💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 1 💛

• 20 649
  • 771
  •   1
Отговори
# 600
Caprice , какви са тези топчета на боарон?
Четох, че това помага за лактацията
https://galen.bg/boiron-ricinus-communis-ritsinus-komunis-5-sn?g … R7-xoCbC0QAvD_BwE

Лактогонните чайове забравям да ги приготвям или да ги пия. Unamused

# 601
  • София
Като преварявате вода колко време я оставяте да кипи?

# 602
Да ви се оплача колко съм шашава - давам колийф от една седмица, но не съм видяла че след отваряне се съхранява в хладилник.. и че винаги се дава с млякото 🙄
То едно ли е.. витамин Д, Лефакс, Биогая..
Моя го кърмя, като от време на време  дохранвам с АМ
Понякога капките съм ги давала директно с лъжичка.. понякога с млякото...😒
А съхранението е било на стайна температура.. изобщо... 🤷‍♀️
Предполагам, че не са му действали.. чудя се дали да не ги изхвърля и да купя нови.. как не съм видяла.. не знам

# 603
Според мен ги изхвърли. Времето е топло. Начина на съхранение е важен за качеството на продукта. Аз не купувам Колийф заради начина на даване. Пише 30 минути разтворени в млякото. Няма как да се събуди гладна и да чака 30 минути.

# 604
Изхвърлих ги, днес взех нови.. ама една седмица съм му давала.. направо ме е яд на себе си, къде ми е акъла - не знам.
Надявам се поне да не съм му навредила, а само да не са имали ефект
Аз пък кърмя повечето случаи и от време на време дохранвам. Давала съм му и смесено няколко капки АМ с Колийф, с лъжичка.. по принцип по средата на храненето, може да задържи 15 минути..

# 605
Caprice , какви са тези топчета на боарон?
Четох, че това помага за лактацията
https://galen.bg/boiron-ricinus-communis-ritsinus-komunis-5-sn?g … R7-xoCbC0QAvD_BwE

Лактогонните чайове забравям да ги приготвям или да ги пия. Unamused

А да, това ми го предписа и педиатърката. Пих го 2 сед и спрях, пак ще започна. Нз дали имаше ефект. Но вчера кърмата ми рязко намаля, след ядене детето се скъсваше да реве. Днес се събуждам пробвам с помпата и си има… странна работа

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 10:17 от Lina Ivanova 672609

# 606
Ето тези вземах аз, ама нямам време и спрях, сега само лактил :
Рицинуса за повече кърма, а брионията за отпускане/ разширяване на каналите.
Значи това дете пак голям рев докато заспи, голям голям 10 минути, но стига да те срещнат две три комшийки и се почва:" ама пак плаче", " ама защо плаче", " моите така не са плакали", " на педиатър водиш ли го" .... Много се дразня, а тя дори не плаче толкова, в сравнение с първото ми дете изобщо дори.
За колийфа, този месец е с хубаво намаление в софармаси. Пиша с бебе на ръце, та моля за извинение за пунктуация и т н.

# 607
Ето тези вземах аз, ама нямам време и спрях, сега само лактил :
Рицинуса за повече кърма, а брионията за отпускане/ разширяване на каналите.
Значи това дете пак голям рев докато заспи, голям голям 10 минути, но стига да те срещнат две три комшийки и се почва:" ама пак плаче", " ама защо плаче", " моите така не са плакали", " на педиатър водиш ли го" .... Много се дразня, а тя дори не плаче толкова, в сравнение с първото ми дете изобщо дори.
За колийфа, този месец е с хубаво намаление в софармаси. Пиша с бебе на ръце, та моля за извинение за пунктуация и т н.

Това с комшийките, сеирджийките и всички останали професори, които са събрали мъдростта на седемте континента, ми е просто любимата част от съжителството с празноглави "хора"! Паля от четвърт и изобщо не ги бавя! 😂
Бебе е! Плаче му се! То ще спре да плаче, но натрапниците с виШу по бебекия въпрос по-умни няма да станат. И мен много ме дразнят, дори по улицата.. щом ме зачекнат, аз им сипвам. Ама доволно така 😂 онзи ден, вървя от практикер към лидъл на бул. Владислав и малкото се размрънка. Една  жена, чак тръгна да наднича в количката и ми вика "ко з'го покрила ма? Ш'го удушиш!" Викам то няма, ама ти може да се задушиш в зъбите си, ако не си продължиш безмълвно 😂
А имаше слънце и бях покрила частично кошчето. Та, обожавам непоискани съвети, че и заключенията барабар с тях 🤪😤

# 608
Karina, Lina, 2 пъти по 3 зрънца ли го пиехте?

# 609
Мисля, че беше три пъти по пет гранули се смучат, без да се пие 10-15 мин нищо. Ако се взема другото също трябва да има промеждутък между двете, поне така ми обясниха, то затова и нямам време, да я правя цялата схема, а и забравям.

# 610
Имат ли ефект тези хапченца, моята кърма не стига особено и все дохранвам, и аз пия Лактил.. ама не виждам да се лее мляко 😅😅😅

# 611
Не мога да кажа, само по една опаковка съм ползвала, при мен никога не се лее..все е гладно, но поне суче Simple Smile
 Вие къпахте ли бебоците след първата ваксина?

# 612
Не мога да кажа, само по една опаковка съм ползвала, при мен никога не се лее..все е гладно, но поне суче Simple Smile
 Вие къпахте ли бебоците след първата ваксина?

След ваксина винаги пропускам баня. Джипито така ми е казвала. 🙂

# 613
В деня на ваксината не, но днес я къпах.
Ох, Ванина днес цял ден има проблем с яденето. През деня се храни с шише и изцедена кърма, като вече 2ро ядене хапва половината и след това почва да лигави шишето и не иска, в един момент надига страшен рев, докато не я изправя и тогава се успокоява. Тук говорим за Калмата на Медела, едното ядене и давах с обикновено шише, беше полузаспала и си изяде цялата доза. Те и много по-жестоки киселини я мъчат… Според вас дали има шанс да е от вчерашната ваксина?

# 614
Момичета, дайте ми съвет как да приуча моята госпожица към залъгалка. Пробвах различни видове и по метода на Йоана от Мамо, спи ми се, но моята полудява от тях. А иска да се залъгва с биберона от шишето - Авент Нейчър Респонд. Изобщо не искам биба, но нощните приспивания са ад. Днес пък нещо бе на черешата и не спря да се дере. Иска носене на ръце и песни. Оставя ли я в леглото, веднага пищи. Подозирам корема за това, защото се свива. И ся от 1 час лежи, маха с ръце и не може да заспи. Та дадох да суче биберон...

Общи условия

Активация на акаунт