Отговори
# 2 640
  • София
Леле Мид, кога стана първокласничка Ената.
Павката в кой ще е?

# 2 641
  • София
Той ще е седми клас.

# 2 642
  • France
Ау, ще ти е весело тази година Fearful

# 2 643
Леле, Ена ученичка!
  Мид, вие избрахте ли море?
Оооо , и Павката го чака сериозна година.
  Свалих си дуолинго , да си припомням френски, ама на английски.

# 2 644
  • София
Не мисля да се напрягам.

Да, на св. Влас ще ходим.

# 2 645
  • Наблизо
Ще се справи детето..ех как бързо растат.И моето догодина ще минава в ново училище и от сега го мисля.

# 2 646
  • София
Мързи, да си жива, здрава и щастлива!

Нещо ме троши. Вчера май наистина вечерта. Висях боса на плочките да си говоря с единия гостенин и ей, на. Нямам температура, но не ми е ок.

# 2 647
  • София
Почти бях сигурна, за това попитах.
Късмет и здрави нерви, макар че ако някой може да го мине без драма, това си ти.

# 2 648
Да, няма нужда от драми и напрежения.Лошото е ,че някой учители ги създават . Както и на децата в 4ти клас, и на тези в 10.

# 2 649
  • Наблизо
Марулка,правят го защото има отзад голямата мрежа на частните уроци.Особено за София,борбата е на живот и смърт за така наречените елитни гимназии.
Много опорочена е тази система за мен.Всичко за пари.Аз се готвех вкъщи,само по литература майка ми настоя да ида малко на уроци,но това беше преди повече от 20 години.

# 2 650
  • София
Мързелота, честита бъди! Здрава, щастлива, обичана и уважавана! 🍀🎁🌸

И аз мисля, че е изкуствено създавано цялото това напрежение. В 4 клас не я натисках. Не смятам да го правя и в 7ми. Не припадам по "елитните" гимназии. Важно ми е детето да е спокойно, за да може да учи. Обяснила съм, че ако има конкретна цел, трябва напън, за да я постигне. Припомням при нужда. Но напънът не трябва да е с цената на психичното и физическо здраве на детето и семейството.

Мистева ме пита не сме ли при БНД тази година. Не сме. В съседно градче сме, за да може да се видят все пак баща и дъщеря, ако БНД намери възможност. Предишни години седяхме в неговата къща и той все беше на работа. Не успяваше да я види. Сега сме тук втори ден. Все още не са се видели. Имаме уговорка да дойде, когато му е възможно.

Хубав ден на всички!

# 2 651
Мързелче, жива, здрава и щастлива бъди!
Тили, дано вече да си добре!
Спимисе, немисеработи,спимисе.....

# 2 652
Марулка,правят го защото има отзад голямата мрежа на частните уроци.Особено за София,борбата е на живот и смърт за така наречените елитни гимназии.
Много опорочена е тази система за мен.Всичко за пари.Аз се готвех вкъщи,само по литература майка ми настоя да ида малко на уроци,но това беше преди повече от 20 години.
   Оооооо , Бюти , говори ми!!! Миналата година ,когато младши си хвана дипломката в ръка, нямаше по-хепи от мен в училищния двор! Все едно късах окови , честно! Имам тефтер, в който си водя записки на разходите , които съм дала по школи и уроци,от щерката , до 12 клас на сина. Еми кво да ви кажа, ако знаете колко Италии съм пропуснала?!

Скрит текст:
Да уточня, че си водех тези сметки, защото забравям и така знам коя такса или урок трябва да плащам .Особено по ковидно време,уроците бяха онлайн, плащахме периодично и т.н. Тези пари са най- важното вложение ,което съм направила за децата си-образование.Но всичко е така опорочено! И двамата бяха в паралелка немски, с опция за немска езикова диплома. Обаче , за да стигнат до нея, трябват уроци.В града е една единствена учителка.На молитва съм удряла за щерката да я вземе, после тя направи пътека за брат си. Просто в училище не си вършат работата както трябва. Сега с тази учителка сме приятелки, не ни свързат деца ученици и със смях си спомняме как се молех до едни тръби на парното , направо ги бях прегърнала,щото припадах, да вземе щерката на уроци.А тя ме гони и казва, че с тройкаджии не се занимава. И аз през сълзи -ама то моето дете е умно, ама го мързи.Все дено някоя майка ще каже- абе голям мързел и тъпанар е.
    Има няколко училища в града, които са "елитни" , другото са проф.гимназии. Лошото е ,че в тях просто никой не си дава зор- нито ученици,нито учители. Ако се преподаваше както трябва, нямах против синът да кандидатства в някой от бившите техникуми, той е техничар, работи с ръцете си. Тези три гимназии, не са цвете за мирисане, аз бая нерви потроших в езиковата.Но все пак, имаш надежда,че тук -там ще има някой читав даскал. И малко то малко таиш надежда,че средата е една идея по-добра. Нито едното не е напълно вярно, но в някаква степен са по-добри от другите училища.
   В големите градове конкуренцията е още по-бясна , зная и това.

Тилка , стегна ли багажа?

# 2 653
  • Наблизо
Така е,Марулка.Моите родители винаги са ни проверявали домашни,можеха да ми помагат където закъсам и никога не съм си давала сметка какъв шанс е това.Все завиждах на съученици,че техните не ги ''тормозят''..а пък те,например моя приятелка ми обясняваше колко й е било трудно да се подготви за изпитите след 7ми клас и да влезе в същото училище като мен.Без уроци,само от книги и то сама,тъй като родителите й не можеха да й помагат.А аз,лиглата,мрънках.

# 2 654
Оооо , и аз съм проверявала и помагала, ама дойде един момент , в който не мога. За тая немска диплома, животът ми се съкрати, честно. Обаче, смятам, че като са се хванали на хорото , ще го играят до край. Искаха немски-добре, но условието е това, в тази паралелка. Не 5 години да ми броиш мухите и накрая ниво В2.
    Щастлива съм ,че приключих с МОН. Сега , кой каквото прави , го прави за себе си и за своя сметка. Със своя акъл и си носи последствията. Затова непрекъснато слушам подмятания, вкл и  от близки хора - толкоз ли не можете да издържате един студент.Оооооо , мога , и двама мога. Но иска да учи- ми да работи, да се издържа. Щом желанието е толкова силно , ще се справи ,ще е мотивиран, ще даде всичко от себе си. Само така ще ме убеди, че целта наистина е да учи,не да се бройка студент, и още 4 години на моя издръжка.

Общи условия

Активация на акаунт