💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 1 💛

• 20 619
  • 771
  •   1
Отговори
# 675
И моята реве на умирачка като е гладна. Кърти спи 4 часа минават от храненето, не мога да я събудя, изведнъж птваря очоте и рев, все вдно е държана гладна 😂 Драма 😂
И аз съм на 30г и от втория месец съм захранена със сокче от абълка и морков 😂
Отделно и отгледана на АМ защото в болницата давали бебетата само ан 3часа под режим за малко за лърмене и айде обратно в детска стая 🫢

# 676
И моята реве на умирачка като е гладна. Кърти спи 4 часа минават от храненето, не мога да я събудя, изведнъж птваря очоте и рев, все вдно е държана гладна 😂 Драма 😂
И аз съм на 30г и от втория месец съм захранена със сокче от абълка и морков 😂
Отделно и отгледана на АМ защото в болницата давали бебетата само ан 3часа под режим за малко за лърмене и айде обратно в детска стая 🫢
И аз с такава съдба, на 36 почти

# 677
Ужас направо, какво е това нещо, вече 12 часа, умира за сън, толкова е червено около очите ѝ вече от плач и безсъние. Мъжа ми се прибра и тя пищи с пълно гърло, успокои я, заспа, но се стряска много, имам чувството, че е от тези плюнки. И днес ака три пъти, това се случва супер рядко, обикновено е по веднъж на 24 часа.
За яденето и София е така, все едно не е яла дни, докато си отвори очите и писва да хапва.
Аз не знам за сока, майка ми Бог да я прости почина преди 20 години и няма кого да питам, знам че съм кърмена, но знам и че са ми слагали мушкато в дупето Blush

# 678
Ужас направо, какво е това нещо, вече 12 часа, умира за сън, толкова е червено около очите ѝ вече от плач и безсъние. Мъжа ми се прибра и тя пищи с пълно гърло, успокои я, заспа, но се стряска много, имам чувството, че е от тези плюнки. И днес ака три пъти, това се случва супер рядко, обикновено е по веднъж на 24 часа.
За яденето и София е така, все едно не е яла дни, докато си отвори очите и писва да хапва.
Аз не знам за сока, майка ми Бог да я прости почина преди 20 години и няма кого да питам, знам че съм кърмена, но знам и че са ми слагали мушкато в дупето Blush

Много е гадно стряскането. Игра на дълго приспиване и кратък сън. 🙄 буквално е отвратително..
Това със голите крака и повитите ръце сякаш помага, обаче и то е докато не се научи да ги вади 🥴
Това с мушкатото в дупето с каква цел е?

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 21:27 от КремонаЛиза

# 679
Мушкато и я аз съм бутала на моите, при запек. Чисто и натурално, вършеше супер работа.

Ако сте на 1 капка вит Д, можеш да и я качиш на 2 за стряскането. Ако спи в ръцете ви, не е ли спокойна? И ние се гушкаме за сън, няма как. Нощем успявам да го сложа до мен да дремна без него на ръце 😁 Денем си се държим или носим в раница.

# 680
Ооо, това за мушкатото не го знаех, хиртичко е! 🙂
Нашата лична лекарка каза, че фонтанелата на Верена е много малка и не препоръчва на този етап. И изобщо не сме давали още. Каза, че Юли и Август избягва да дава. Имало дечица с толкова голяма фонтанела, че от край до край се усещала, тогава каза да. Стана ми интересно.

# 681
Заспива на ръце и като я сложим да легне където и да е, дори върху мен след десет минути се буди. И аз се чудех за витамин Д -то, дали да не го направя 2 капки.

# 682
И ние в отбора на заспиващите на ръце, стряккащите се и събуждане се бързо след оставяне в легло. Днес спа 3пъти по 30-40мин, но я кърмих легнала и стояха на леглото до нея докато спи. 2 нощи обаче се буди на всеки час след 3ч,  а снощи и будува 1 час. Дано тази нощ е по-спокойна.

# 683
Заспа в 18.30, размърдва се да яде и продължава и досега. Много странно. Надявам се всичко е наред.

# 684
И такива дни/нощи имаме. В събота спа от 19:30 до 04:00, като я храних, че и памперс сменях през тази интервал. В 4 стана, яде и пак заспа, та дано и при него си е само ден/нощ за спане.
Ванина е само на кърма, на ще ми се наложи в събота да я оставя за първа нощ без мен (много ми е притеснено да си призная) и ми се иска да купя за мъжа ми АМ за всеки случай да има, иначе имам замразена кърма и се надявам още да му замразя дотогава, но всичко се случва… да е подготвен. 
В болницата и даваха нещо си (не помня какво) и ни препоръчаха него или Аптамил, аз купих една кутия Аптамил, но тя е яла 1-2 пъти от него и след това почнах да си се цедя, та се чудя пак ли с него да действам или друго е по-подходящо?

# 685
  • София
Виж кутията за срок на годност след отваряне, че на нашата (на Хип) беше 3 седмици само и в този случай е добре да вземеш нова ✌

# 686
Момичета, преди малко вечерях. Поредна нощ, моето бебе ми отнема функцията и ме приспива. Тя мен 😁
Та, затова сега вечерях, в 2 без 20 "сабахлян", както се казва.
Лягаме, започва едно кърмене. То не бе сукане, то не бе давене, то не бе чудо, преяжда, хълца, малко връща - разбирате ли, репертоара се повтаря всяка вечер. И след първият час, аз вече едва си държа очите затворени 🥲 е, накрая се предавам! И ето, затова вечерям сега. После що било голямо дупето. Ми ти яж в 2 сутринта пък... 🤣😂
И най-смешното е, че моето девойче вече съвсем редовно има претенции да не й обръщам гръб. Пък аз омалявам и се завъртам. Това не е само вечер, то е щом легна да я кърмя и не заспи, обърна ли се с гръб, рееееев - всеки път! Рита, ще ме изкорми, а щом съм с гръб, прешлените ми ще размести. 🤪 малко като лудото Ленче се ежи на този мой гръб. Вашите правят ли нещо, което да ви прави впечатление, че не им харесва? Или пак ми се падна "лек" характер дете? Абе аз като си знам късметаа... 🥲 тя и като а мъкнем на ръце, пак има стандарти и изисквания. 😂😂 Да не й нарушим бебешките права, да е носена както тя пожелае. 😂 Упражнява свободната си воля 😂 да се смея ли, да плача ли. Толкова е сладка, а такъв характер крие 🙃

# 687
Ооо, това за мушкатото не го знаех, хиртичко е! 🙂
Нашата лична лекарка каза, че фонтанелата на Верена е много малка и не препоръчва на този етап. И изобщо не сме давали още. Каза, че Юли и Август избягва да дава. Имало дечица с толкова голяма фонтанела, че от край до край се усещала, тогава каза да. Стана ми интересно.

И София е с по-малка фонтанела и й намалиха витамин Д от 2 капки на 1. Иначе също много се стряска и ми се искаше да й давам по 2 капки, ако това би помогнало за стряскането.

Ние вчера и тази вечер бяхме на 2 сватби. Майка ми е вкъщи, за да я гледа и изненадващо Софи се е държала много добре. Нито е мрънкала, нито е ревала. Мрънкането й е било само като наближи времето за ядене. Не се е и превивала от колики, но не се и надявам, че са преминали. Просто е оставила майка си и баща си да се позабавляват 😃 Иначе вчера изкара цял ден на ръце и вечерта също. Днес ни подариха Бухалчето Оли и с него спи много добре за сега. Майка каза, че не я е приспивала на ръце, от както е пуснала бухалчето. Дано да продължи така, защото до сега се успокояваше със сешоар, обаче този шум вече едва го изтрайвам, защото е доста силен. Ей сега хапна, пуснах бухалчето и заспа сама.

# 688
Ох Софи заспа в 22:45 часа и се събуди преди малко. Дано поспи още след яденето. Сложих я до мен на леглото, пак се стряска, но спа дълбоко.
И междудругото, от няколко дни, особено вчера, забелязах, че като я взема на ръце още повече започва да плаче Confused

# 689
Нашите са с огромни фонтанели. Даже имат по две (и една малка отзад), така че са си плътно на по 2 капки витамин Д. На други бебета педиатърът дава по една или нула капки сега през лятото.

Цикъл - при предходната бременност ми дойде година и пет месеца след раждането. (Кърмих до година и 3-4 месеца - накрая вече през вечер).

За заспиването - ползвам анти-стрес пелени за нощния сън и пускам white noise в youtube в първите 20 мин.

Общи условия

Активация на акаунт