Лазерна епилация и електроепилация – 12

• 34 275
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Ами ето, ти не го препоръчваш от личен опит. Аз го препоръчвам също от личен опит. Ама "може" да има еди какви си резултати не е достатъчно да препоръчаш или отречеш нещо.
Но е достатъчно да се замислиш. Лицето е хормонална зона и показанията за хиперстимулация са много по- големи. Има научни изследвания за това и поне за мен е плашещ вариант. Това е зоната с най- голяма вероятност от повече окосмяване. След това са горниците на ръцете.

# 421
  • Пловдив/София
Под електроепилация професионална ли разбирате, или мога да си купя епилатор за лице, гледам продават на Браун?

Ужасно е, на стари години с какви проблеми трябва да се занимавам явно заради хормони Sad
Искам нещо без никакъв риск от изгаряне, петна или сгъстяване на косъмчета.
Мога и с пинсета, но четох, че ставали по-твърди- не знам дали е така…

# 422
Под електроепилация професионална ли разбирате, или мога да си купя епилатор за лице, гледам продават на Браун?

За съвсем различни неща иде реч. Електроепилацията се прави само в салон, от професионалистка, с електрическа игла (не с пинсета).
При тази процедура има пенетрация (пробиване) на самата кожа.

# 423

Ужасно е, на стари години с какви проблеми трябва да се занимавам явно заради хормони Sad
Искам нещо без никакъв риск от изгаряне, петна или сгъстяване на косъмчета.
Мога и с пинсета, но четох, че ставали по-твърди- не знам дали е така…

С пинсета нищо не става. Електроепилация с игла е постоянното решение, но трябва да се направи както трябва от правилно обучен човек. Не бива да се усеща вкарването на иглата и после дърпането на косъма, само електрическия импулс. Това означава, че правилно се провежда процедурата

# 424
Здравейте! Искам да си взема качествен бял молив сама да си покривам бенки преди процедура. Какъв и от къде? Някой има ли опит и препоръка?

# 425
Здравейте, много моля за препоръки и коментари за информацията, която получих в студио за лазерна епилация. Четох темата в началото и информацията, която получих в студиото доста се различава. Не ми вдъхват доверие на 100%, но защото локацията и цената ме устройват се чудя дали да рискувам. Смятам да правя цяло тяло.

Работят с Айс диод или нещо подобно като лазер.
В салона ми казаха че препоръчват 10 до 12 процедури, на всеки 4 седмици. Още тук се получава голямо разминаване, с това което прочетох в темата. Повечето от вас пиша,, че зависи от зоната и че интервала се увеличава. Има ли причина някъде да препоръчват определен брой процедури и на толкова равен интервал? Цената не е определяща, защото ще купувам абонамент.

Казаха ми, че бенките не са проблем, само не препоръчвам солариум 2 седмици след процедурата. Тук от горното мнение виждам,че явно някъде ги покриват с молив. Отделно в много мнения виждам, че пигментацията е проблем.

Когато ги попитах за други препоръки, казаха че е проблем само прием на лекарства и татуировки на третираните места.

Много моля за коментари с какво да внимавам в този ситуация, възможно ли е аз да пропускам нещо и какво са рисковете в случая освен загубени пари и време за 1 година?

Както казах, цената и локацията са ми супер. Не искам да плащам за 1 процедура да видя как ще е, защото е 1/5 от цената. Студиото е в чужбина, за това не пиша конкретно къде и подробности.

# 426
  • Melmak
С диоден лазер препоръчват 10-12 процедури, с александритен са по-малко.

За мен не е правилно цяло тяло да се третира на равни интервали, особено крака. Там си е на около 60 дни.
Тук навсякъде, където съм била бенките се зачертават с бял молив, защото лазерът хваща пигмента, а като е бяло няма пигмент. Така бенките се предпазват.

Като цяло не само солариум, а и излагане на слънце не се препоръчва преди и след процедура. Лятото не е подходящ сезон за лазерна, особено за започване ако се излагаш на слънце.

Аз моите крака ги стартирах лятото, но с уговорка - не ходя с къси панталони, не се пека, нямам тен. Отидох на море чак октомври средата, когато имах няколко процедури и реално бях правила процедура преди месец, а следващата беше след месец.

# 427
Да, това за сезоните го помня, но като цяло тук лятото не е толкова слънчево и с едногодишен абонамент така или иначе ще хвана лятото. Не искам да го отлагам повече, за това премислих това с тена и реших, че тази година ще се пазя повече, дори и на почивки. То аз като цяло от години не съм хващала хубав тен.

Благодаря за пояснението за диодния, явно това съм пропуснала и ми се стори безумно, а ето че има обяснение.

# 428
Добре, след като никой няма препоръки за молив - ок ли е, според вас, да си залепя бяло тиксо аз от вкъщи по бенките преди процедура? Предполагам също ще пази? Така ми лепят един белег в студиото.
Искам аз да си се погрижа за тях да съм спокойна.

# 429
Здравейте, включвам се за съвет.

Сагата с лазерите при мен започна преди пет години, когато стартирах с подмишници в Лазер център. Няма да ви казвам колко процедури имам, над 20 са за различни периоди от време, имала съм и къси прекъсвания. Имам ефект, но още си имам косми. Това е конкретно за зона подмишници.

Правила съм и интим, две процедури на александритен лазер, отново в Лазер център. Доволна бях.

Преди две години посетих и Г пойнт на крака, интим и мишници. Направих по три процедури, имах невероятен ефект. След това забременях и преустанових.

Сега отново посещавам студиото, друг обект в София. От студиото ме уведомиха, че заради кърменето ефектът ще е по-малък. Та, отивам на първа процедура, всичко супер след това. Обаче след нея нещо се объркаха нещата, ходила съм на още две процедури на тези зони и ръце. Ами, на подбедриците ефектът ми е нулев. Нещо не си обяснявам как, ако проблемът е в хормоните след първата процедура ще има ефект, а след другите не.

Сега съм пред дилема да продължавам ли с диодния лазер в Г пойнт или да пробвам с александритен на крака (разликата в цената хич не е малка).

За протокола, сравнително бяла съм, но косъма ми е да кажем среден, не е черен и дебел, което не ме прави страхотен кандидат за александрит, но не е и рус. На подбедриците са си ми тъмни след цялото бръснене. Колебая се между Лазер център отново и Версус, доколкото виждам работят с еднакъв лазер, а разликата в ценоразписа е значителна.

Някоя мацка със склонен косъм може ли да изкаже мнение. Писна ми да набивам пари за дълготрайна коламаска..

# 430
За протокола, сравнително бяла съм, но косъма ми е да кажем среден, не е черен и дебел, което не ме прави страхотен кандидат за александрит, ...
При това положение, си много по-подходяща точно за александрит, отколкото за диоден лазер.
Диодният не улавя добре космите без наситен пигмент.
Но въпреки това, възможно е пак да няма задоволителен ефект. Това не е точна наука, за съжаление. Simple Smile

Добре, след като никой няма препоръки за молив ...
Ами, звучи малко странно да препоръчаме молив. Grinning Знам ли, влизаш в дрогерията, посягаш към най-евтиния, тестваш го, ако имам как, и купуваш.
Но може и да се облепиш, да, щом има такава практика.

# 431
  • Melmak
Аз не разбрах дали още кърмиш и за това са ти казали, че ефектът няма да е 100%?

# 432
Още кърмя и да, поради тази причина ме предупредиха за ефекта. Интересното е, че на интим примерно си имам много добър ефект. Но на подбедриците, заради които основно ходя, не.

# 433
В студиото където ходя имат бял молив и аз си бях купила също, но и двата прозират. Освен това са много мазни и като минават с лазера се размазват. По-добре е да намериш някакви малки кръгли пачове, като тези за пъпки, но непрозрачни.

# 434
  • Melmak
Още кърмя и да, поради тази причина ме предупредиха за ефекта. Интересното е, че на интим примерно си имам много добър ефект. Но на подбедриците, заради които основно ходя, не.

Не мисля, че проблемът е в студиото. Щом още кърмиш е така. Това са хормони, не е до лазер само. Изчакай да спреш и си прави лазер на спокойствие. Иначе си даваш парите за съмнителен ефект.

Общи условия

Активация на акаунт