Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 82 (м. юли и м. август)

• 60 265
  • 1 556
  •   1
Отговори
# 1 410
Не не, не ми е за цел да се заям с някого, просто се опитвам да разбера кое какво и що.
Ставало е дума и в темата за iHerb с Denis, чието мнение за добавките много уважавам по принцип. За колаген специално и тя настоява че трябвало да е без нищо, дори без кафе да се пие, само вода и туйто. Тя тогава приказката тръгна всъщност от колагенови пудри които много хора си слагат в сутрешното кафе и приемат така, затова съм сигурна за кафето какъв беше нейният коментар за него изрично. За в сок си е смешка щом не трябвало храна да има, това няма какво да го коментирам.
Все някога ще схвана за какво е цялата работа, но за момента не съм толкоав убедена - това за себе си, пък всеки си решава вече.

# 1 411
То, на мен да не мислиш, че ми е цел в живота да се заяждам. Ама нерядко така се възприема.
Аз съм супер неконфликтен и ведър човек. Караниците ме натоварват и много стриктно ги избягвам.
Освен с мъжа ми, ама на него пък му е любимият спорт караницата, като на всеки Овен рогат...Rolling Eyes
Та на него няма как да му откажа, нали го обичам Sweat Smile

Аз също знам, че хората масово си го ръгат в кафето тоя колаген. Аз мисля във водата с лимона да го слагам. Дано не е прекалено гадно.

# 1 412
Имаме вече електронна и Здравословно гладуване на Фънг.
От другия път ще е налична в първия пост.

# 1 413
Преди време питах защо употребявате желатин. Получих отговор, който съответно забравих. Сега ще ми кажете ли този колаген за какво го пиете?

# 1 414
Преди време питах защо употребявате желатин. Получих отговор, който съответно забравих. Сега ще ми кажете ли този колаген за какво го пиете?

Оф, за какво ли не.
За кожа, за стави, за коса. Наскоро даже четох, че и за червата било полезно.
Утре сигурно ще допия последния си колаген. Ама се чудя дали да взимам някакъв друг, не знам.

А желатина е почти колаген да кажем.
Даже се чудя дали него да не почвам да употребявам, ама в какво. Ще мисля.
Само да не ме запече.

# 1 415
  • Sofia
Другарчета, дали би повлияло на к.з. и инсулин лекарство, което съдържа 1.7 г два пъти дневно фруктоза и аспартам?

# 1 416
Възможно е, но щом трябва пий.
Какво е това? Временно ли е?

# 1 417
Ще повлияят, и то според мен повече аспартамът даже. Но пък ти щом си болна, тя КЗ дори само от това се вдига, та със или без тия 1,7 грама... гледай да се оправиш пък другото вече си видяла как става.

# 1 418
  • Sofia
То не е за мен. Трябва да се пие цял живот, за остеопороза.  Ще търсим препарат заместител.
Благодаря за отговорите! Flowers Hibiscus

# 1 419
Сложно тогава... Не на всичко има алтернатива, имай го предвид. Ако е нещо което е във вид на сироп или прахче, все имат подслаждане. А и за хронични заболявания ако е и по здравна каса, там съвсем може да нямаш опции какво да е.

# 1 420
То не е за мен. Трябва да се пие цял живот, за остеопороза.  Ще търсим препарат заместител.
Благодаря за отговорите! Flowers Hibiscus

Това вече е кофти.
Ако искаш пий и виж как ще ти се отрази в показатели, килограми и т.н.
Но да, виж и заместител.

# 1 421
  • Sofia
Много е досадно като едното лечение пречи на другото. А в Австрия джипито се опитва да лекува всичко без да праща при специалист. У нас поне е лесно човек да стигне до такъв.

# 1 422
Започвам да си мисля, че може би е това - свалих 6-7 кг за месец и малко.  Миналият път, когато бях на режим и отслабвах пак така се вдигна пикочната ( не колкото сега де).

Бях днес да видя бъбреците - всичко е ок, каза, че не е от тях и дс пуя вода с половин лимон сутрин.
. Кардиоложката пък  ми изписа за 10 дни Аденурик 80 мг, обаче се чудя дали да го пия, гледам, че има доста странични ефекти.

Пикочната киселина може да се повиши и от самия процес на отслабване, без значение с какво се храниш. При самото разграждане на мазнини се освобождават пурини. Пий много вода и все пак избягвай прием на храни с високо съдържание на пурини.

# 1 423
Т.е. на нефролог ти казват че ти няма нищо но кардиолог ти предписва Аденурик? Нещо някъде пропуснах май...
Причинява ли ти болки или кризи тая висока пикочна или ако не беше я видяла на листа с изследванията нямаше да знаеш че е толкова?

# 1 424
Отидох 1во на кардиолог профилактично, тя ми пусна доста изследвания, сред които и пикочната киселина, която се оказа висока и ми изписа Аденурик, за да я сваля за 10 дни и после да мина евентуално на някакви добавки с череша.

А при нефроложкага отидох да видя бъбреците, тя ме посъветва да пия вода с лимон 1м., да избягвам храните с пурини ( които аз така или иначе не консумирам с изкл. на риба и малко месо). След месец да изследвам пак и ако не се е повлияла ми каза, че тогава мога да пия милурит.

🤷♀Та аз тотално се обърках, мисля да изключа месото, да почна лимони и витамин Ц и да видя ще се повлияе ли поне малко… този Аденурик ме притесни нещо като четох и по форуми на доста хора им е ставало лошо.

Т.е. на нефролог ти казват че ти няма нищо но кардиолог ти предписва Аденурик? Нещо някъде пропуснах май...
Причинява ли ти болки или кризи тая висока пикочна или ако не беше я видяла на листа с изследванията нямаше да знаеш че е толкова?

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 21:35 от muholeta_a

Общи условия

Активация на акаунт