Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 82 (м. юли и м. август)

• 59 443
  • 1 556
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
Аливи, ЧРД и от мен!
Яйцата аз ги слагам в салата варени (като по Великден) или пък си врътвам един омлет - 3 яйца с шунка и кашкавал и една краставичка за гарнитура, може и някоя маслина бонус. Правя го в тефлонов тиган почти без мазнина, та не е пържен, а също и в еър фрайер, като го изливам в тефлонов съд, който слагам в кошницата. Там става много интересен и пухкав. Това с омлета ми е бързо и лесно. Изчерпах всички налични купешки плодове и мисля да карам само на круши-петровки. Но повече от 2-3 круши на ден не си позволявам. А какво е отношението ви към динята? Четох различни статии по въпроса. И ако се консумира с млечни, не е ли по-добре? Имам предвид диня с катък, така си ги хапвахме като деца на село. Аз съм здраво запасена със сирена от мандра и не мисля на този етап да се отказвам от млечните, с изключение на прясното мляко. Днес пробутах на ММ и последната филийка от съмнителния пълнозърнест ръжен хляб, а другият от соя е бутнат в един шкаф, за да ми е спокойно. Вече дори и не помня кой беше шкафа. А, и да ви питам още нещо. Как се справяте с дразнителите, които всячески се опитват да ви пробутат храна, за която сте ги информирали, че не консумирате?

# 136
Ами те се опитват. Аз отказвам. Отначало даже любезно отказвам. Ако не схванат, мога и нелюбезно Grinning Мен лично и двата начина ме устройват еднакво, така че от тях зависи и го научават бързо.

# 137
Alivi, честит рожден ден. Здраве, много усмивки и радост в живота.
Гущер и аз съм така, колкото повече енвргия изразходвам, трябва да си я наваксам откъм калории, иначе става страшно.
Днес петрохан със зелева салата- нямах време за друго. Сега ще направя тренировката и вечерята ще е бекон с три, четири яйца и салата.

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 19:59 от sergeeva11

# 138
Гущер, Аlivi, честит рожден ден!😃 Оптимални КЗ и инсулин ви пожелавам!🙂
Тези дни все не стигах до темата и...двама рожденици.😁 Имам много за четене.
Добре дошли на новите!🙂
При мен скучнотия откъм хранене- сардини (с горчица и оцет, +/- майонеза с масло, с кисели краставички и авокадо или без и т.н.), яйца, пилешка пържола с кожа. А, и веднъж конджах нудли- изобщо не ми хареса това нещо!🙄 Все едно дъвча желатинови спагети  ама много по-жилаво (всъщност, сигурна съм, че домашни желатинови спагети от желатин и яйце ще ми харесат далеч повече). Та скърцаше този конджах между зъбите ми, едва го изядох.😂 Определено спагетите от тиквички са по-добри за моя вкус.😉
Кaren, малко са 1000 калории. Аз всъщност не видях колко точно са ти белтъчините (а и какви са ти точните съотношения) на ден, че чак се страхуваш да не надхвърлиш някакво число.🤔 Не бива да гладуваш обаче, не е това идеята дори на кетото.😃
Най-добрият начин да се справям с "дразнители", които ми предлагат храна, която не искам, е въобще да не споменавам какво ям или не ям и защо.🙂 Изобщо не е тяхна работа всъщност. Е, ако много настояват, казвам, че не ми се яде, не съм гладна или просто не обичам въпросното нещо.

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 06:05 от dolce miele

# 139
И двете нови момичета си седят на ушите (в случая очите, че четат) и после ще се оплакват, че режимът не работи…
Какви круши и какви млечни в началото на режима? Аз ли не разбирам нещо?
За малкото калории пък изобщо не искам да коментирам Neutral Face
Момичета, не се страхувайте да се храните, а избирайте правилната за вас храна. Никакъв хляб в забравен шкаф не държа, нито нещо, което би могло да ме подхлъзне. Сърдита съм им и не ги купувам, да си седят наказани в магазина пък!
Освен яйца, вкъщи вече не влизат риба и никакви млечни. Ми не ми липсват, повече страда за млечните младежът, но тук избор няма (алергия). Карам си го на пържолки и салатка само от зеленчуци и толкоз. Бързо, лесно, вкусно и режимно Yum

# 140
Като се опитват да ме черпят с бонбони, безалкохолни, сладкиши директно казвам, че съм диабетик. Прекратява веднага всякакви напъни. За съжаление не вадят пържоли...
Но понякога трябва да вземеш нещо. Днес бях на погребение и не вървеше да се обяснявам. Лапнах една лъжица жито и взех кутийка. Децата я хапнаха за Бог да прости.

# 141
Стандартен хляб изобщо не може да ме изкуши и е така от доста време. С нвх печива, наподобяващи хляб, ми се занимава доста рядко. Не изпитвам нужда да топя нещо в манджите, просто ям с лъжица. Така ми е добре.🙂
Беки, а рибата защо? Пак ли алергия?🤔 Аз не знам какво бих правила без любимите сардини, а и други риби обичам...
Гущер, някои хора и това не ги спира. Нали има толкова диабетици, които си пият лекарствата и ядат бонбоните...🙄

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 22:01 от dolce miele

# 142
Абе не се е случвало някой толкова да настоява. Може и да съм си отработил тона да не търпи възражения. Simple Smile Работата ми е в офиси и по къщите на хората, и всеки ден налитат да ме черпят. Имал съм безкрайно много възможности да тренирам категоричен отказ. Приемам почерпки в пари Joy

# 143
Мен си ме изкушава и истински хляб, но си знам че ще съжалявам и рядко посягам. Много ми е вкусен ръжен хляб, така хубаво да мирише... Обаче е едно от нещата които явно отвикнах да храносмилам откакто минах на режим. Дори и с квас да е, пак ми застава на топка в стомаха и стои там по мноооого време, наскоро пак се излъгах. Отдавна не бях но бързо устонових че не ми е "минало" Sad Това тежест, рефлукс, абе не ще да го мели стомахчето ми. Две филийки дето заедно двете бяха колкото телефона ми, егати... Да кажеш че много съм изяла пък то колкото за яд. Скоро няма да проверя пак, да знаете Grinning
Нямам драми с глутен, вече и не се "пазя" толкова стриктно и се случва и да изям нещо нередно (за новите - не правете като мен, аз съм на режим от 6 години а не сега да започвам!). От повечето неща нищо ми няма, само от най-вкусния хляб все едно камъни съм яла. Аман.
Яж си, Натке, кифтетата и не се занимавай с глупости, общо взето Joy Нищо ново.

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 21:15 от natka

# 144
Alivi честит рожден ден. Да си здрава🎂💐
Гущерчо Ходим от смях с това пожелание за рд😂
То си има баш нужда от превод 😃
Аз направих глупостта да взема телешко  месо но не рибая стек. Нарязох на тънки парчета тип пържола. Отново кисна с часове в марина и във флаера. Подметка. Имам нужда от 2но чене да го издъвча това😂😂
Повече няма да вземам за тази цел. Та това е вечерята + салата и сладолед.
Попадна ми рецепта за дшетичен сладолед и го пробвах. Аз не съм по кокоса а той яко се усеща но мм много го хареса.
1 кенче кокосово мляко+ 3 фурми за сладост +какао натурално. Блендер и за 2 часа в хладилника. Не става сладко мм си слага отгоре сиропи разни да му е сладко.

# 145
Хляб толкова не ме изкушава, но оня ден бях готов да си разменя агнешкото за картофи. Sad
Но нали съм жеУезен, не куснах!

# 146
  • 🌊
Аз имам въпрос за това как успявате да се снабдите с достатъчно протеин? Признавамси, че съм лош готвач и повечето меса са ми мистерия, уча се все още, но е мъка. Отделно не ям много и работя над това + прием на вода.
Бях се засилила към протеин на прах, но след прочитането на информацията на първа страница се спрях. След това гледах какво са препоръчавали другаде и се споменава pea isolate или говежд такъв. Преди тестовете и диагнозаата с ебях засилила да вземам такъв, който съдържа хидролизиран протеин изолат, стевия, соев лецитин.

# 147
Дали следенето на гликиран хемоглобин няма да е подходящ ориентир?🤔
Не. Моят гликиран хемоглобин винаги е бил бомба, както и кръвната ми захар. Обаче инсулинът беше висок. На гладно беше висок, на обременяването лъсна още повече. Захарта и на трите измервания беше в норми. Инсулинчо обаче - цъ. Та не е ориентир само гликирания. Има и други хора тук в темата като мен - с нормална КЗ, но с висок инсулин. Аз поне се светнах за състоянието си по качването на мазнини в корема, развих паласки, кълките ми станаха доста по-пухкави, както и горната част на ръцете. Това при непроменено хранене към онзи момент. Но храненето ми беше високовъглехидратно - основно картофи и хляб + пържоли и винаги сладък десерт. Промених го от раз - от следващия ден спрях всичко тестено, сладко, картофи, кореноплодни и сие. Почнах да чета за кетото и след седмица го приложих върху себе си. Тогава смятах макросите на тефтер, изобщо не знаех за приложенията. Не ми пречеше като цяло смятането, с това се занимавам и професионално. Свалих бързо излишните кила - за около 4 месеца - 12 кила. Общо около 6 месеца бях на кето. После взе да ми става зле и прекратих кетото, минах на ВМНВХ. Свалих още 2-3 кила и стигнах крайната си цел. Оттогава само ги поддържам. Вече 3-та година успешно. Инсулинът се оправи, както и всички липси, които имах. От известно време съм и на по-високи въглехидрати, но показателите са бетон, както и най-важният за мен инсулин. Та явно научих телОто си да ги обработва тези въглехидрати/за полезните говоря/. С картофи и тутманици не рискувам Grin

Честито на рождениците! Да сте здрави и успешни във всички аспекти на живота! Flowers HibiscusFlowers Four Leaf CloverBirthday

# 148
При ИР както при много хора колебанията на КЗ след хранене са големи - и нагоре, и надолу... средната стойност не винаги е показателна наистина. Те като вземат КЗ на гладно и гликиран да стават видимо високи, вече почва да се споменава малко по-друга диагноза...

# 149
Мотаеше ми се един пакет сафрид от миналата година във фризера. Морските тук сега ще ми скочат, но не ми се пържеше в тази жега и го опекох на тава:

За който не ще риба наготвих от ония тиквички:

Общи условия

Активация на акаунт