Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 82 (м. юли и м. август)

• 59 438
  • 1 556
  •   1
Отговори
# 120
Кз и гх винаги са ми били в норма, за сметка на висок инсулин.
И протеините държа ниски, за да не се преобразуват в глюкоза и накрая просто съм гладна и под 1000 калории. Освен да нагъвам масло от пакетчето, не знам как да наглася нещата. Joy
Какво изследване да пусна за дефицити? Предполагам витамини вече ми липсват.

Имаш спешна нужда да четеш повечко по темата.
Ако на колата не и сипвам гориво, тя ще върви ли?
Доказано, че ниски калории не работят, вредят, водят до метаболитни проблеми.
Изказването да нагъваш масло от пакета е смехотворно.

# 121
  • Sofia
fotokod,
Скрит текст:
.
Да, чета постоянно , за мен е ново. Съжалявам,  че задавам досадни въпроси.
Ниските калории не са нарочно,  а от страх да не надхвърля въгл. и протеина.
Благодаря за топлото посрещане!

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 08:48 от Karen

# 122
От гладуване файда няма, храната не ти е враг. Е, поне повечето не е.

# 123
  • на острова на мечтите
Аливи, Честит Рожден Ден ❤️🎂 Тази торта трябва да ти стигне 😁🥰🤗
Днес гъби shitake.  Оказва се, че имат невероятно много полезни вещества - вит. Д, аминокиселини, протеини...
Дара, ❤️ гледай да имаш кърма за малката принцеса, пък режима колкото можеш.

# 124
Karen, без да разбирам много, изследванията ти от 2022 са доста по-добри от 2024. Явно това което правиш като хранене и спорт не е правилно.

# 125
Karen, явно източника ти на информация не струва.
Май наскоро си открила темата. Никой не е казал, че за пет минути трябва да изчетеш първия пост. Ама кликаш днес там, утре тук и те така.
Споделяш си менюто, а не приказки то сорта аз ям мънинко и пак пълнея. Да нагъна ли пакета масло? Такива изрази показват не четене, а никакви познания.
Казваш какво точно си яла на обяд примерно. Мазнина - каква, колко. Въглехидрат - вид, количество. Протеин, вид, количество.
А да ти липсват витамини е нормално, предвид, че почти не консумираш храна и дори сигурно не е правилната храна в правилно съотношение.
На нас дето си хапваме пак ни липсват на моменти. Особено Д и магнезий.

# 126
  • Sofia
Да, 22г ми казаха, че нищо ми няма и аз продължих по същия начин,  което доведе до сегашните резултати.
От седмица, т.е. откакто зная какво ми е, съм на различен хранителен и двигателен режим.
Следя макросите в приложения и там виждам, че трудно надхвърлям 1000 кал., но съотношенията са ок.  
За маслото беше шега, Елора.
Връщам се да чета линковете в първи пост, те са ми източник. Grinning

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 14:03 от Karen

# 127
За жена минимума калории е 1200, дори когато искаш да отслабваш.

# 128
Ама виж сега, 1000ккал е за малко дете. За голяма жена се яде повечко.
Хубаво е че си решила да направиш промени, даже много е хубаво. Това дето не е хубаво е каквото правиш в момента, глад и мизерия дето не знам с какво се очаква да ти помогнат.
Сядай още да четеш, ако нещо не ти е ясно от прочетеното питай да помагаме. Междувременно изяж моля те няколко кюфтета, да не те мислим Grinning

# 129
Хич не ми е като шега, че съм чела и чувала за такива глупости да се правят Joy
Ама не звучеше като майтап.
Да, ще ти кажат, че нищо ти няма. Щото не ти пускат инсулин години, а една гола голеничка кз на гладно и е уж под 6.
Ей затова приказвам, че са ни некадърни лекарите. Години ти казват нищо ти няма, яж си и после, вече си диабетик.
А  като видиш, че пациента ти е с множко килограми да му кажеш, че е ок е престъпно направо.
Дай си менюто да видим. Тия 1000 калории ме плашат направо.
Подробно. За 2 дни да го видим.

Аз пък никога не съм броила калории, всичко е на око.
Много ми е досадно това с броенето на калории.Направо депресиращо.
Но пък е полезно за хората,  които навлизат в началото и още се чудят.
Има хора им е забавно.

И вода пиеш ли?

# 130
да🤨явно с гликирания хемоглобин.. нъц!
Остава май да си спазваш нввм хранебе.. а вече за ново оггт🤔предоолагам след 1 г ще си заслужава да се повтори 🤔и пак трябва да се извнимава, че си има изисквания за привем/храна няколко дни преди това

Освен сега да смениш фокуса от изследванията към новите навици и хранене 🤔Добрите цифри ще дойдат с времето

# 131
  • Sofia
Добре съм, даже много по-енергична откакто съм на 15г въгл.
Днес е това засега, ще вечерям зелена салата със зехтин и 2 малки пържолки от св. филе.
Ще трябва още нещо да добавя.

Скрит текст:

Откакто съм на режим пия много повече (2л) и все съм жадна.  А преди това карах на 2 чаши вода дневно, знам че е вредно, но ми се драйфа като пия вода насила.

# 132
Това, че си все жадна не е добре, при диабетиците се среща.

# 133
4 кифтета, половин айсберг, 1 краставица, десетина маслини и около 100 грама сирене, че яко ми се дояде, а от седмица не съм ял ( нали съм нарочен). Не покривам критериите за кето, но ще го преживея.
Откакто упражненията ми станаха час, започнах доста обилно да обядвам. Три яйца с месо в делничните дни  не ми стигат. Станаха 4  и вече две краставици. Иначе не мога да изкарам до вечеря.

# 134
Като стана дума за яйца, да ви се оплача. Уж не ги ям чак толкова често обаче варени яйца нещо рязко ми омръзнаха тия дни. Не са ми вкусни и туйто, последните 2 пъти насила ги ядох че и нямах какво друго  Sad
Сварени точно както ги обичам, ползвам яйцеварка така че всеки път са еднакво сварени. Мне. Не е от яйцата също, двата пъти бяха даже от различни места купени. Гледам ги и си ми изглеждат вкусни, нахапя ги и не са. Егати чудото, не ми се беше случвало досега с храна която обичам...

Но това 2 яйчица и слайс сирене вярно е като за малки деца порция, не бива така.

Общи условия

Активация на акаунт