💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 1 💛

• 20 270
  • 771
  •   1
Отговори
# 90
Ваня, много хубав дълъг сън прави твоето бебче и благородно ти завиждам. Моята бебка прави същото: понякога изяжда всичко, друг път не. Не я будя за хранене. Само в болницата, защото там са под режим, но вкъщи я оставям да спи и когато се събуди, тогава я храня. И майка ми казва, че сънят ги храни, а отделно, че сърце не ми дава да го събудя това човече да яде, при условие, че едва съм го приспала. Спокойно, ще се нагодите двете.

# 91
VaniaK Имаш ли везна у дома да видиш колко е наддала за тези 2 седмици ? Пробваш ли я на гърда или само изцедена кърма даваш? Колко спи през деня и по колко будува между 2 спанета? Ако не е тайна, какво мисли майка ти? Понякога шестото им чувство на майка и човек поживял повече е по - адекватно от препоръките третиращи всички като еднакви индивиди.

# 92
  • София
Моето бебе започна да нервничи като го кърмя…отваря една голяма уста, “търси” зърното и реве, а то му е в устата, трябва само да захапе. И така се мята и реве, аха засуче и пуска и пак така…и в крайна сметка суче по 5-10 мин от гърда и накрая додавам изцедена кърма. Случвало ли ви се е? На какво може да се дължи това поведение…

Отделно сега като се цедя (не мога много редовно…), забелязвам, че от дясната гърда изцеждам почти двойно повече от лявата. Нормално ли е?

# 93
forest_girl и моето прави така понякога, най-често е знак, че ще се уригне, вдигам я, потупвам я и чакам, понякога отнема минути. Друг път пръцка или ака и има нужда да и затопля коремчето.

# 94
VaniaK Имаш ли везна у дома да видиш колко е наддала за тези 2 седмици ? Пробваш ли я на гърда или само изцедена кърма даваш? Колко спи през деня и по колко будува между 2 спанета? Ако не е тайна, какво мисли майка ти? Понякога шестото им чувство на майка и човек поживял повече е по - адекватно от препоръките третиращи всички като еднакви индивиди.

Днес я претеглих. Роди се 3040, миналия петък я изписаха 3 кг и днес е около 3400 кг. Везната няма ограничител и малко шаваше, та грубо е качила 400 кг за 9-10 дни. Мисля, че е много и май ще спра да я будя за хранене. На гърда не съм я пробвала от няколко дни. То и преди това й беше трудно и нервничеше. С протектори някак става, но пак й е трудно. Сега, както си играе с биберона на шишето, изобщо няма шанс да засуче май. За това се и цедя. Аз нямам и особено много кърма. Някъде 3 хранения на ден успявам да й дам с кърма и ги редувам с АМ. Между две спанета почти не будува. Единствено вечер след баня и хранене между 10 и 12 мрънка и реве, но през нощта и през деня е спокойна. Само, където аз я будя за хранене и до сега не съм я пробвала какъв интервал на спане може да направи. Майка ми е на мнение, че не трябва да я будя и тя сама ще си кажела. По принцип съм съгласна с нея, но да кажем, че това би било хубаво след първия месец. Нали сега уж било важно да наддават, за да изчистят жълтеницата. Не знам, не знам. Имам чувството, че всичко правя грешно и се сдухвам. Много ми се вижда да е качила и спирам да я будя.

# 95
Първо се успокой, детето си наддава добре. Опитай да не я будиш и виж колко ще спи, а и как ще се храни след като се събуди по нейно желание. Игор е супер кисел ако се събуди преди да се е наспал така, че може това да е причината да не се храни добре.

Билирубина колко е забравих да те питам? В епикризата трябва да го има

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 15:21 от LucyFord

# 96
Ваня, супер качва бебчето, значи правиш каквото трябва! Не се притеснявай!
С кърменето малко на сляпо са нещата, няма как да знаем точно колко изяждат, ако не реват и пълнят памперсите значи си взимат колкото им трябва. Няма как да се следят милилитри, а и не е нужно.

# 97
Ваня, супер качва бебчето, значи правиш каквото трябва! Не се притеснявай!
С кърменето малко на сляпо са нещата, няма как да знаем точно колко изяждат, ако не реват и пълнят памперсите значи си взимат колкото им трябва. Няма как да се следят милилитри, а и не е нужно.

То ако кърмех щеше да ми е по-спокойно като не знам колко изяжда.

Lucy, няма го билирубина в епикризата. Записано е само Иктер: физиологичен иктер. Реално не ми се вижда жълта и склерите са й ок, за това може би билирубина й е в нормални граници. И за мен беше странно, че го няма в изследванията.

# 98
Честито Lina!!! Да ти е жива и здрава Ева… а ти милата бързо възстановяване !!! ♥♥♥
Вече май всички родихме ?
А пък днес Петър прави 40 дни и ходихме на църква за чиста молитва!🙏🏻♥как лети времето? Вие ще правите ли погача? Сз мисля да правя , но както и с първият ми… септември на по хладничко и като са тук хората.
Vanya щом наддава толкова добре, май няма смисъл да я будиш. Екстра е за две седмици наддала!!!👏🏻👏🏻👏🏻браво на теб!!!По дкоро сега за теб ще е трудно, че ако искаш да кърмиш ще трябва поне едно цедене хубаво вечер да правиш( най го мразех цеденето, но първият месец особено е добре да стимулираш). Но не се притеснявай винаги цедейки ще е много по малко от колкото реално когато бебето суче. Сега на 30 ден имаш пак контролен? Тогава пак ще мерят жълтеницата, но ако досега е имала високи стойности щяха да я слагат на лампа. Сигурно просто си обича да поспива, децата са всичките различни 🤗♥! Така че гледай това от позитивната страна!!

# 99
Моето бебе започна да нервничи като го кърмя…отваря една голяма уста, “търси” зърното и реве, а то му е в устата, трябва само да захапе. И така се мята и реве, аха засуче и пуска и пак така…и в крайна сметка суче по 5-10 мин от гърда и накрая додавам изцедена кърма. Случвало ли ви се е? На какво може да се дължи това поведение…
Моята прави така когато ще изпуска газове. Като пръцне и започва пак да суче.
Ванче, не бих будила за хранене.
Александрова, бях забравила за погачата и онзи ден леля ми ме застреля с въпрос кога ще я правим. В момента изобщо не ми е до това, ще изчакам поне 2 месеца.
И ние ходихме за чиста молитва тази седмица. Отчето пък отвори дума за кръщенето. Колкото по-малки, толкова по-добре. Неговите 4 били кръщавани все на 40 дни. И за кръщене не съм мислила, единствено със сестра ми говорихме, че може да го направим заедно - на нашата бебка и на малката дъщеря на сестра ми. Но това няма да е по-рано от другата година, защото си идват веднъж годишно.
Похвалвам се, че лохиите ми най-сетне спряха, а бебка ака два дни поред. Донесоха ми някакво пръскало от Германия за коликите по препоръка на позната с близнаци. Гледам, че пак има симетикон в него, но да видим. Не плаче много, но има много разпокъсан сън и се изнервя. Днес от 12ч наобяд е спала 3 пъти по 20-30мин и се буди от газовете. Сега спи върху мен.

# 100
Привет, дами!
Да намина да се отчета и аз. Кърменето при нас е все така проблемно. Цедя се на два часа, изнервям се, но поне събирам някакви символични количества, за да приема и кърма моята девойка. Много сълзи, много нерви. Поне това, което ми показа това преживяване, е колко добър избор съм направила на партньор. Железен човек, добре, че го има! (Ние се справяме сами двамата, имаме драми с майките ни...)

Та, да попитам, тази чиста молитва има ли някакви правила? Любопитно ми е. Аз съм вярваща, просто не ходя задължително в църква, за да изповядвам вярата си.
А иначе според мен кръщенето няма точно определено време...

И ние ходихме за чиста молитва тази седмица. Отчето пък отвори дума за кръщенето. Колкото по-малки, толкова по-добре. Неговите 4 били кръщавани все на 40 дни. И за кръщене не съм мислила, единствено със сестра ми говорихме, че може да го направим заедно - на нашата бебка и на малката дъщеря на сестра ми. Но това няма да е по-рано от другата година, защото си идват веднъж годишно.

Лохиите при мен спорадично присъстват, сега, като много натиснах на цеденето. Също така имам и чести болки в стомаха следобед и вечер (шегувам се, че и мен са ме погнали коликите).
Според вас това свързано ли е с цеденето? Не е постоянно, обикновено топло шише на корема и спазмалгон ме оправят, когато се гърчи много... Просто ми се струва, че са различни болки от тези на контролирането на матката. А и това беше в началото, учудва ме, че сега мрак се обаждат някакви болки.

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 19:07 от TrixieJinx

# 101
Погачата още не съм я решила. Преди да се роди бях твърдо решена да правя, но сега имам колебания. От друга страна, на другите съм правила, пък на него да не направя не знам дали е редно. Имам си страхове някой да не довлече някакъв вирус да ми излезе през носа целия празник.

За чиста молитва се ходи на 40-ия ден. Не са ни искали нищо от църквата.

Трикси, моят корем също не е на себе си още. Предполагам, че се наместват още органите. А пия много хубав пробиотик, днес започнах и ензими.

# 102
Момичета, вие как броите 40те дни. От денят на раждане или от следващият? Примерно, моето кукле е на 24.06. Та, кога прави 40 дни според вашите изчисления, на 02.08 ли?
Питам за молитвата, тъй като предните 2 пъти са ми я чели и сега искам да отида. Аз погача на батковците не съм правила. Ние сме от Варна и тук това не ни е познато. Странно..
Ако е на 02.08 ще е лудница 🥴 Големият батко има рожден ден тогава.

# 103
И моята е на 24.06 и 40-те се падат на 02.08. Ние ще правим погачата на 04.08. Няма как да бъде на деня предвид, че е работен. И на други погачи, на които съм била, не са точно на 40-я ден. Може би на 02.08 ще отидем само на църква.

# 104
Благодаря ти, Ваня! 😊🌹

Общи условия

Активация на акаунт