Тромбофилия

• 1 408
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
Не.
Гените отговорни за усвояването на Б витамините са MTHFR и MTRR.

# 16
Личната ми лекарка гледа някакви кръвни изследвания и само по тях ми каза че нямам нужда от "нещо" за разреждане на кръвта, бях с вирус (все още не знаех какъв) и бременна. Така и не разбрах от къде е сигурна. Фолиева киселина съм изследвала преди да пия такава добавка и беше по средата на референтните граници.

# 17
  • Sofia
Личната ми лекарка гледа някакви кръвни изследвания и само по тях ми каза че нямам нужда от "нещо" за разреждане на кръвта...
Най-вероятно е пуснала кръвосъсирване.
Това показва моментното състояние - дали има проблем в момента или не.

Доколкото изследванията за тромбофилия са генетични и показват предразположеност, а не наличен проблем с кръвосъсирването.

С кръвосъсирването може да има проблем и без тромбофилия - именно по време на бременност, боледуване и др.
Както и обратното - човек с тромбофилия може да няма проблеми с кръвосъсирването. Някои хора не разбират цял живот, че са с тромбофилия. Майка ми разбра чак като пенсионерка, като се появиха здравословни проблеми.

# 18
Здравейте момичета! Някой наясно ли е с тези изследвания, че личния не знае къде да ме прати?

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 23:11 от Nefi23

# 19
Здравейте,
Не знам дали е удачно да пиша тук, но ако някой има нужда, имам една неотваряна кутия фраксипарин 0.4 и една с 5 инжекции останали. Годни са до 04.2026. Аз съм с тромбофилия и ми ги изписаха, но се оказах алергична и минах на Клексан до края на бременността. Не ми се иска да ги хвърлям или да останат неизползвани.

# 20
  • Sofia
Здравейте момичета! Някой наясно ли е с тези изследвания, че личния не знае къде да ме прати?
На хематолог.

# 21
На хематолог.
Благодаря много!

# 22
Здравейте дами. Искам да ви попитам вие как стигнахте до заключението, че трябва да си направите изследване за тромбофилия, лекар ли ви насочи , защо и тн.? Аз преживях втората си загуба за жалост и сега очаквам резултатите си от изследването. Моят лекар ме насочи. Не съм много наясно с тромбофилията всъщност, прочетох и поразучих, но е нова материя за мен. При наличие на тромбофилия и бременност с терапия ли се изкарва цялата бременност, кога се започва с терапията, после след раждане продължава ли се с нея? Възможно ли е да има такава мутация, която да не се влияе на терапия? Въпросите ми най-вероятно са глупави, за което се извинявам.

# 23
  • Телиш/Плевен
Здравейте дами. Искам да ви попитам вие как стигнахте до заключението, че трябва да си направите изследване за тромбофилия, лекар ли ви насочи , защо и тн.? Аз преживях втората си загуба за жалост и сега очаквам резултатите си от изследването. Моят лекар ме насочи. Не съм много наясно с тромбофилията всъщност, прочетох и поразучих, но е нова материя за мен. При наличие на тромбофилия и бременност с терапия ли се изкарва цялата бременност, кога се започва с терапията, после след раждане продължава ли се с нея? Възможно ли е да има такава мутация, която да не се влияе на терапия? Въпросите ми най-вероятно са глупави, за което се извинявам.
Съжалявам за случилото се!
Мисля, че в тази тема ще получиш повече отговори на въпросите си.

# 24
Здравейте, момичета!
За съжаление претърпях аборт миналия месец, тъй като спря развитие ембриона.
Сега съм притеснена защото ми излезнаха изследванията, а има време до докторката.
Може ли някой да сподели мнения 🥹

Общи условия

Активация на акаунт