама днес е на работа и го оставих. И тази нощ така и утре вечер ако пак не спи детенце, той ще е на пост, че почива четвъртък Joy

# 37
Сега пък едва я събудих след 4 часа сън. Направих й 60 мл АМ и едва 30 мл изяде. И сега отиваме на припадане. Исках да спазвам някакъв график, ама няма да ми се получи. Сега като заспи ще я оставя сама да се събуди.

# 38
Нашето момиче днес става на 1 месец❤
Тази нощ ме остави да се наспя и направи дрямка от 5часа и половина,ако не я бях събудила сигурно щеше още да спи.И след като се нахрани будувахме и ние един час и после заспа пак този път за 3 часа.
И нашата още ми е трудно да я подкарам на някакъв режим,но и с кърменето знам че трудно се получава защото не я виждам колко изяжда.Онзи ден бяхме навън и я храних с изцедена кърма,подготвих и 100,а тя с триста зора изяде 80.Но пък върви добре,днес бяхме на консултация и я изтеглиха 4170,един килограм от раждането е нагоре което мисля е нормално.Иначе и нас ни мъчат газове,не мисля че има колики но давам биоамика,че те директно се дават в устата не като колийфа да цедя мляко и да го давам в шише.За сега пак присвива крачета и поревава леко,но нищо повече.

# 39
Игор пък връща кърма. Не на фонтан ама като го размърдам и му изтича. Някой път пресечено, някой път съвсем течно. Другите ми две деца никога не са връщали, но чета че било нормално заради незряла храносмилателна система. Днес и корема му чух да къркори, пука и плака милия, не е спал като хората от сутринта. Но засега ще задържа с даването на нещо- хич не ми се иска, спрях млечните и се надявам скоро да ми се изчисти организма и да се успокои детето.

# 40
Davi’s girl мерси отново за темата!!!
Еййй стигнахме до вече родени!!!♥много се радвам!!
За обличането ние държим в нас между 22-24 градуса и младежа е само по памперс… и навън така ( слагам снимка той не е срамежлив 😃🤪). Ръце и крачета трябва да са студени, аз следя главно ушите, цвета на кожата и дали му избиват пъпчици. Кърмя горе долу на 2 часа и половина и там май като сме кожа кожа, доста го загрявам.
Колики нас ни мъчат от дрн 6/8, сега стана на месец. Пробвах много различни капки и май bioamica най действат, плюс съм ограничила млечни и правим гимнастика за да пръцка.
Ядене ние сме само на кърма и за месец е наддал около кило и 300. ( ака по 6/7 пъти на ден😅). Моите трикове за кърмене, ако искате да пробвате- на хранебе давам само една гърда да я изцеди добре ( яде по 15/20 минути). Храним се на 2 часа в началото, сега 2.5, през ноща стига и до 3 часа. Пия по 3 литра вода на ден…Първоначално за да увелича кърмата- ползвах помпата за по 5/6 минути и работех все на гърдата от която сучеше малкия. Но най важното- без стрес!!! Не теглете децата след всяко хранене с гледайте дали са спокойни , дали пълнят памперс и мерете веднъж седмично дали наддават с поне 100 грама. Ако е нервно дете додавайте AM а вие действайте с помпата допълнително. И като увеличите кърмата ще намалите лека полека ам, но е важно и за вас детето да е спокойно и наядено ♥

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 19:24 от Alexandrova17

# 41
Александрова, напълно съм съгласна за стреса...голяма пречка е! Аз от ненужен стрес и генерална тревожност съм на кантар с кърменето.
Мааалко ми дойде акълът и започнах да се отпускам. Едва на третата седмица.
 Стискайте палци да продължа така, че сама не се трая, като съм нервна около бебето!

# 42
Ние сме вкъщи вече трети ден. Децата много се радват и обичат бебето. Изглеждат ми много пораснали.
Аз гледам да го кърмя на 3 часа, защото с другия ми син ми се караха, че много качва и не било правилно да му давам на поискване. А за мен по-правилно от това няма. Особенно , когато го боли и търси утеха.
Още от болницата му пука коремчето. Днес взех капки ще пробвам дано го облекчат.

# 43
  • София
Ох, аз забравих да отида до общината докато таткото беше в бащинство…някой знае ли какъв е срокът за подаване на документите за еднократната помощ от държавата?

# 44
Нещо от рода на 2-3 години е. Спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт