Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 82 (м. юли и м. август)

• 59 396
  • 1 556
  •   1
Отговори
# 1 455
Ама какво толкова има в този магднаоз, че и на добавки да го пия???

Няма да забравя, преди около 5 г, когато започна да ми се вдига кр захар и после си установих ИР, всички ме съветваха да пия канела: то лекари, то обикновени хора.

Та, намирам аз целонска канела, от магазинче на преаечка на Патриарха, снабдител шри ланкиец, ама пак не вярвам и... заминавам за Шри Ланка с установен час и всичко в медицински център, където освен лекари има и собствено производсто на билки.

Като чуха, че Българя се препоръчва целонска канела за кръвна захар, повишено кръвно и ИР им увисна ченето. ....

# 1 456
Б-тата никак не се изпикават, ами са си опасни да се пият без нужда.
Аз съм доволна от добавките на форлайф.
Д-то ми се вдигна за отрицателно време на 101.
Магнезият ми си върши работата (за ходене до вц, сърцетуп и крампи).
Б не съм взимала, това не бих пих пила просто така.
Елорка, да имам една гадина 5 см, която ми прави проблеми с цикъла. Но вече 2-3 месеца пия тоя чай и слава Богу усещам подобрение. Ще ходя да видя накъде върви миомата след някой и друг месец.

# 1 457
Радвам се, че си доволна от Ф, Arwen
Аз купих Д3, К2, но от
В комплекс не съм доволна, прекалено малко са.
Не съм съгласна с теб, че водорастворимите витамини не се изп*ават. Няма значение, важно да обменяме опит!

# 1 458
Ама какво толкова има в този магднаоз, че и на добавки да го пия???

Прочети де. Страшно много неща, това е много витаминозна храна.

Arwen Amarantha,
Скрит текст:
моята миома почна да ми опира в гръбнака. Ниско до опашката.
Много зле ми беше.
Като бях на един преглед, тогава през ануса беше и какво прави не знам, ама повдигна ли я и после няколко дни не ме боля кръста.
След операцията нямах никакви оплаквания с кръста. Не съм вярвала, че една миома в матката може да пречи.

# 1 459
Те са водоразтворими, но това не значи че няма как да прекалиш с тях и че е все тая ако го направиш...
Един тъп биотин примерно, явно ми беше висока дозата която взех - веднага получих акне. Разредих го на през ден и бях ОК, но с доза която е по-малка отколкото други вземат, за мен не беше подходящо. А се оказва че се конкурира за рецептор с мисля Б5 да беше и ето ти проблем, от нищото. От витамин дето "какво толкова, ще си го изпикаеш колкото ти е излишен", лицето ми беше като на пубер, аз така не бях си виждала кожата откакто минах на режим заради ИР. И то биотин, дето толкова наляво и надясно си го препоръчват за косата, ноктите, абе хубост да искаш. 5к микрограма бях взела, а има и таблетки с по 10к и дори фризьорката ми такива ми препоръчваше.
Или примерно вземи Милгама (Б1 и Б12) и Милгама Н (Б1, Б6, Б12) - Б витамини са само и в двата препарата, но вторият е с рецепта, т.е. очаква се лекар да прецени и да го назначи евентуално.
Нека си се разтварят във вода, но пак не може гьотере. То може, разбира се, но не бива.

# 1 460
Ха, аз взимам биотин 3-4 дни и получавам някакви пъпчици Thinking

# 1 461

b- тата може да се изпикават, ама на какви бели съм се начела за тези с мутации ..🤔

всички сме чували, че дозата прави разликата между лекарството и отровата ☺

гласувам за колагена на Гущер Simple Smile и макронутриентите

днес най-накрая заваля и после разхлади, наспахме се, всеички са свежарки

после ще ходя из махалата да потърся яйца 🤭 и мляко от фермата

Елора, само да ми се завърти, ще ти пратя на лични един гастро, който пуска любопитни ленти. Ще видя и как се казваше “докторът”, който ММ гледа с ентусиазъм по отношение на кето/фаст и подобни- ако прецениш, че е полезен за 1-ва стр

Скрит текст:
ММ вече е запалил още 2-ма по режима , разбира се мъже и те вече се радват на -10:-12 кг, което е супер. Обсъждат си, надъхват се, насочват се , обменят наблюдения и макар да ползват общи правила, всеки прави неговоте си ондивидуални изключения

# 1 462
Витамините от групата Б имат растежен фактор, което не е никак безобидно. Знаете защо.
А пък аз с моите лигавици и миоми на тая възраст, само ми липсва да ги удебелявам още. Не дай Боже някоя ракова клетка да има - перфектна храна им е вит. Б.

Елорка,
Скрит текст:
Само миомата ли махнаха или матката изцяло?
Защото, доколокото разбирам, по-лесно им е да махнат всичко, отколкото да се занимават само с миомата.
Имам колежка, която е оперирана също, без да е махана матката, но на 53 още има цикъл и още си е със същите проблеми.
Дано при теб проблемът да е решен и да нямаш неприятности. А и твоята е била с гадно местоположение, при всички случаи е трябвало да се оперира.

# 1 463
111 нови отговора!
Пишете пишете имам да чета
Ние сме на почивка.  Морски дарове но не ги обичам и направо съм си гладна 😂
От немай къде проядох плодове нещо все трябва да имам нали се кърмим. Сутринта изядох огромна купа боровинки. Сигурно бяха над кг😂
Странно ама ме заситиха 😃
Елорка❤

# 1 464
Ха, аз взимам биотин 3-4 дни и получавам някакви пъпчици Thinking
Не е нечувано, аз също се учудих тогава но беше толкова отчетливо при мен че нямаше от какво друго да е.
Знам че го хвалят много биотина за косата, но... с витамините не е "колкото повече - толкова повече". Да, ако имаш проблем причинен от недостиг, попълваш дефицита и проблемът се оправя. Ама ако нямаш дефицит и проблемът е от друго, с какво точно ти помага да добавяш от съответния витамин? То и с всичко е така де, просто тук ефектът е супер видим. Порови ако искаш, вариант ти е да търсиш каква доза най-много можеш да вземеш без да ти излизат пъпки. Аз така направих, че си бях взела и голяма разфасовка от 5000 микрограма, разредих ги през ден, че и през два защото като не е всеки ден не винаги се сещам. И си ги изпих така, щото бях си наумила, а и няколко месеца след тежък ковид косата ми беше нещо страшно. По друго време съм вземала 2500 и не съм имала дертове с тях, но дали е от дозата или в друг момент толкова ми е трябвало... кой да каже. И в двата случая не съм завъдила буйна грива де, да не помисли някой Grinning Иначе 2 различни фризьорки ме съветваха да вземам даже от 10 000 микрограма, защото на други е подействало добре, но явно те са били наистина в голям дефицит и от това са имали нужда. А има и много добавки с по 800 или 1000, като тях също съм срещала да хвалят че били доволни... Няма кой да каже на теб колко ти трябват и дали ти трябва биотин изобщо.
Поне в твоя случай лесно ще разбереш - спираш биотина за някой ден да изчезнат каквито пъпки имаш в момента. Почваш пак и гледаш дали ще стане същото Grinning

Arwen, докато работех в аптека се е случвало да дочуя разговор с клиент отпред, търсеха комбинирани Б витамини но без забравих кой от всичките, изрично да го няма. Инжекционна форма търсеха, но да нямало еди кой си, че за раково болен който трудно се храни казаха че е, лекарите забранили изрично.

Та, то добре звучи така - сипвай с лопатата пък то което е излишно все едно не си го слагал. Ама на практика не е точно така, само защото са водоразтворими.

# 1 465
Днес вече не съм пила и сега ще видим ще се успокои ли?

Арвен, тук наскоро нали някой се оплака от това, че има много В 12 и му прави проблем. Та хич не  е безобидно.
Скрит текст:
Само миомата махнаха. И то трудно. Исках лапаро, за да се оправя бързо, но премина в коремна. Оказа се стара и твърда миома, буквално половината била като камък. Над 4 часа операция.
Опитай с билки, но ако нищо не стане, не я дръж.
Имах си цикъл, малко правеше номера. Имаше и някакви болки тъпи в последните месеци.
Аз не обичам операции и като чуя операция, бягам като ужилена. Почвам да търся алтернативи, ама в случая не ми мина номера.
Преди години трябваше ръката да оперирам заради прищипания нерв, но се уплаших. Почнаха да ми идват мисли как може нещо да ми резнат не както трябва и да стане беля.

Фотокод, Екбърг си го знаем, но да, мога да го сложа и него. Сега като пуснах и единия клип с бг озвучаване моля ти се Joy

# 1 466
От биотин и аз съм си патила. Излязоха ми зверски подкожни гигантски пъпки, които 3-4 месеца не можеха да се оправят. Докато се усетя, че е от него, много се бях опъпчила. Спрях го и престанаха да излизат нови, но старите бая зор имаше, докато се оправят. Пиех го, заради косопада.
И за да съм по темата - днешната манджа: пържоли от бут + лидълски микс

Имам и шоколад за десерт, тъй като тези дни развратнича.Trollface

# 1 467
Интересно
https://holistic-connection.com/hair-skin-supplements-and-acne/

Цитат
Витамин В7 участва в метаболизирането на въглехидрати, мазнини и белтъчини и спомага пълноценното използване на хранителните вещества от организма.  Доказано е, че подсилва ноктите и се предполага, че подсилва структурата на косъма и забавя загубата на коса.

Ако има недостиг на биотин, е възможно да има косопад, слаби и чупливи нокти и дерматитни състояния на кожата.

Важно е да се приема и усвоява достатъчно биотин. Той може да бъде набавян в адекватни количества, съвсем спокойно от храната  и освен в извънредни случаи,  не е необходим допълнителен прием.   

Но вероятно се питате защо е възможно биотинът да влошава акне – пъпки по лицето?
Причината е във възможен недостиг на витамин В5 (познат също като пантотенова киселина), в следствие на по-високи количества биотин. 

Двата витамина се усвоят в тънките черва, като използват едни и същи рецептори.

Ако вие приемате твърде много биотин от хранителна добавка, той ще се свърже с всички тези ОБЩИ рецептори и ще потисне усвояването на витамин Б5. 

Баси, какво ще го правя сега тоз биотин.
Аз и друг път съм пила и полза за косата не съм видяла.
И въпросът е, ако се съчетае с В 5, дали пак ще прави драма?
Но нямам. И не ми се дават пари.
А и в в комплекса има биотин също.
Но мисля, че може би ако го пия само него да проследя има ли драма с кожата.

# 1 468
А, значи правилно съм запомнила, не бях сигурна дали беше Б5 или друг че те нали са много, а и аз се сблъсках с това преди около 2 години.
Това което аз направих тогава беше да разредя приема/намаля дозата. В крайна сметка, проблемът е ако ти идва в повече, тали така? Ами тогава не вземай по толкова че да ти е много.
За косата честно казано и аз не видях кой знае какъв ефект, но на мен и витамин Д ми беше паднал до към долна граница след ковида, та имах и от него да наваксвам доста, плюс и страшно много стрес в този период, та не разчитах особено на един витамин да ме оправи.

# 1 469
Оф, тегава работа.
То всъщност тия пъпки явно не е защото имаме много биотин в тялото, а от вит. 5, ако е по-малко.

Но като цяло б комплекса го взимам и заради проблемите с кръста.

Общи условия

Активация на акаунт