💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 1 💛

• 20 662
  • 771
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря, момичета! Сигурна съм, че цялата банда са мега сладкиши 😍

Дани, казват че е хубаво да не е шарена много, за да не се превъзбуждат. Но си зависи от детето. Имахме една фишер прайс дето пееше, мигаше, имаше горски звуци, щурци. Децата си я обожаваха, не им е действала зле. Жалко, че я продадох. Тая икейската не ме кефи много ама окачам и други играчки и се забавлява понякога.

На мен пък днес ми дойде. Не, че не очаквах ама предните пъти поне 2 месеца някъде минаха, а сега...

# 586
Мами, ротавирусната ваксина до кога се слага?Елена е родена на 21.05 и направихме двете шествалентни.Педито ме пита за рота, но не се престраших, защото не знаех как ще реагира. Закъснях ли?

# 587
Люси, много е сладко юначето.
Поуспокоихте ме, чудехме се дали не е много дълга нашата бобона с тези 60см, но татко и е близо до 2та метра и вчера й обвсняваше как е момиченце и не е хубаво да е кобила на него 😄
Аз още не съм купила гимнастиката, значи трябва да се задействам, има ли някакви критерии, по които избирате или каквото ви хареса Thinking

София я измериха на 20-я ден 55 см, а се беше родила 50 см. Даже не си беше опънала хубаво крачетата. То и ние с таткото сме високи, та според мен е нормално. Личи й от сега, че ще има дълъг крак и стъпало. Дано не е много кобилеста 🤣🤣🤣

И ние днес бяхме на консултация, Боряна е 59см и 5240гр а се роди 50 см 3160гр на 2 месеца и 4 дена е .Лл каза че се стряска от нищото и й увеличи дозата на витамин д,до сега давахме по една вече по две капки.Сложихме и шест валентната и ротавирусната ваксини,за сега е добре дано и да не прояви нещо.
Ние за сега я извеждаме само до морската във варна и до там,иска ни се септември да я водим малко и на плаж та май с толкова ще минем тази година.
За гимнастиката нашата е черно бяла бях ви споменала,слагам я от месец вече.Заглежда се доста,даже им говори на играчките и ги бута с ръчички.От време на време улавя някоя с пръстчета и дърпа ама повечето пъти ги е свила в юмруче.

И София се стряска от нищото, но не всеки път. Някой път спи непробудно, друг път от най-малкия шум може да се стресне. Намалиха й Вит Д на една капка, защото фонтанелата й е по-затворена.

# 588
Хм, стана ми интересно защо ЛЛ е увеличил дозата на витамин Д при бебе, което се стряска от нищото. Каква ли е връзката? То и моята дъщеря се стряска от нищото по 2568856 пъти на ден с разперване широко на крайниците и след това няма успокояване.

Нашият "режим" днес е топ: През нощта се събуди за нощно хранене + болки в корема и изхождане с мъка. Спа до 07:30 ч. след това, когато официално се събуди, после в 09:30 ч. почна да притваря очички, да се отпуска - абе спи ѝ се. Мхммм, в 10 ч. пищеше от рев, та хапна още малко и чак към 11 ч. заспа. В 13 ч. се събуди за храна и пак заспа, но този път в мен, до 15 ч. И от тогава, досега - будува. Имаше едно унасяне, но се стресна от нищото и уйде коня у ряката, както се казва. Изведох я навън. Последваха писъци малко след това, които едва укротихме, вкл. и с Gripe water. Сега съм я сложила в леглото ѝ и се надявам да се самоуспи. Периодично отивам да я полюлям леко, а за фон има музика. И през цялото това време след 15 ч. - никакви признаци на умора, никакви. А явно се преуморява. Та така. Напълних ви главите с излишна информация, но искам да споделя, все някой може да предложи нещо. Heart

# 589
Доволна ли си от Gripe Water? Аз сега й дадох за първи път. 3 дена беше много добре, но тази вечер е супер неспокойна. Надявам се да я успокои тази вода.

# 590
Какво е това нещо, момичета? Сега го чувам 🤔 че и успокоява и успива казвате 😲

# 591
Поредния маркетингов трик сигурно… надявам се и аз да се случи чудо, ама да видим. За първи път й дадох от тази вода и ще дам отзив след време.

# 592
Доволна ли си от Gripe Water? Аз сега й дадох за първи път. 3 дена беше много добре, но тази вечер е супер неспокойна. Надявам се да я успокои тази вода.

Аз я давам рядко - предимно вечер при епизод на истерия, защото никак  не го понася. Нали пише да се дава преди или след ядене и да не се смесва с АМ, та като го пие така, откача и пищи на заколение. След това последва един спокоен период, в който е като дрогирана - седи и мига на парцали. Но не винаги я успокоява. Примерно днес - дадох ѝ 2 мл, нашата превъртя и продължи да реве с пълно гърло, та сигурно и в Перник я чуха. Именно заради тази нейна непоносимост явно към вкуса му не съм ѝ го давала редовно, за да видя има ли ефект върху коликите. За успокояването при нас явно зависи в каква фаза на полудяване ще е.

# 593
Моята с голямо облизване си го изпи. Ама тя е така с всичко, което съм й давала до сега. Нищо не плюе и не връща 😃 Даже като й давам капки с лъжичка й държа лъжичката да я дооблизва и така мълчи 😃

Дадох преди 1 час 2 мл от Gripe Water и след половин час се успокои. Два пъти заспива в ръцете ми и се събужда. Неспокойна е, шава, но поне не реве истерично.

# 594
И преди съм писала, че не виждам ефект. А и сложно се дава Gripe Water, моето бебе го плюе, така и не свикна с него. 2 мл е доста голяма доза за такива малки бебета, когато успея да я накарам да го изпие, не виждам кой знае какъв ефект. Просто маркетинг върху отчаяни майки.

# 595
Пак се разрева…. Направо съм отчаяна, наистина. Ще се ядосам и ще спра всякакви капки вече.

# 596
За витамин д разбрах само че влияе на нервната система и главно на настроението на бебето.А нашата госпожица особено през деня спи доста неспокойно и си се стряска от време на време и избухва в един истеричен рев.Също и когато са само на кърма нямат допълнителен прием както в АМ.
И Боряна беше неспокойна днес след 18 часа само ревеше и нищо не искаше накрая с мъки заспа и след това беше щастлива.Надявам се да е нещо моментно от ваксината иначе друго не е проявила.

# 597
След като вчера моята беба не спа цял ден и заспа към 22:30 вечерта никой не може да ме впечатли с неспане Weary
днес е една идея по-добре - спа 2 пъти веднъж 30мин върху мен и 1 час и 30 мин пак върху мен. Като цяло 2та дни е неспокойна. Unamused
Моите драми с кърменето продължават. Утре ще ходя за едни топчета на Боарон. Дано помогнат. Не съм предполагала, че мога да имам трудности точно с кърменето след като баткото го кърмих една година безпроблемно. Unamused

# 598
Леееле не мога да ви изчета!
И ние бяхме на консултация вчера. София е на месец и 20 дни, качила е за половин месец 400 гр и 3 см, вече е 4900 и 56 см. Днес ще я водя на първата ваксина.
Активната гимнастика съм я извадила отдавна, но от нея по скоро една дрънкалка ѝ харесва. Общо взето когато будува и не сме навън( напоследък обича да гледа небе, листа ), я слагам малко в шезлонга, като ѝ омръзне малко на гимнастиката, която е на земята и като легне там гледа една маса....или пердетата, там откарва още малко, после каката дрънка и ѝ говори и така , после малко на ръце, ядене, спане и така се въртим Simple Smile
Аз да споделя за моята драма с кърменето, нали беше отказала гърда, голямо цедене падна, намерих консултант по кърменето, една съфорумка ми я препоръча Heart, щях да звъня вчера, но като отидохме на консултация ( да споделя че суче вечер, през нощта, после не..отказва или засуква и след малко почва да писка), та при педиатърката, направихме пробно кърмене и тя ми каза да я кърмя на тихо и по тъмно място, и не мога да повярвам, но от вчера вече 24 часа е само на кърма, като тя си суче, само в 21:30 изяде еднократно 30 мл ам. ( Което май го дадох за мое спокойствие) .Не знам какво стана, дано продължи така. Та засега отлагам обаждането на консултантката по кърмене.
 Забелязала съм,че тези дни плаче само и единствено за едно нещо и това е когато ѝ се спи, голям рев ви казвам, особено в морската хората ме гледат като.. чак се обръщат да видят в количката. А тя си има ритуали разни, зависи до каква степен е изнервена Simple Smile иначе като цяло тези дни спи доста. Тази вечер яде в 21-21:30, но се намокри и я преобличах, съответно се разсъни и край, яко рев, такива чупки и песни приложих Grinning заспа в 23 някъде и спа до 4:16.
Забелязала съм, че като я нося и вървя се успокоява, после заставам на едно място едно монотонно люлеене като постепенно го забавям и пея нещо от сорта люлю или някакви думички "опааа" и все по тихо и по тихо и заспива. Малко като луда, сигурно изглеждам Simple Smile

# 599
Caprice , какви са тези топчета на боарон?

Общи условия

Активация на акаунт