💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 1 💛

• 20 275
  • 771
  •   1
Отговори
# 105
Броиш и от деня на раждане🤗! Но ако е на 02.08, можеш да отидеш за молитвата на 04 ( първата неделя). Това май с първият ми син го бях говорила с отеца, че ако не можеш точно на деня, вариант е първата неделя за молитвата.
Lucy аз затова и на първият (така направих), и на този, мисля-  погачата да е все навън в градина. Не събиране на затворено място . Но като цяло и твоят младеж си расте заедно с две каки, моят пък е с батко който си ходи на ясла, така че растат доста “облъчени” от възможни вируси 😂🤗!
Trixie толкова е хубаво това което писа за таткото! Много е важно това и е страхотно че детето ще расте в среда в която ще усеща и вижда че вие сте сплотени. Така че не се притеснявай толкова за това кърмене, колкото има все ще му е достатъчно, но това че ще расте в здрава и добре емоционална среда е също едно от най хубавите неща които може да дадеш на детето!!!♥ за мен бебетата имат невероятно силно развити “усещанията”( ако така мога да се изразя) и са като огледало на средата която ги заобикаля. Ако вие сте нервна или се карате с таткото , бебето веднага става и то нервно и кисело.
Иначе за кърменето, една консултантка ми беше посъветвала една такава схема за увеличаване на кърмата с помоата- ( редуваш гърдите) започваш с едната гърда за 6/7 минути и после другата пак толкова, след това пак с първата гърда, но за 4/5 минути и после другата и след това последен трети път за по 1/2 минути. И така го правиш на два/три часа, като когато можеш ( и то е Ок) слагаш и бебето да суче. Иначе междувременно много вода и чайовете.

Цитат на: КремонаЛизаlink=topic=1670265.msg48265890#msg48265890 date=1720384183
Момичета, вие как броите 40те дни. От денят на раждане или от следващият? Примерно, моето кукле е на 24.06. Та, кога прави 40 дни според вашите изчисления, на 02.08 ли?
Питам за молитвата, тъй като предните 2 пъти са ми я чели и сега искам да отида. Аз погача на батковците не съм правила. Ние сме от Варна и тук това не ни е познато. Странно..
Ако е на 02.08 ще е лудница 🥴 Големият батко има рожден ден тогава.

# 106
Aleksandrova, ние живеем на село така, че със сигурност ще е на двора, ако я правя. Ама аз за вируси съм паника, признавам. Пък сега с бебето съвсем. Нали знаеш роднините се радват на децата, те моите са едни гушливи, ходят при всички. А много искам да си отпразнуваме появата му 💙 Надявам се да се съобразят и всички да се появят здрави.

# 107
Момичета помагайте..
Бебето ми нон стоп е гладно,търси си млякото най-много на 2 часа,в много редки случаи изкарва 3 часа.
Изцяло на АМ,пие 100-120 мл,млякото е Аптамил.
Знам,че е едно от най-засищащите млека на пазара и не знам дали да рискувам и да го сменя.

# 108
Момичета помагайте..
Бебето ми нон стоп е гладно,търси си млякото най-много на 2 часа,в много редки случаи изкарва 3 часа.
Знам,че е едно от най-засищащите млека на пазара и не знам дали да рискувам и да го сменя.

И моята яде много често - на час и половина - два, но е на 90 мл, понякога изяжда 120 мл. Млякото е Аптамил Пронутра, за което и аз мислех, че засища, но при нас не го прави. Дори ми се струва, че прави точно обратното.

# 109
Момичета помагайте..

И моята яде много често - на час и половина - два, но е на 90 мл, понякога изяжда 120 мл. Млякото е Аптамил Пронутра, за което и аз мислех, че засища, но при нас не го прави. Дори ми се струва, че прави точно обратното.
Точно.
Според педиатърката сама щяла да си регулира храненията и да си направи режим на 3/4 часа,дано е така,защото мен ме притеснява това често ядене.

# 110
Напълно нормално е да яде на 2-3 часа. На първия месец се надяваме да има една нощна пауза 4 часа. Повече да се очаква е оптимизъм, поне при моите деца наблюдавам това.

# 111
Напълно нормално е да яде на 2-3 часа. На първия месец се надяваме да има една нощна пауза 4 часа. Повече да се очаква е оптимизъм, поне при моите деца наблюдавам това.
Баткото беше изцяло на кърма и нямам никакъв опит с АМ,само съм чувала,че бебетата на мляко си правят паузи 3/4 часа часа,та и за това се притесних.
Със сигурност надвишаваме препоръчителните 7 хранения на ден.

# 112
Ние сме на Хип прокомбиотик и редувам с кърма, ако имам, че тези два дни, колкото беше оскъдно - съвсем се загуби. И ми ака на 12 часа веднъж или понякога на 24 часа. Млякото е същото, което й даваха в болницата. Акаше си добре и не исках да го сменям. Но сега се замислям дали да не пробвам друго. Препоръчаха ми Лактана Био и Бейби Био. Не може да се говори за запек, но ми се иска да ака по-често. Включих й Санколик, защото вечер е неспокойна. На билкова основа е и няма поне да й навреди.

# 113
Ние сме на Хип прокомбиотик и редувам с кърма, ако имам, че тези два дни, колкото беше оскъдно - съвсем се загуби. И ми ака на 12 часа веднъж или понякога на 24 часа. Млякото е същото, което й даваха в болницата. Акаше си добре и не исках да го сменям. Но сега се замислям дали да не пробвам друго. Препоръчаха ми Лактана Био и Бейби Био. Не може да се говори за запек, но ми се иска да ака по-често. Включих й Санколик, защото вечер е неспокойна. На билкова основа е и няма поне да й навреди.
При нас чай от копър помогна много.

# 114
Здравейте, от два дни пия лактил, бриония и рицинус за увеличаване на кърмата, и както си знаех, веднага ми се запушиха каналитв, някои сеща ли се каква беше дозата соев лецитин , по спомен две капсули наведнъж, но не съм убедена?
И да се оплача, София вчера плака от 11-12 на обяд и спря някъде към 21, е не през цялото време, но почти и беше будна. Снощи също не спа много и тази сутрин стана в пет. Не знам как ще оцелея. Отделно готвене, пералня, голямото дете...разкош. измрънках си Simple Smile

# 115
Карина, на моята опаковка пише 1-2 капсули по време на хранене.
Верена последните няколко дни не спи дълбоко следобедите. Заспива на гърда, едно че прави адски вакуум и едва си отскубвам зърното и боли, а и щом я сложа в кошарата, минутки след това започва един хленч, един рев.. просто е кошмарно. Не мога да свърша нищо вкъщи. Иска или да се лашка в количката, или да е на гърда, съответно - гушната. И аз искам да я гушкам, много е миличка и сладка, обаче 3мата мъжаги, освен да се хранят искат и чисти дрехи. Баткото особено.. пада едно преобличане 😎

# 116
При нас чай от копър помогна много.

Ще й взема да го пробвам. Иначе Санколик е с копър, мента и анасон, та се надявах той да я облекчи малко.

# 117
КремонаЛиза абсолютно същото, дърпа се, ще ми откъсне зърното..направо чудо, или няма заспиване или няма събуждане. Голяма лудница е.
Отивам ей сега за лецитин. Иначе и тоя лактил дето го пия е с копър и анасон, ама файда не виждам, за коликите става дума.

# 118
Здравейте момичета,аз последните дни само ви чета че и при нас е много трудно това спане през деня.Храня я,заспива и след 30-40 минути пак будна и започва едно мрънкане.Присвива крачета,знам че я мъчи коремче,но не знам какво да правя вече.Правя и масаж,давам капки,правя и чай от копър но почти не виждам ефект.А и новото двайсе е че тръгвам да я кърмя,отваря една голяма уста бутам й зърното вътре обаче не засуква,докато се мъчим да подхване зърното тя се изнервя и започва да реве и още по-трудно става това засукването.Опитвам се да й разтривам бузките но ефект нулев,не знам откъде се появи това нещо сега.Гледам да съм спокойна да не й повлиявам и на нея,но понякога и моите нерви не издържат.
Тя тази седмица прави 40дена,но нямам намерение да правя някакво събиране.С ММ не сме набожни и няма да я водим на църква,а в апартамента нямаме място много за събиране,та ще извикаме само нашите и неговите родители и ще се почерпим скромно вкъщи.
С нощното спане сме добре вече мога да кажа че се събужда само веднъж за едно хранене,не знам това дали е окей,тя е на 37 дена.Ще я видим на следващата консултация колко ще е наддала,но ми е много трудно да в събудя от нощен сън,а и ми е мило да я гледам как сладко си спи.Вие как сте с храненето през ноща? Дали е нормално да яде само веднъж,гледам да се водя по нея но тя е изцяло на гърда и не знам колко изяжда и дали е достатъчно.

# 119
Карина, от кога започна да даваш нещо против колики? Да не би пък и аз да трябва да давам вече.. и затова да ми се буди така често. 🤔 уж около 20тия ден до сега бяхме на този етап. Чудя се, дали това не е причината. Освен, че е лудница вкъщи и едва опазвам да няма крясъци и буйни игри. 🥴 малкият батко сякаш повече мирува без големият, който сега е на лагер 2 седмици, от сутрин до вечер и се прибира каталясал. Голям кеф 😂
Добавям, това което Радина е писала, и при нас се наблюдава, трудно захавпане и се изнервя, а аз през нощта вече изобщо не се мъча, и аз, и нея. Слагам я под мишницята си и тя си суче и заспиваме. Бутам мъжът ми да види, че имаме гостенка и карам да върви. 😄 Иначе тя спи в екстендър кошара.

На този принцип, само че нашата е друга марка.

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 12:04 от КремонаЛиза

Общи условия

Активация на акаунт