💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 1 💛

• 20 705
  • 771
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
При нас Марти сам си изгради някакъв  режим на спане последната седмица. Събужда се в 07:00 стои буден до 11:00,после спи и яде през 2-3 часа до 18:00 - 19:00. И будува  вече до 23:00 и след това заспива за вечерта. С храненето малко се объркаха нещата. Докато ядеше 30 - 60 мл. и изпиваше всичко, беле лесно. Знаех през 2 часа, 2 часа и половина. Сега като яде 90 мл.,и  не изяда цялото количество, понякога  връща мляко. След час понякога правя допълнително  по 30 мл. или 60 мл. и му губя спатиите през колко време колко яде. Рядко яде 120 мл.

# 226
Момичета, на нас в неделя ни мина погачата. Първо детенце ми е и имах желание да си я направя, много сладък празник (и буквално и преносно Joy ). Вчера бяхме на фотосесия всички, барабар с кучето, дано са се получили хубави кадри, че Ванина се събуди гладна по средата на сесията. Grinning
Предстои ни тези дни и първото по-дълго пътуване, та по този повод днес купихме столче, по-стабилно от кошницата, но се замислих… дано не ни се налага ама по-опитните мами могат ли да споделят какви лекарства ще е добре да нося в мен за всеки случай. Ще пътуваме до родния град на мъжа ми, има си аптеки там и т.н. ама ми се иска да съм подготвена с неща от първа необходимост.

# 227
Ние имаме най-често две нощни хранения. Имало е вечери и с по едно ама се броят на едната ръка. Ако след 7-8 месец продължава да има ще се опитам да махна. Голямата на седмия месец си го махна сама.
Ваксините ще ги слагаме на 2, 3 и 4 месеца, иначе трябва по два пъти да ходя и с двете деца всеки месец и ще ми е по-сложно.

# 228
Според мен са малки за премахване на нощното хранене.
Вчера изчетох сумата неща за детския сън, защото моята бебка ме побърква. Приспивам я поне 7-8 пъти без проблем, но сложа ли я в гнездото или леглото макс след 5 мин е будна. Най-доброто постижение е 30мин сън вчера. Ако е върху мен, спи.
Вие имате ли такъв проблем? Избпробвах всякакви начини от клипчетата за оставяне в леглото, но не. Иначе няма проблем да я приспя, но явно не заспива дълбоко и при местенето се събужда.
Днес ще записвам интервалите на будуванията. Чудя се дали да купя някоя от онлайн книгите или курсовете. Имате ли впечатления?

# 229
Вчера изчетох сумата неща за детския сън, защото моята бебка ме побърква. Приспивам я поне 7-8 пъти без проблем, но сложа ли я в гнездото или леглото макс след 5 мин е будна. Най-доброто постижение е 30мин сън вчера. Ако е върху мен, спи.
Вие имате ли такъв проблем? Избпробвах всякакви начини от клипчетата за оставяне в леглото, но не. Иначе няма проблем да я приспя, но явно не заспива дълбоко и при местенето се събужда.
Днес ще записвам интервалите на будуванията. Чудя се дали да купя някоя от онлайн книгите или курсовете. Имате ли впечатления?

При нас спането е основно в мен. На леглото до мен е нощем и понякога през деня. Но я мен спи дълго и дълбоко и се гушкаме по цял ден. Хубавото е, че имам помощ иначе не знам как щях да се оправя.

# 230

Аз с моите деца съм имала този проблем от самото начало и всеки път. Понеже това, кратко спане ми осигурява силни раздразнения с отвратително намърлян и разхвърлен дом на вили и могили, аз реших проблема си така: слагам една пелена в леглото ни, на която да легне бебка, после лягам и я кърмя там, лежа малко след като видя, че е заспала. Ама заспала, не позадрямала и чак тогава ставам. Сега сигурно ще "чуя" критики, защо не я оригвам 🙂 аз я подпирам зад гръбчето, за да не е по гръб, я на една страна. Освен това екрана на бебефона ми е с доста добра резолюция - постоянно я следя, звук, който се чува смея да твърдя дости чисто, и не отнема време за реакция при засечен шум. До сега проблем съм нямала, надявам се и за в бъдеще да е така. Защото няма кой освен мен да почисти, изглади, сготви и т.н.
Обожавам да я гушкам, и често се храня с нея в ръце, нощем се гушкаме и т.н., но мама има и други задължения, освен да си играем на 2-3-5-10 минутни дрямки.
Ако пък я слагам в легълцето й (в случаят бед екстендър - бях показала подобен в предишен мой коментар), просто взимам одеалцето и го прегръщам, така то се затопля и някак не я шокира по-хладното чаршафче в легълцето й. Понякога събличам и нощницата с която съм, за да я оставя до нея, да й мирише на мен. Дано съм била полезна 🤗

# 231
И аз кърмя легнала вечер, двамата един срещу друг. Много е удобно и успяваме да се наспим. По някога му излиза кърма от нослето така и тогава го вдигам да го оригна, не че се получава, просто не се оригва.
Няма да се измъчваме с махане на нощно хранене. 2-3-4 пъти. Само да е спокоен.

# 232
Davisgirl още с първият си имам една чанта с главните лекарства, която седи винаги готова, защото доста пътуваме. Само преди път я преглеждам сроковете на Лекарствата или допълвам ако съм ползвала нещо. Та горе долу това съдържа:
-
    температура
: 1) спирт 70 2) хексалгин за деца 3) панадол сироп 4) Нурофен сироп ( бебе и вече за големият нормален 5) ефералган свещички ( 0,08 за бебето и 0,150 за баткото)- много са удобни за нощна температура ако детето е полузаспало
-
    разстройство/ повръщане
1) смекта прахчета 2) ентерол прахчета 3) вомитошел свещички 4) vomacur 40 5) пробиотик и няколко хранителни добавки на прах при обезводняване и сокче хип за при обезводняване
-
    кожни проблеми
1) pioctanin 1% 2)алергозан тубичка 3)фенистил гел 4) psilo balsam
-
    хрема и очни и гърло проблеми
1)физиологичен разтвор тубички 2)olynth spray 3) rhinolex nasal 4) тантум верде 5) няколко различни френски  за гърло и нос ( спрейчета и сироп) напълно на билкова основа и близалки за гърло 5) капки италиански с лайка и още нещо за очи, много са добри
И разбира се имам лепенки, марли, термометърът ( за в ушите и нормален за дупето на бебето) и евкалипт олио ( за Арома терапия ) и загряващ балсам за мазане на билкова основа, въглен ( за баткото), сребърна вода, спрей против кърлежи и комари( пак само естествени съставки за да става и за бебето), слънцезащита ( сега ползвам на wooden spoon).

Май това е горе долу, пълня си една чанта лилава, която ми подариха за раждането в Токуда.

Момичета, на нас в неделя ни мина погачата. Първо детенце ми е и имах желание да си я направя, много сладък празник (и буквално и преносно Joy ). Вчера бяхме на фотосесия всички, барабар с кучето, дано са се получили хубави кадри, че Ванина се събуди гладна по средата на сесията. Grinning
Предстои ни тези дни и първото по-дълго пътуване, та по този повод днес купихме столче, по-стабилно от кошницата, но се замислих… дано не ни се налага ама по-опитните мами могат ли да споделят какви лекарства ще е добре да нося в мен за всеки случай. Ще пътуваме до родния град на мъжа ми, има си аптеки там и т.н. ама ми се иска да съм подготвена с неща от първа необходимост.

# 233
Здравейте, момичета, позагубих дирите, но гледам, че и вие не сте толкова активни Simple Smile))
 За люлките, ние взехме Ла скала на Кангароо. Сложих една подложка вътре, за да й осигуря добра позиция и доста й харесва, понякога с часове си лежи вътре, независимо дали я люшка или не.
Ние нещо рвжим май не можем да установим, честно казано нз колко пъти се храни, горе долу между 2-3ч, като последната седмица малко ми се губи какво се случва нощем. Храненията някъде бяха към 11:30-12, 01:30-2, после към 5, но последно време не ми издържаха силите й я гушках към 01:30-2 и сутрин се събуждам с нея Disappointed Колко пъти е яла сама, тя си знае, спи кат коала на клонка. От няколко дни я слагам до мвн на спалнята и й предоставям в легнала позиция да суче, без да я гушкам. Аз пак съм в несвяст и нз успява ли да се справи на самообслужване. Тя добре че е кротичка и глас не й се чува, но нз как ще се мобилизирам да съм по-адекватна .
С къпането вечер, също не се справяме, нали трябва да е на гладно, все ни се пада около и след 10:30 и не е всяка вечер, понякога и сутрин и през деня я къпя, но не всеки ден.
Вие как ги организирате баните???
По колко време ги държите на гърда и продължавате ли да предлагате и двете?
Увеличавате ли интервалите на хранене, някъде четох, че след 1 месец, ставали по 6-7 хранения.
За ваксините, тя е на 6 седмици и днес ходихме, но аз се усетих, че тези ваксини се правеха на 2 месеца и помолих да я отложим за след 2 седмици. Надявам се да не съм сбъркала, но ми се стори, че много набързо покрай коклюша май месец, приеха ранните ваксини и инстинкта ми се обади Flushed

# 234
Момичета, и с първото раждане и сега, след секциото спя само по гръб, два пъти да съм опитвала настрани. Тази сутрин пробвах и доста ме болеше от едната страна на операцията, като досега абсолютно никакви проблеми не съм имала с нея. После прочетох някакво мнение, че ако не спиш от самото начало на една страна, ще се получат много сраствания и съответно болка за цял живот.. Някой има ли повече информация или пък подобни оплаквания? Направо се филмирах..
Редактирам се, да попитам и кога ви викат на втория преглед след секциото?

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 13:08 от -Karina-

# 235

Редактирам се, да попитам и кога ви викат на втория преглед след секциото?

След 40 дни

# 236
След 30 дни ми каза. Другата седмица съм записала час. Лохии имам още и не мисля, че ще спрат до другата седмица, а исках да ми пусне микробиология и цитонамазка.
 Аз спя и на двете страни. Обичам по корем, но още ми е трудно. Като ходя малко повечко и усещам тежест в слабините. 24 дни минаха от секциото. Белега добре ми зараства, но все още не се чувствам идеална. Върша домакински работи, но с почивки. Не съм ходила още на дълги разходки с количката, но то е такава жега, а и пред блока си имаме пейки и затворено дворно пространство, та си я разхождам тук без много хора около нея.
Кога се ходи на преглед за фонтанелата? Днес се обадих за час и записах за другата седмица. Нямаше по-ранен. Трябвало до 3-та седмица, а нещо аз бях разбрала между 30 и 40 ден. За по-следващата записах за ортопед. Всеки ти казва различно кое как се прави и вече се ошашках.

# 237
Преглед за фонтанелата не са правили на никое от децата, не бях и чувала. Водя ги на ортопед на 1-2 месеца и после нефролог, не помня на кой месец беше.

Мен също и двата пъти ме болеше повече от едната страна на операцията, а и на пипане там се усеща по- различно. Не съм имала проблем, но дълго време ми носеше дискомфорт. За срастванията знам, че трябва движение,не бях чувала за значение на позата за сън.

# 238
Пламена сама си прави 6-7 хранения. За режим и аз още мисля че е малка, иначе съм си купила няколко курса на Мамо спи ми се и съм много доволна. На голямата след третия месец започнах нещо като режим да въвеждам и стана по-лесно, преси това беше кошмар с рев по цяла нощ и сън по цял ден.
Пламена обаюе горе долу бива и още не съм се взела в ръце да и запиша кога спи и да синтезирам някаккъв “режим”.
Това със събуждането при оставяне в кошара е много често срещан проблем и показва че бебето не се е изморило достатъчно, затова само предремва леко и лесно се разбужда. Сега гледам да не спи повече от 2 часа между храненията, повеюе да е будна през деня, за да не става така цяла нощ да не ще да спи и да и треперя.

# 239
Фрезия, какво от тези курсове прилагаш в момента? Колебая се дали да купя.
Прегледът ми беше миналата седмица т.е 6-7 седмици след секциото. Мислех, че този преглед спада към проследяването след раждането  и останах неприятно изненадана, че трябва да платя ( че и с изследванията близо 100лв) . Вземете си направление Simple Smile Гледа ме на ехограф, взе МБ и цито. Резултатите са добре.
След първото секцио не можех да спя настрани поне 2 месеца. Сега още в първите дни след като ни изписаха от болницата можех, нямах никакъв дискомфорт.

Общи условия

Активация на акаунт