💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 1 💛

• 20 265
  • 771
  •   1
Отговори
# 75
Честита да е и Ева! Да расте здрава и щастлива! 🍀🥳
Бързо възстановяване на мама! 😊

# 76
  • Варна
Марти яде около 90 мл. АМ. Понякога го изяда, понякога оставя 30 мл. Съответно ако яде по-малко ще се събуди по скоро след 2 часа, 2 часа и половина. Ако изяде 90 мл. след 3 часа. Понякога след ядене продължава да хленчи, давам бибка, нося на ръце, люлям го, нищо. Правя още 30 мл. лакомо почва, но изпива едва 10 мл. успокоява се, унася се и понякога заспива. Прави разлика вече между бибка и биберон с мляко. Днес изяде 110 мл. Но всяка вечер след 18:00 часа започва едно хленчене. Или ще е сутрин до обяд или вечер.

# 77
Ама това само снощи Grinning
Иначе ако сме навън с количката спи, ако обаче сме вкъщи повечето време особено през деня будува и около час и нещо гледа спокойно, през останалото време е рев и люлеене, носене, говорене и т.н. особено ако я почнат коликите, се свива, разбужда се и дори да я приспя на ръце, е момента в който я оставя и се буди веднага. Онзи ден заспа в 12 вечерта чак, въпреки че ММ я къпе в 21, 21: 15, днес яде до 22 , заспа веднага и сега уж спи, ама едно неспокойно, сънува ли не знам, свива се. Не обича да е завита, рита.
Ама голямото ревеше по 16 часа на денонощие, така че не се оплаквам Simple Smile

# 78
Моята сега е на 60 мл (11 дни). Чудя се кога трябва да й вдигна на 70 мл. Днес се случи да не иска да яде. Съответно пропусна едно хранене. Заспа като пън и след 3 часа се събуди сама. Яде 60 мл кърма. След половин час пак гладна. Дадох й 30 мл АМ. Много ми е трудно с това спане и ядене. Искам да спазвам 3 часа на хранене, но понякога не става. И всяка вечер 10 часа - изпълнения. Не иска да спи. А като цяло през деня е спокойна. През нощта също си спи. Само ей това време е купонче 😃 Знам, че няма как без мъркане, бебе е, но се ядосвам, че точно вечерта, когато на всички им се спи, тя е най-кисела. Днес успях да полегна малко с нея, та ще изкарам някак вечерта.

# 79
Момичета,бебетата които са на АМ по колко мл през колко време си хапват?
Моята госпожица много рядко изкарва 3 часа,на час и половина два е гладна и си изпива всичко.
В 19.30 изяде 100 мл и сега два часа по-късно още толкова🤦♀
Дали е възможно да го прави заради успокоение или?
Педиатърката каза,да се водя по нея,ама с това лакомо ядене,не знам.
Хапва си 100-110 мл Аптамил.На 23 дни е госпожицата.
Ако не плаче значи е ок.Моето момиченце все си проплакваше и онзи ден на преглед педито ми каза, че е гладна. УВеличих количеството и сега плачът намаля.На 6 седмици е.

# 80
Я да ви питам, тези които са секцио, от понеделник ММ се връща на работа, аз трябва да излизам до магазин, с голямото с малкото.. имаме доста стълби и партер на входа, досега той сваляше количката, дали е рано да я качвам по стълбите, разбира се без да я вдигам, само на гумите ? Вие сваляте ли ги сами или имате други опции? Не помня първия път как беше.

# 81
Дулата ми каза, че алед бременност, независимо от раждането, на жената всички мускули и сухожилия са разтегнати и 3 месеца е най-добре да не вдига повече от теглото на бебето. Мисля, че на гумите е приемливо. Аз с първите две бая съм се правила на герой, ама съм извадила късмет явно. Така, че колкото ти е възможно се пази, че на децата им трябват здрави родители 😊

# 82
Най-вероятно ще свалям количката на гуми само, а после децата и чантата, че да е по леко.

# 83
Честита Ева! Да е жива и здрава, радост на мама и тати! Лина, бързо възстановяване Heart

# 84
Момичета, ще правите ли упражнения за тазово дъно и за диастаза? И кога ви разрешават АГ?

# 85
Мен ме провериха за диастаза на прегледа, нямам. Иначе ми казаха упражнения след 1 месец поне. За тазовото дъно не съм мислила. Да ми паднат конците и да започна да си чувствам органите нормално, тогава ще помисля и за това. Тепърва започвам да усещам по-редовно като ми се пишка, иначе ходя без да разбера, че мехура ми е пълен 🤷

# 86
Оо Люси и аз съм така с пишкането, малко се бях шашнала, че нещо не е както трябва. Успокоих сега като го каза🤗

Нас днес ни изписват. Лекарката тук каза, че при вс бебе било така, ама тя не спира да пръцка и постоянно се ядосва от това. Понеже заради секциото още кърмата ми е мн малко е на АМ и реших, че може да е от него, но тук казват да не го сменям🤷♀

# 87
Идвам да се оплача. Днес ми е толкова нервно. Снощи последно яде в 10 часа 60 мл. Мрънка до 11.30 и й дадох 30 мл кърма - заспа! В 4/4.30 я събудих с 300 зора да яде. Дадох й 60 мл кърма, от която едва изяде 20 мл. Играе си с бибата на шишето, пълни устата, но не гълта и го плюе. Това ми го е правила и с АМ. Не й е за първи път. Тази сутрин пак събуждане в 9 часа с кански мъки. Нарочно я оставих да се събуди уж гладна сама, но не. Някак си майка ми успя да я разбуди и нахрани, но много трудно. Поне веднъж на ден ми прави този номер да не иска да яде или изяжда само половината. На 14 дни е исках да й вдигна на 70 мл, но тя изобщо понякога и 60 мл не изяжда. От една страна ми казват - бебе не се будело, от друга - трябва да яде на 3 часа, задължително я будиш. И се побърквам кое е правилно. Тя като цяло много трудно се буди и много спи. В епикризата й пише, че има жълтеница, но е много лека форма. Явно това я успива…. И майка ми е тук уж да ми помага, ама само ми говори някакви неща, които са далеч от моите разбирания и ме изнервя повече. Скоро май ще я изпращам да си ходи. Измрънках си…. Мерси Simple Smile

# 88
Идвам да се оплача. Днес ми е толкова нервно. Снощи последно яде в 10 часа 60 мл. Мрънка до 11.30 и й дадох 30 мл кърма - заспа! В 4/4.30 я събудих с 300 зора да яде. Дадох й 60 мл кърма, от която едва изяде 20 мл. Играе си с бибата на шишето, пълни устата, но не гълта и го плюе. Това ми го е правила и с АМ. Не й е за първи път. Тази сутрин пак събуждане в 9 часа с кански мъки. Нарочно я оставих да се събуди уж гладна сама, но не. Някак си майка ми успя да я разбуди и нахрани, но много трудно. Поне веднъж на ден ми прави този номер да не иска да яде или изяжда само половината. На 14 дни е исках да й вдигна на 70 мл, но тя изобщо понякога и 60 мл не изяжда. От една страна ми казват - бебе не се будело, от друга - трябва да яде на 3 часа, задължително я будиш. И се побърквам кое е правилно. Тя като цяло много трудно се буди и много спи. В епикризата й пише, че има жълтеница, но е много лека форма. Явно това я успива…. И майка ми е тук уж да ми помага, ама само ми говори някакви неща, които са далеч от моите разбирания и ме изнервя повече. Скоро май ще я изпращам да си ходи. Измрънках си…. Мерси Simple Smile

Никога не съм будела бебе за хранене. Съхранявам се, колкото мога с това. Моята маминка казваше на майка ми "сънят храни, не го буди" маминка е имала 4 деца, майка ми е най-малката от останалите си 3 сестри и вече е на 69. Т.е. още от онези времена, които не били много информирани (защото сега има много "разбирачи" в интернет) хората са си правили нещата правилно. Не бих будила бебето. Батковците й едва одържам дори 🤪
Тя няма да умре от глад, не се притесвявай. Прави така, че и ти да си спокойна и тя да е добре 😊
Моята майка също ме напрягаше още с първото, защото все искаше ме отмени в задълженията с домакинската работа. Права е била. Аз се правех на герой. Направих си сраствания.

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 12:43 от КремонаЛиза

# 89
Аз само първите дни  в родилното я будех, сега я оставям когато се събуди, като в повечето случаи е на три часа, но както писах се е случвало и на пет и на шест, единични случаи. Иначе заспи ли особено на едната гърда за другата не я търси, каквото и да правя не мога да я събудя и се отказах, колкото е яла, цедя другата и така.

Общи условия

Активация на акаунт