Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 82 (м. юли и м. август)

• 59 390
  • 1 556
  •   1
Отговори
# 1 470
Ами поне аз го чета като твърде много биотин да заема рецепторите и Б5 да не може да се усвоява/използва, дори и да не липсва по принцип. Но пак - ако ти е в повече, каква работа ти върши? Приемът може да ти оправи проблем ако е причинен от дефицит, нищо повече. Ако приемаш достатъчно че да попълниш дефицита (ако изобщо имаш) и после още отгоре, това допълнителното по никакъв начин не ти помага, а както се оказва дори и пречи.
Не е панацея тоя биотин, макар че супер масово съветват да се взема при косопад.

# 1 471
Каква панацея, пъпки растат от него, не коса Joy

Реално съм пила биотин доста през годините. Това обяснява периодите на пъпчасване и на чисто лице.
Ама някой пъпки са били гигантски.

# 1 472
Здравейте някой който приема Сиофор може ли да ми каже дали е имал странични ефекти като стягане на главата . Направо се чувствам като парцал нямам никаква сила , стяга ме главата и ми се вие свят.

# 1 473
Днес какво се случи. Разбрах, че витамин Д бил  по каса вече.
Майка ми сутринта отиде да си пуска изследване за щж и ендото и дала и за д3. Не е платила за него.
Откога вече дават направление за Д3?

# 1 474
Днес какво се случи. Разбрах, че витамин Д бил  по каса вече.
Майка ми сутринта отиде да си пуска изследване за щж и ендото и дала и за д3. Не е платила за него.
Откога вече дават направление за Д3?
От миналата година е по каса, но може да се изписва само от лекар специалист, от личен лекар не може.

# 1 475
Не съм сигурна и кои специалисти могат да го назначават, ендокринолог със сигурност но кои други?

# 1 476
Ортопеди, ревматолози, невролози. Тези е най-вероятно според мен.

# 1 477
Мисля,че всички - вътрешни, кардиолози, хирург. За офталмолог не знам.
От страницата на НЗОК
"Високоспециализираното изследване „Витамин D“ от пакет „Клинична лаборатория“ се назначава само от лекар специалист от извънболничната помощ, сключил договор с НЗОК/РЗОК. Всеки лекар специалист би могъл да издаде направление, по преценка и при необходимост."

# 1 478
А откъде всъщност разбирате кои изследвания ги поема касата и кои не? Къде ги пише?

Оооо, ще си взема аз за ендо направление.
Повечето обикновено лл ми ги пуска.

# 1 479
Те за витамин Д бяха раздухали и по медиите тогава, по някое време миналата година. Иначе иди разбери наистина, то можеш да се изгубиш из тия техните системи.
По някое време някой беше пускал в темата къде могат да се гледат и кодовете на изследванията които могат да се вписват в направления, ама като съм го загубила... само толкова помня Grinning

# 1 480
И аз веднъж си четох кодовете, но когато джипка ми даваше  хартиен носител . Последния път се измъчих в лабораторията, те едни надути каки, защото са се клокнали на един много възлов терен, и цените ми се видяха завишени. Но нали пусках и щитовидни и исках да съм спокойна. Та питах едно по едно дали ми го е пуснала електронно, онази отсреща с такава досада  ми отговаряше, чи ми идваше да я удуша. За да зная какво да си доплатя. Не знам в здравното досие има ли ги тези направления.

# 1 481
Елора, белият сладкиш от първа страница е страхотен! Simple Smile Щерка ми го направи. Може би заради брашното има плътност някаква. Струва ми се, че по ми харесва от двата. Гарнирахме го с лъжица цедено мляко. Много му върви. Като кекс с кисело мляко е. Благодарско! Simple Smile

# 1 482
И на мен ми е любим Grinning

# 1 483
Гущерчо, давай снимка.
Без снимка, все едно не е направен 😀

Дани къде изчезна. Папи добре ли е ?
И Белла расте ли, Дарче ?

# 1 484
Дани дали не писа че пътешества още насам-натам, май миналия ден спомена нещо.
А мен не че някой ме пита за снимки ама пък правих пак желатинова баница и я снимах да я хваля на една приятелка, та да ви я похваля и на вас Grinning

От мен си съм добавила сусама отгоре че много обичам така. И пак забравих маслото да добавя Joy

Общи условия

Активация на акаунт