Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 82 (м. юли и м. август)

• 59 400
  • 1 556
  •   1
Отговори
# 1 440
Здравейте момичета и момчета, аз относително често( веднъж на месец Wink ) влизам в темата, която ми е помогнала безкрайно в началото, когато започнах да ви чета. Hug

Гледах, гледах, но сега не виждам, за да цитирам поста, че някои купуват добавки от форлайф.
Аз последно купих Д3 от 10000 мг + К2 от 200 микрограма + Вит В комплекс, което се оказа голямо разочарование, предвид, че мг са 3 до 4 пъти по-ниски от "обикновения" на Допелхерц. А е пълно с нишесте, което за хора с ИР хич не е добре.
Ако има тема за добавки ще съм благодарна да ми я пратите, че темите вече клонят към безкрайност.
Мен много ме вълнува темата за добавките, опитах се да купя бенфотиамин, не е най-лесното, предвид, че не знам какво купувам като добавка. В нет магазините рядко можеш да видиш точната дозировка, както се случи с В комплекаса, а малтодекстин не ми се пие. Н а Nu U сa продуктите.

Наскоро четох, е примерно магнезиевия цитрат е следното : магнезият е много лек и тегглото му е много малко, за това го допълват с цитрат, което е голяма молекула, получава се маса, но магнезият вътре е съвсем малко и недостатъчно.

Та, голямо ровене си иска за да се добереш до някаква що-годе истина.

Затова пиша да ви предупредя да внимавате за Б комплекса от форлайф.
Не ми се връща пак на 1-ва стр, защото нищо няма да публикувам нищо докато не я изчета, аз слушам много д-р Ерик Берг, давам примерен линк на английски  https://www.youtube.com/watch?v=qY8ypQGEhCA&t=50s
и на руски: https://www.youtube.com/watch?v=Zb1eCO-Q9s8&t=3s.
През квадратчето в тубата почти винаги може и на български да стане.

Отивам да пека пържоли и варя яйца. Wink

# 1 441
Цитат
Наскоро четох, е примерно магнезиевия цитрат е следното : магнезият е много лек и тегглото му е много малко, за това го допълват с цитрат, което е голяма молекула, получава се маса, но магнезият вътре е съвсем малко и недостатъчно.
Чакай сега, много странно звучи това изказване за магнезиевия цитрат, ако го схващам правилно.
Никой не ги "допълва" за да изкара количество, това не ви е чорба да и долеете вода, недейте така...
То си е съединение, в което има магнезий, а има и други елементи, няма как да ти дадат само магнезия от него. Чист магнезий не знам дали ви е ясно какво представлява, но това нещо не може да се консумира... Трябва да е в съединение, има много варианти които стават да си допълваме с тях и във всичките елементарният магнезий изобщо не е преобладаваща част от грамажа. Да, магнезият в магнезиевия цитрат е грубо 15% от цялото тегло. Напълно нормално. В органичните/хелираните форми е даже и доста по-малко, те са големи и по-сложни молекули. И какво? 
Напълно нормално си е. Вземи за пример кислорода - без него не можем да живеем, нали? Ама трябва да е в молекула О2, ако е само атом кислород това нещо няма хич да ни се отрази добре Grinning

С пазаруването на добавки е тегаво наистина. Те не са лекарствени продукти, поне повечето не са регистрирани като такива. Съответно имат право да се промотират и рекламират кой както свари. Не винаги има коректна и пълна информация върху опаковка или листовка. Или има но е малко и написана подвеждащо. Няма какво да направим, от нас зависи само просто да решим нещо да не си го купим ако не успее да ни убеди че е добро. Тези дето не си казват какво и колко има, просто ги мятам у лево и разглеждам нещо друго, докато си харесам.
Дозировките в хранителните добавки са много и най-различни, то въпросът е да решиш или да знаеш колко ти трябва от нещо, че да търсиш подходящата дето има толкова. Не да чакаш те да ти предложат колко да вземеш от нещо си.
Доста от нас предпочитат iHerb като място за пазаруване на добавки, освен всичко друго и цените са по-добри там, понеже същите популярни марки добавки у нас докато стигнат в ръцете ми, минават през повече прекупвачи и доставчици и стават по-скъпи, ненужно. Обикновено имат доста пълна информация в описанието на всеки продукт, а и мисля че не отказват ако ги попиташ изрично за нещо.
Съвсем скоро ще им е голямото годишно намаление, винаги на годишнината си правят страхотни промоции. За тая година би трябвало да е 28% че им е 28мата годишнина.

# 1 442
Тема за добавки няма за съжаление.
Би било хубаво. Това е много общирна тема.
Първия пост няма да стигне за описания и допълнения Joy

За б комплекса нищо не разбрах на форлайв.

# 1 443
natka, написала съм това, което съм чела, не съм биохимик, то вече и не останаха, правилно си схванала.
Напротив, точно като чорба ги допълват, както е примерно с месото. Там слагат натриев нитрат за да стои червено и попива вода, а нитрити(токсични) за да го изсушават.
Ясно е, че чист магнезий не може да има, въпросът е в добавките. Количество, качество.
На опаковката ти пише 250 мг магнезий, а както и ти пишеш е много по-малко % от това.

Благодаря, за напомнянето за ей Херб!

Елора
, писах, че поръчката от форлайф на В комплекс, съдържа много малко реално витамини от групата на В, даже в сравнение с В комплекс на фирмата Допелхерц.

# 1 444
А уж качество, уж не знам си какво.
Плюс нали сме обсъждали и формите на в витамини.
За в 12 и в6 особено.
Аз вече коензимиран само ще взимам.

# 1 445
Провали ми се лечението с колаген. МЖ беше купила сьомгова пастърва и приех фосфор, омега 3 и други микронутриенти.
Като казахте магнезий, си спомних как отмъкнахме тел от хранилището на кабинета по химия. Гори много ярко и красиво, но и капе. Успяхме да направим дупки в мраморен плот у един съученик. Техните май не бяха много доволни от нашите химични експерименти. Joy

# 1 446
И утре е ден. И утре ще се лекуваш Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 447
Елора, точно това е проблемът. Добавките не се контролират, то няма и къде в Б-я. Лекарствата не се контолират колко активна субстанция има, ние тук разсъждаваме върху добавки. Joy Sleepy
За витамините тук не съм чела, пропуснала съм. 
Какви коензими взимаш?
Аз от д-р Берг съм научила, че не се взима една добавка само. Трябва витамини + минерали. Постепенно ще ви пускам видеа, които аз слушам, за да коментираме, че иначе няма с кого.

Гущер, не спирай колагена, ако е от животински произход. Разстителният не се усвоява добре от нас.
Има едно нещо, което обаче не го пише обикновено... Малко история: преди 3-4 г моя приятелка ме помоли да й намеря най-добрия колаген. Та почвам да търся на всички езици + китайски( не, че разбирам, през преводача става +/-. ) Оказва се, че е провеждано само 1 изследване за разграждането на колагена и последствие усвояването му. В Португалия. (Съжалявам, че не запазих линка).

Там изрично се казваше, че за реадсорбцията на амино киселините е необходим по 1000 мг Вит Ц + около и над 500 мг Б 2.
С'я моля ви се да не ме сметнете за пропагандатор на добавките, ама това съм чела.

Пък и който каквото си прецен(Я)и. Wink

# 1 448
Ей този мисля, че е най-читав.
https://remedium.bg/biocoenzymated-aktiv-v-kompleks-h60-kapsuli- … -factors-154950/p

За съжаление имам на солгар. За мутацията се чудя, ще проуча какъв тест може да се направи, Невена ме насочи към една тема, ама не ми остава време.

Иначе Zanet вместо мултивитамини и всякакви други е най-добре да се рупа магданоз.
Като цяло витамините с внимание трябва да се ползват, а не защото сме чели за разни ползи.
Има витамини ако се прекали или нямаш нужда от тях да нанесат вреди.

# 1 449
Благодаря, Елора
И аз съм пила на солгар, вдигна ми Д3-то, но не достатъчно, затова взех от 10000МЕ.
Не си мисли, че взимам безразборно витамини + минерали, обикноено давам изследвания, които ми показват дефицит.
За съжаление и на други хора около мен имат неочаквани дефицити, не е тема и за това няма да споменавам какво ядем и пием и после се чудим защо имаме дефицити, а уж се храним "пълноценно".

Магданозът е нещото, което не понасям от дете. Абсурд да го ям, даже със сегашния, който нито има вкус, ни мирис на предишния.

Водноразтворимите витамини, не могат да направят нищо лошо, просто се изпи*ава, особено Б-вит, макар че и тях съм мерила.
За изобретателят на вит Ц е виц, че имал най-скъпата урина на света, защото пиел но няколко грама на ден.

Съвсем друг е въпросът колко са верни изследванията.
Чичо ми до преди 2 дни беше в б-ца. На 1-я ден му мерят желязо 7, на втория ден- 17, на 3-я - 7. Без нищо да му преливат, в една и съща лаборатория към съответната болница. Коментарът мисля, че е излишен.

# 1 450
  • София
Zanet, има магданоз на капсули.

# 1 451
На магнезия зависи кой гледаш. На някои пише супер подвеждащо наистина, пише колко милиграма е цялото съединение, примерно Магнерот като видя 500 и се изприщвам, то няма и 40мг магнезий в него. Но не са всичките така. А и не се информирам от най-едрите цифри на кутията, те са за който се излъже без да чете повече Grinning Това пак не е досипване да стане повече, както прозвуча първоначално, а по-скоро подвеждане че цялото е магнезий, което няма как да бъде. На някои си пише дозата магнезий и отпред на опаковката, а не цялото. На други пък пише примерно 300мг в доза, обаче ситно-ситно на гърба си пише че тая доза е 2 хапчета, примерно.
Контролът не е от това че в България няма къде, а от това че те спадат към храните а не към лекарствата. Т.е. не се изисква контрол като за лекарства, при които няма как да пише нещо от реалните милиграми активно вещество.
Четеш по-подробното описание и ако те устройва го купуваш, ако не - търсиш друго което да ти допадне пък. Гледаш що-годе доказана марка, евентуално, че поне малко повече да вярваш на това което пишат в описанието. Няма друг начин.
Тема общо за всякакви и за всички добавки не знам дали е възможно да има, то това е нещо необятно. Освен че евентуално някои неща в нея биха се сметнали и за реклама сигурно, та ето ти и още един проблем.
Поотделно съм виждала че има активни теми за витамин Д, за Б12 и за друго не знам има ли, аз само тези следя.
Страшно много са и не си представям как би станало всичките в една тема. И постоянно излизат нови и нови марки, освен това, та и информацията няма да е меродавна за дълго.

За колагените съм съгласна че е супер подвеждащо по реклами как го изкарват едва ли не че го изпиваш и той отива направо в ставите или там за каквото ти е. А той просто ти набавя аминокиселините, като се храносмели и разпадне по реда на всеки един протеин изяден. От тях вече, ако имаш и всичко друго нужно, евентуално ще си произведеш колаген там където ти трябва.
На Гущера методиката и на мен ми звучи по-добре Grinning Така или иначе все нещо трябва да ядем, в тая тема не си падаме по това да стоим гладни... Grinning

Витамин Ц поне аз не съм никак фен на няколко грама на ден, това си е бая товар върху бъбреците и уринарния тракт. Освен че действително си пикаеш на парите като вземеш много наведнъж Grinning До към 1 грам вземам на ден, примерно... но с удължено освобождаване. Ако не е такъв - повече от 400-500мг и то преко сили няма смисъл наведнъж.
Имам един приятел дето прави екстремни неща от време на време... Та, простудил се веднъж нашичкият, бачкал нещо на течение. И решил че освен аспирин, ще вземе превантивно и витамин Ц. И избухал наведнъж 2 разтворими от по 1000 милиграма... До този момент само бях чувала че мъж може да се обзаведе с цистит, лично не бях срещала. Е, срещнах.

# 1 452
Zanet, има магданоз на капсули.

Много ти благодаря! Hug

Има ли от къде е този магнаноз, на каква почва е расъл, какво съдържа(пестициди, хербициди и др. благинки)?
Аз бях провокирана от това, че някой писа от кой сайт купува хранителни добавки, а аз от Б комплекс не съм доволна. Пълно е със силно обработено нишесте(малтодекстин + други неподходящи за ИР добавки).
От същия сайт купих Д3 от 10000МЕ + К2 (200микрог) и докато не дам изследвания нищо не мога да кажа за тях.

natka, благодаря, разсмя ме!
Значи, аз съм срещала, че вит Е, не се пие без Ц, защото или не се усвояваше, или/и даваше коагулация на кръвта. От миналия ден започнах да си записвам нещата, мислех че ги помня, оказа се, че са толкова много +  извъм витамини и минерали, че се бъркам.

Аз от 1 месец пия таурин. Разлика не виждам.

Запомнила съм, че магнезиювия глицинат е на-добрия(но за кого?), оксид на мен ми действа толкова разхлабващо, че не мога да изляза от тоалетната.

# 1 453
Оксида е най-смотания магнезий.
И се усвоява трудно. Доста таблетки трябва да се гълтат.
Магданоз има, на суонсън и други.
Има и тинктура в ремедиум.

Ако не се лъжа пък глицината беше щадящ за стомаха.
Но и е добра форма също.

# 1 454
Е то няма кой и как да ти направи хапче без помощни вещества, то тогава няма да е таблетка... И да, такива са, не ги ядем умишлено при ИР. Няма и да преядем с тях от 1-2 хапчета, те са някакви милиграми там.

За магнезия действително оксидът е най-недолюбваната форма защото най-малко се усвоява. Че те от различните форми не се гледа само колко елементарен магнезий има ами и други неща.
За нас ИР и цитрат никак не е зле, честно казано, независимо какъв цитрат. Та защо да не е магнезий и да биеш 2 гарги наведнъж? Grinning Това обаче ако ти понася на теб, по принцип е от осмотичните лаксативи и на доста хора действа разхлабващо. А този пък ефект не всеки го търси, ако и някои да му се радват. И е по-бюджетен от хелираните форми, което също не е за подценяване.
Аз си вземам точно цитрат, но на мен не ми действа лаксативно и не ми пука. 2 грама цитрат си ги пия вечер и си лягам и на сутринта си свършвам работата нормално, със или без цитрата - някой път забравям да го взема, та знам че няма разлика със сигурност. Чист цитрат вземам, на прах. То това е единственият вариант да няма малко нишестенце, микрокристална целулоза и забравих още какво слагат в таблетките че да ги съберат на хапче. Иначе все някакви помощни вещества има. Взела съм си половин кило - на това нещо краят му не се види Grinning Супер изгодно излиза и е супер невкусно обаче, да предупредя. Имам и капсули но те са за когато бързам или когато пътувам някъде, наблягам си на прахчето.

Общи условия

Активация на акаунт